kanat ja viiriäiset yhdessä?

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
timosan
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 17 Helmi 2019, 20:53

kanat ja viiriäiset yhdessä?

Viesti Kirjoittaja timosan »

mulla pieni lämmitettävä/eristetty kanala n 4m2 missä 6 kpl munimispesiä ja ulkopuolella katettu 3x3m häkki. Haluaisin tietää montako kanaa ja kukkoa kannattaisi laittaa sekä viiriäisten määrä tietysti myös? miten tulevat toimeen keskenään parhaiten? tarkoitus ei ole maksimoida pinta-alaa vaan siten että kaikki toimii sujuvasti ja molemmat lajit viihtyvät.

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: kanat ja viiriäiset yhdessä?

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Ottasin max. 5 kanaa + kukko, mielummin ottasin 3-4 kanaa + kukko. Enkä yhtään viiriäistä. Ne jää helposti jalkoihin ja kanat voi nokkia ne hengiltä.
Mutta siis viiriäiset ja kanat tulee joillain toimeen kyllä samassa tilassa moitteettomasti, riippuu kanojen luonteesta. Mutta viiriäiset ja kanat samassa tilassa ei toimi sen vuoksi että viiriäiset munii minne sattuu ja kanat polkee niiden munat ja voivat syödäkin ne.
Meillä viiriäisten isohkot talvimajat on seinillä kanalassa (meillä kanala paljon isompi) ja kesällä ovat omassa tarhassaan pihalla. Viiriäisten tarhan verkon silmäkoko täytyy olla todella pieni, maks. suoja-seulaverkon tai rappausverkon kokoa.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Vastaa Viestiin