Mikä neuvoksi

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Hilu

Mikä neuvoksi

Viesti Kirjoittaja Hilu »

Minulla on jättikochin friseerattu kana ja ongelmana on, että sen selästä lähtee aina höyhenet irti ja iho menee rikki. Kukko ilmeisesti liian innokas.. Olen kokeillut myös "takkia", mutta aina jostain kohtaa tulee iho näkymään. Kana pitää sitten eristää muista siksi aikaa, että haavat paranee jne... Johtuuko tämä siitä, että kana on sellainen friseerattu, että suojaavatko sen höyhenet jotenkin huonommin sitä? Kurjaa sitten pitää toista eristyksessä, mutta jotenkin meinaa keinot olla vähissä. Vinkkejä otettaisiin vastaan mitä kannattaisi tehdä :smt001

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 944
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Mikä neuvoksi

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Kurjaa, kun kanan selkä joutuu koville. En osaa sanoa, onko kyseinen rotu alttiimpi 'kulumaan', kun itselläni on kokemusta vain maatiaiskanoista.

Kuinka monta kanaa kukollasi on parvessaan? Meillä nimittäin oli lyhyen aikaa sama selkäongelma ongelma yhdellä kanasella. Parvi pieneni hetkellisesti liikaa, eikä kukolla ollut riittävästi poljettavia, vain 2. Silloin sen lempikana joutui poljettavaksi ihan liian usein ja sulat kuluivat, ei nyt verille, mutta iho näkyi. Epätoivoissani etsin, mutta en meinannut mistään löytää juuri siihen hätään lisää sopivia kanoja (se järjestyi kyllä sitten vähän myöhemmin) mutta kaikeksi onneksi kukolle tuli juuri silloin sulkasato, jolloin sen polkemishalut katosivat ja se mökötteli enimmäkseen omissa oloissaan. Lulu-kananen sai rauhassa kasvatella sulat takaisin sillä aikaa.

Tämän pitkän jaarituksen jälkeen :) , yksi mahdollinen ratkaisu ongelmaan: kukolle lisää kanoja!
Alhoja elämän ilona.

kotikot
tipu
Viestit: 37
Liittynyt: 09 Heinä 2014, 00:01
Paikkakunta: Raasepori

Re: Mikä neuvoksi

Viesti Kirjoittaja kotikot »

En tunne minäkään tuota sulkatyyppiä ja sen kulutuksen kestävyyttä, mutta kannatan suurempaa parvea. Näin kukon huomio jakaantuu useammalle. Jos kukko on nuori, uskoisin myös rauhoittuvan iän myötä. Näin ainakin itselläni oli maatiaiskukon kanssa. Eristys on hyvä ensiapu, ettei joudu nokittavaksi, jos sattuu, että selkä verille asti kulunut.

Kananen8

Re: Mikä neuvoksi

Viesti Kirjoittaja Kananen8 »

Mikä on kanan arvojärjestys parvessa?

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 599
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Mikä neuvoksi

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Pitää paikkansa että friseeratun höyhenpeite on enemmän vaarassa yli-innokkaan kukon kynsissä, sinällään ei ole sen heikompi muuten kuin normaali sileilläkään, mutta se höyhen kähärä ja "pystyyn" nouseva asento on syypäänä, kannattaa suojata iho ainakin pintavaurioilta jotenkin, ja itse ottaisin kanan tai sitten kukon erilleen jonkun toisen kanssa, eli kuitenkin niin että seuraa löytyy eikä yksin tarvitse olla. :smt001
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Hilu

Re: Mikä neuvoksi

Viesti Kirjoittaja Hilu »

Kana tuntuu olevan kukon lempikana. Nyt on tulossa lisää isorotuisia kanoja samaan parveen, että jos se kukko niistäkin kiinnostuisi. Kokeilin siirtää friseerattua kanaa maatiaisten kanssa, mutta siellä kanat kävivät nokkimaan tätä. Kanan selkä on nyt suojattuna "takilla". Pitänee nyt seurata taas tilannetta, kun uudet kanat tulevat.

Vastaa Viestiin