Munat myyntiin?
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
On varmasti.
No meillä ei enää muni kuin yksi (ellei ole piilo pesää)
Niin ei tarvi tuosta huolehtia. Itse olen ajatellut pitää siinä mallissa, että munia riittääkin vain omaan käyttöön.
Äiti ja isä haluaa, mutta päättivät ottaa omat kanasensa.
Mutta jos ihan möisin niin silloin olisi testit otettava.
Mutta en tässä mittakaavassa olevaa tarhaa näe järkeväksi testata.
Khtahan nuo viirutkin munii, niin ei tarvi ostella kaupan munia haudonta aikoina. Niissä tuskin on mitään salmonelloja.
Tietääkö kukaan sitä voiko se olla jo munassa?
No meillä ei enää muni kuin yksi (ellei ole piilo pesää)
Niin ei tarvi tuosta huolehtia. Itse olen ajatellut pitää siinä mallissa, että munia riittääkin vain omaan käyttöön.
Äiti ja isä haluaa, mutta päättivät ottaa omat kanasensa.
Mutta jos ihan möisin niin silloin olisi testit otettava.
Mutta en tässä mittakaavassa olevaa tarhaa näe järkeväksi testata.
Khtahan nuo viirutkin munii, niin ei tarvi ostella kaupan munia haudonta aikoina. Niissä tuskin on mitään salmonelloja.
Tietääkö kukaan sitä voiko se olla jo munassa?
- HiltaHelikopteri
- kukkoilija
- Viestit: 4443
- Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
- Paikkakunta: Vantaa
Eh---kyllä se voi olla munassa! Ei kai mitään pelkästään munia myyvää kanalaa tarvitsisi testata, jos salmonella olisi vain lihassa? Konkreettisesti en tiedä, että onko vain munan pinnalla vaiko voiko olla myös munan sisällä. Luulen, että sekä että. Kun on kyse siitosmunista (ja, jos salmonella olisi vain munan pinnalla), niin voisihan ne desinfioida Virkonilla.
ah, nyt tuli mieleen ei-kesäherkku, tartar pihvi! Ja siihen keltuainen, oliskin eri juttu käyttää omaa keltuaista kaupan laimeiden haaleiden sijaan. Huh, stockan kautta kotiin huomenna
kyllä maalla on mukavaa
Taitaa mennä reseptien puolelle jo, mut siihen vielä joku herkku olut ja onpa joskus nautittu tuhtia punkkuakin menestyksellä... mulla valuu kuola jo eikä se johdu salmonellasta, heh
kyllä maalla on mukavaa
Taitaa mennä reseptien puolelle jo, mut siihen vielä joku herkku olut ja onpa joskus nautittu tuhtia punkkuakin menestyksellä... mulla valuu kuola jo eikä se johdu salmonellasta, heh
Eikös siinä salmonellassa valu vastustamattomasti jostain toisesta päästä ... Hyvähän mun on irvailla, kun en pysty niitä munia syömään.. siks meillä haudotaankin niin ahkeraan.. mää syön kokkeduudelis salmonellumia.. ja onneks meillä on sellainen hyyskä että sen voi tarvittaessa siirtää lähemmäksi pirttiä, ja taas saa vieraat ihmetellä mihin se erio on joutunut.. joillain munislaisilla on siitä pientä kokemusta..ettei löydy aina samasta paikasta.. tai sitten niillä on häiriötä muistiin tallennuksessa.
Viimeksi muokannut maunu_muori, 10 Syys 2008, 10:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
salmonelloja on useita, siis niitä siihen sukuun kuuluvia.
oheisessa linkissä ne mitkä kuuluu taudinvastustukseen
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1990/19901095
toi valkovatsurityyppinen ainakin tarttuu just munan sisällä ja poikaset on sen vuoksi sairaita syntyessään, yleensä menehtyvät tai kuolevat ennen kuoriutumista..
niinkuin tosta näkee niin salmonella on vähän niinkus yleisnimitys..
oheisessa linkissä ne mitkä kuuluu taudinvastustukseen
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1990/19901095
toi valkovatsurityyppinen ainakin tarttuu just munan sisällä ja poikaset on sen vuoksi sairaita syntyessään, yleensä menehtyvät tai kuolevat ennen kuoriutumista..
niinkuin tosta näkee niin salmonella on vähän niinkus yleisnimitys..
Pst: keski-euroopan kanaloista oli ( en taaskaan muista koska kuulin tai luin)osin 40 % salmonellan saastuttamia, suomessa ei oo tainut niitä tartuntoja olla kovin montaa 2000 -luvulla.. jotain hyvää on meidän piippimäisissä viranomaisissakin.
Kotimaista munaa uskaltaa syödä raakanakin .. mutta mitenkäs noi erään ison kanasainvälisen kauppaketjun majoneesit .. suurin osahan niistä on ulkolaisia, ja johan sen juustomassoista näkee mitä on valvonta siellä. tässä asiassa vois vähän eviralle
Kotimaista munaa uskaltaa syödä raakanakin .. mutta mitenkäs noi erään ison kanasainvälisen kauppaketjun majoneesit .. suurin osahan niistä on ulkolaisia, ja johan sen juustomassoista näkee mitä on valvonta siellä. tässä asiassa vois vähän eviralle