Munakimppa

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Vanamo33

Munakimppa

Viesti Kirjoittaja Vanamo33 »

Onko ketään jolla ois toi munien ulkomaan tuonti hallussa? Onko munien tuonti määrällä joku rajoitus? Tiedän että paperi sotaa kyllä joutuu käymään. Ajattelin vaan että jos joku hakee niin voisin olla kiinnostunut ostamaan munia ja osallistumaan tuonti kustannuksiin.

Lapinoja

Re: Munakimppa

Viesti Kirjoittaja Lapinoja »

Valtiolle pitää maksaa tuontimaksun (ei mitään vastinetta). Muistaakseni 70 % emolinnusta täytyy olla tuore verikoetulos taudeista ja Suomi vaatii enemmän, mitä muut maat Euroopassa. Lisäksi tavara pitää eristää kun tuo tähän maahan ja maahantuoja käytetyt esim. Laatikot hävittää. Suomalaisen eläinlääkärin pitää myös tarkistaa. se on tehty lainpuitteissa täysin mahdottomaksi. Näistä syistä moni laji kuivuu uuden veren puutteessa. Ja nyt kun on mm. Saksassa ollut keväällä lintuinfluenssa, taitaa tehtävä olla täysin mahdoton. Unohdit, että tämä on edelleen neuvostosuomi.

Vanamo33

Re: Munakimppa järvenpää

Viesti Kirjoittaja Vanamo33 »

No jopa on vaikeaksi tehty tuominen. Taitaa olla paras unohtaa koko homma. Toivottavasti tähänkin lakiin saadaan joskus järkeä.

Avatar
Kiramet
muna
Viestit: 14
Liittynyt: 26 Maalis 2014, 19:35

Re: Munakimppa

Viesti Kirjoittaja Kiramet »

Muutamia luvallisia tuojia tiedän olevan, mutta kimppatuonneissa on hankalaa tuo munien määrä:

"Eläintautiriskin kannalta on turvallisinta siirtää siitosmunia eikä untuvikkoja tai varsinkaan aikuisia lintuja. Alle 20 siitosmunan tai linnun erille on lievemmät ehdot kuin tätä suuremmille erille. Siirrettäessä suurempia eriä tulee noudattaa Eviran ohjetta Siitosmunien, untuvikkojen ja siipikarjan siirrot (tuonti) EU-maista, Sveitsistä ja Norjasta Suomeen."

https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja- ... iipikarja/
Kirsi Mäki, Salo
http://kiramet.blogspot.com/
KirametFi @ gmail.com
(välit pois @-merkin ympäriltä)

Vastaa Viestiin