Pienen pakkasen kestävä rotu !

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

HelkaP

Re: Pienen pakkasen kestävä rotu !

Viesti Kirjoittaja HelkaP »

Meidän ruskeista luomumunista haudotut kanat valitsevat päiväsaikaan pienen pakkasen ulkona, vaikka voisvat olla sisällä kanalassakin. :smt001

Aberkios

Re: Pienen pakkasen kestävä rotu !

Viesti Kirjoittaja Aberkios »

EppuHeppu kirjoitti: Tahallaan väärinymmärretyt viestit kannattaa suosiolla sivuuttaa.
Ja mistähän tahallaan väärin ymmärtämisestä nyt on kyse? Siitäkö, että selitetään ummet ja lammet jonkun tarkoituksista ja aikomuksista, vaikka ei tosiasiassa tiedetä niistä höykäsen pölähtävää. Jopa "nähdään" nämä kirjoitettuina aloittajan viestiin, vaikka tämä oli yhden lauseen mittainen kysymys!

Näin:
tipuliini kirjoitti: Osaisiko joku kertoa mikä olisi sopiva kanarotu eristettyyn mutta talvella viileähköön tilaan?
Siis "Pienen pakkasen kestävä rotu!". Todetaan, että tila on eristetty. Viestissä ei kuitenkaan mainita, millä tavalla lisälämpö on tarkoitus tuoda kyseiseen tilaan. Kanat eivät itse pysty Suomen oloissa riittävästi lämpöä tuottamaan. Siinä eivät riitä mitkään proteiinit! Eli, kyllä tila olisi talvella enemmän kuin vain "viileä"!

Jotkut vastaajat ovat nähneet "sielunsa silmin" tilassa kaikkea kestopehkuista lisälämmittimiin, vaikka niistä aloittaja ei ole maininnut halaistua sanaa! Vain eristystä on todettu olevan. On olemassa sellainen termi kuin "positiivinen syrjintä", tässä keississä lienee kyse laajamittaisesta "positiivisesta väärinymmärtämisestä"!

rilla

Re: Pienen pakkasen kestävä rotu !

Viesti Kirjoittaja rilla »

Ok

Pakkasella,pelkällä betonilattialla,ilman pehkua tms. Myös ilman orrelle pääsy mahdollisuutta ja mitään lisälämpöä tahi vastaavaa kanat ei oikein hyvin voi.

Tilannetta parantaa huomattavasti se lämpöeristys,runsas kuivikkeiden käyttö,(pehku), mahdollisuus valita yöpymispaikka,(orret), kunnollinen ruokinta ja sula juomavesi.

Melkeimpä mikä rotu tahansa kestää viileyden ja hetkittäisen lämpötilan laskun,jos kana pääsee yöpymään ylemmäksi.
Lattialla voi vesi jopa jäätyä,mutta yläorsilla ei ole hätää.

Pehkuahan sinne kannattaa laittaa. Tuskin kuitenkaan kukaan suunnittelee aivan paljaaseen tilaan kanojansa talveksi jättää.
Sitten on tietenkin lämpölamput jne.

Joskus muistan lukeneeni joistain lämpöorsistakin. Että varpaat ois mukavan lämpimässä.

kochin-fani

Re: Pienen pakkasen kestävä rotu !

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Aberkios kirjoitti:
kochin-fani kirjoitti: Kuten viestin otsikkokin kertoo, kanojen tulisi kestää pientä pakkasta silloin tällöin, ja uskon että pärjäisivätkin kunhan kanoja autetaan pysymään lämpimänä pehkun, oikeanlaisen ravinnon yms. avulla, ja niiden asumus olisi edes jotenkin eristetty, ettei pakkanen pääse puraisemaan kanoja liian kovasti.
Minä saan koneeni näytölle vain otsikon "pienen pakkasen kestävä rotu". En millään saa irti noin paljon informaatiota kuin sinä saat omasta koneestasi. Pitäisi varmaankin jo hylätä tämä Xp! Vai olisiko sittenkin syynä se että tuossa lainauksessa mentäisiin eksegetiikan, eli selitysopin puolelle? Tuo "ettei pakkanen pääse puraisemaan kanoja liian kovasti", oli kyllä :smt037! Puraista saa, kunhan ei puraise liian kovasti! :smt043
En minä ainakaan sen enempää saa tuosta otsikosta irti kuin sinäkään ;) En nyt kuitenkaan sitä tarkoittanut, että kanojen pieni paleltuminen ei haittaisi. Muotoilin asian väärin, olen nimittäin huono sanomaan mielipiteeni suoraan - tuo "liian kovasti" on siis näin tarkemmin ajateltuna turha lisäys lauseeseen, enkä ihmettele jos kerta naurattaa :D

Oma mielipiteeni on yksinkertaisesti se, että kunhan kanat eivät joudu kärsimään, kaikki on hyvin. Joo, tiedän ettei ihminen todellakaan voi havaita pelkästään kanoja katsomalla, että palelevatko ne vai ei. Siksi olisikin hyvä pitää kanalan lämpötila reippaasti plussan puolella. Meilläkin on joskus muutaman tunnin kanat joutuneet olemaan siinä nimenomaisessa pienessä pakkasessa, ja ovat onneksi selvinneet ilman paleltumia. Aloittaja toki kertoo, että kanat oltaisiin hankkimassa "eristettyyn mutta talvella viileähköön tilaan", eli ilmeisesti "pieni pakkanen" tarkoittaa että kanojen on oltava jatkuvasti kylmässä talven yli, joten ehkä en uskokaan että mikään kana rodusta riippumatta viihtyisi kovin kauaa. Eikä kanojen riittävä lämpötila riipukaan vain pehkusta ja proteiineista, mutta niillä voidaan auttaa kanoja pysymään lämpimänä. Siis että kanat pärjäävät huomattavasti paremmin lämpöä tuovan pehkun, kuin pelkän ohuen purukerroksen tai betonilattian päällä. Sähkölämmitys ja eristykset yms. ovat sitten asia erikseen, mistä en edes puhu sen enempää koska lämmitysasioista en tiedä juuri mitään.

Sekin vielä, etten ole kääntynyt tai kääntymässä ketään vastaan, haluan vain sanoa omat mielipiteeni asioihin kun tähän keskusteluun olen nokkani tunkenutkin. Jos joku pahoittaa mielensä, niin pyydän anteeksi, sillä se ei ole tarkoitukseni. Riitely ei ole kivaa.

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 602
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Pienen pakkasen kestävä rotu !

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Hmmm... mulla on vähän kaiken sorttisia rotuja, ja jokainen on hyvin pärjännyt alhaisemmissakin lämpötiloissa. Edellistalvenakin kun oli -35 astetta ja ei meinannut normilämmitys riittää, veti yöllä pakkasen puolelle ja vedet hyhmään niin ei yksikään linnuista sitä noteerannut mitenkään, lämpölamppuja sitten vain lisäsin että pääsevät niitten alle tarvittaessa. Kosteus ja veto on ne pahimmat, viileys itsessään ei.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Aberkios

Re: Pienen pakkasen kestävä rotu !

Viesti Kirjoittaja Aberkios »

HelkaP kirjoitti:Meidän ruskeista luomumunista haudotut kanat valitsevat päiväsaikaan pienen pakkasen ulkona, vaikka voisvat olla sisällä kanalassakin. :smt001
Tällaisen valinnan syy voi olla, ei ehkä teillä mutta yleisemmin, esim: kanalan huono ilma (pöly, ammoniakki, liian suuri ilmankosteus), loiset, rakennuksen sisämelu. Parven jäsenten väliset skismat.

Esimerkkinä tuosta sisämelusta voisin kertoa tuttavastani, joka ihmetteli sitä, että kanat olivat mieluummin sateessa kuin kuivassa, uudessa, hienossa kanalassaan. Kanala oli rakennuksen päädyssä. Toisessa päädyssä oli pihasauna ja liiteri, sitten autotalli korjaamotiloineen, sitten pieni varasto, jonka jälkeen tämä kanala. Tuttavani mies teki pajassaan kaikenlaista remppaa, porasi, käytti rälläkkää, oikoi peltejä jne. Kun mies meni rakennukseen sisään, tulivat kanat pienellä viiveellä ulos. Satoi tai paistoi!

Elämäni aikana moni tuttavani, ystäväni, tai työtoverini on mielellään jäänyt ylitöihin, vaikka ei ole työstään ihmeemmin pitänytkään, tai on jopa sitä vihannut. On kuitenkin jäänyt mieluummin ylitöihin kuin mennyt viettämään sitä "auvoista" kotielämää. :smt014

Valintojen perusteella suoritettu arviointi ei aina anna oikeaa kuvaa "voittaneen" vaihtoehdon hyvyydestä. Oli kyseessä eläin tai ihminen, valinta tehdään yleensä pienempi paha -periaatteella! :smt002

Vastaa Viestiin