Savonlinnan löytökana

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Maatikko

Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Maatikko »

"Tuntematon siivekäs" löytynyt Savonlinnasta:
http://www.lansi-savo.fi/uutiset/l%C3%A ... eeri-75142

Pimu

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Pimu »

No just, tuo todennäköisesti "kananpoikanen" näyttää ihan aikuiselta silkiltä eikä miltään kanapojalta. Voi reppanaa :smt009

Iita

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Iita »

Voi miten surkea kohtalo :smt009 ..

Kellarpelto on kaupungin laidalla oleva asuinalue,jolla on myös peltoa ja ihan maatiloja lähellä..hyvin vois olla ihan läheltäkin löytöpaikkaa..
Tässä viisaammilta kyselin (miehet tietää ketuista ym ,ovat metsämiehiä), mm.kettu kuljettaa eläviäkin eläimiä eli ei tapa välttämättä heti..
Voisko olla tämmöinen? :smt010

annemari

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja annemari »

Voi surkeus !! Miksi nämä vaan yleistyy nykyän ??

rilla

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja rilla »

Ei käsitä,et miten "vaan yleistyy"?

Mä uskon,et uutisointi vaan on tehokkaampaa. En usko,et joku on pahoinpidellyt kanansa ja hylännyt metsään.
Todennäköisempää on,et on jonkun eläimen saalis,joka syystä tai toisesta ei ole tullut sitten syödyksi.

Mutta kyseistä silkkikanaa en tunne,joten en ole tietenkään varma. Mut on niitä kukkojakin karannu vapauteen ja kanoja aina joskus.
Milloin mistäkin syystä. Yleisimmin jonkun eläimen ajamana. :smt024

Muusa

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Muusa »

On se selväkin että yleistyy, kun kotitarvekanalanpito koko ajan yleistyy. Mitä enemmän takapihakanaloita, sitä enemmän niistä karkuun livahtaneita kanoja. Ja ikävä kyllä, mitä enemmän kanaharrastajia, sitä enemmän myös niitä jotka eivät välitä suojateistaan vaan jopa hylkäävät niitä luontoon... kaiken kaikkiaan hylättyjen eläinten laji- ja rotuskaala koko ajan vain laajenee, kun harvinaisemmat lemmikit yleistyvät ja uusia lajeja tuodaan koko ajan.

rilla

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja rilla »

niin kai se sitten täytyy olla. :smt003

Eipä tuosta kannata väitellä.
Ikävä juttu kanalle kuitenkin.

kochin-fani

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Terästäydyin heti sinä aamuna kun huomasin sen päivän lehdessä tuon jutun, ja kyllä alkoi potuttaa miten ajattelemattomia ihmiset voivat olla!! Ties miten monta pimeää, märkää ja kylmää yötä tuokin raukka on joutunut kestämään ennen tuskistaan pääsemistä :smt009 Ja eipä tainnut omistajakaan ilmoittautua.
Kaikiltahan kana voi päästä joskus karkuun, mutta kun nämä löytökanatapaukset ovat jotenkin kaupunkikanaloiden myötä yleistyneet niin huolestuttavasti, etten usko että tämäkään tapaus oli vain karkulainen.. Tietty oma kotikanala on häkkikanalaa parempi vaihtoehto, mutta kyllä kanojen tai minkä tahansa muun eläimen hankkimista pitäisi harkita kahdesti, ja ottaa huomioon myös niiden huonotkin puolet sekä hoitovaatimukset :smt018 On vain jotenkin vastuutonta hankkia muutama kana kesäksi "koska se olisi niin kivaa"... Ärsyttää. :smt013

sannikki

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja sannikki »

Tosiasiahan on se että tämä kana saattaa olla paikasta jossa on ollut vuosikymmeniä kanoja, tarkkaa lukumäärää ei tiedetä ja yhden puuttumista ei kukaan huomaa... Ei pitäisi ihan heti lähteä syyttelemään että tämä reppana on hylätty ja voi voi kun on joitunut olemaan ulkona jne jne... ulkonahan ne linnut kuitenkin asuu, ei ne itseään surkuttele, ihmiset ihmistää liikaa eläimiä. Kana on varmaan tyytyväinen kun pääsi sisälle, mutta tuskimpa tuo mitään traumoja kärsii :D

Kyllähän niitä eläimiä katoaa, karkaa ja kuolee mitä tarkemmiltakin ihmisiltä, kuka meistä on täysin puhtoinen syyttelemään ketään...

Suvianne

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Meillä ajoi yhden kukon kerran irtokoira karkuun, se oli reilu kaksi viikkoa karkuteillä.

Siitä ilmoitettiin poliisille ja kaupanseinällä.

Ite se sitten löysi kotiin, märkänä ja langan laihana. Jos se olis lähteny ite vaikka jonku kanan kanssa, niin tuskin olis ollu siinä kunnossa. Luulen, että just se takaa ajo ja yksinäisyys saa ne sellaseen tilaan, ettei ne hoida itteään.

Eli ei aina toisaankaan ole kyseessä hylätty lintu, töytyyhän muillekkin sattua koiran tai ketun tai hakuan hyökkäyksiä jossa sattuu näin.

ite olen enmmän siitä huolissani, että ELLU ei tunnista kanaa?????????????????????????????

kukkopoika
bankiva
Viestit: 365
Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja kukkopoika »

Elukat joskus säikähtää ja pelästyy.
Viikko sitten oli taina myrsky.Eräästa talosta oli koira säikähtänyt myrskyä ja karannut tielle tietymättömille.
Siitä ilmoitettiin radiossakin.

Kerran meidän koira toi kilometrin päästä naapurin kanan,pudotti hampaista minun eteen elävän kanan.Sen jos olisi pudottanut metsätien varteen,sieltä olisi löydynyt HYLÄTTY KANA.

kochin-fani

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Juu, tahallani en halunnut ketään loukata mutta kun vaan ärsytti... ehkä minunkin pitää opetella miettimään vaikka joku asia tympisikin noin :smt003

Iita

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Iita »

Ketään syyttämättä ,meitä kaikkia suututtaa ,kun kukaan ei ole ilmoittautunut kanan omistajaksi tai syytä ei tiedetä..

naibunuuni

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja naibunuuni »

Kyllähän niitä ihmisiä löytyy jotka vaikkapa kesäkanansa johki mökkimaille jättää "elämään vapaata elämää".. tietämättä/ymmärtämättä/välittämättä sen enempää.. :smt018

Tässä tapauksessa on omasta mielestäni kuitenkin tuommoinen epätodennäköisempi vaihtoehto kuin esim se, että joku peto olisi käynyt jonkun kanalaumaa verottamassa..
Tai, että olisi tosiaan karannut.
Tuskinpa kukaan nyt menee kanaltansa ensin siipiä katkomaan ja sitten viskaisemaan puskaan? :smt017 Noh, mikäpä minä olen siihen mitään sanomaan..

Ja, että miksikö kukaan ei ilmoittautunut kanan omistajaksi?
En tiedä sitten, mutta jos esim oletat/tiedät, että jokin peto olisi sinulta kanan vienyt niin kenelle siitä sitten soittelet? Etpä oikein kenellekkään..
Luulisivat kylällä vinksahtaneeksi jos sitä rupeaisi aina soittelemaan ympäriinsä ilmoittaen, että "ilimootanpahan vaan, että kettupa vei multa kanan, ettäs tiiätte!"
Ja jos on joutunut toteamaan, että vaikka kettu on kanalasta kanan vienyt niin ei välttämättä ihan heti tule ajatelleeksi, että se olisi pedon hampaista vapaaksi päässyt ja nyt sitten kököttää jossain puskassa..
Kaikki ei myöskään lue uutisia yhtä ahkerasti kuin sitten taas joku toinen.. eli ei ole tämänkään kanan omistaja välttämättä ilmotuksia sen löytymisestä nähnyt..

Niin ja onhan tuo varmaan nyt vähän niinkuin trendi, että oma pieni kanankoppi pihamaalla on "IN"..
En ole kuitenkaan saanut luettavakseni mitään luotettavaa tutkimusta joka osoittaisi sen, että kanoja löydettäisiin puskista niin maan perusteellisen paljon enempi nykyään kuin mitä ennenvanhaan.. En siten voi mitenkään mennä asiasta väittelemään. Joku joka moista väittää on varmasti asiaan luotettavalta taholta perehtynyt?

Se on kuitenkin nykyään vähän niinkin, että kun yksi lehti on kirjoittanut yhdestä esim kanaraukasta joka jostain on löytynyt niin innostuvat muut heti peesailemaan ja siten ihmiset jotka näitä juttuja lukevat saavat sellaisen kuvan, että nykyäänpä kanoja viskellään puolihuvikseen pitkin penkkoja.
Noh.. eipä tuohon sen enempää.. Tuo kana kun on jo tuskistaan päästetty.. ikävä kohtalohan tuolla oli :smt010

Tuosta koko jutusta tekee jotenkin "hassun" se, että siinä ylipäätään ihmetellään, että mikä elukka on kyseessä.. ihan elluja myöden pyöritellään sormia ja ollaan tietämättömiä..
Luulisi nyt kuitenkin, että kanan tunnistaminen ei hirveitä tutkimuksia vaatisi??

Todistaa vain sen tosiseikan, että harmillisen yleistä on se, että ei eläinlääkärit tiedä/välitä yksittäisiä kanoja hoidella..
Ei siinä.. On täälä Vaasassakin eräs ellu joka heti ensimmäisenä ehdottaa piikkiä kun vastaanotolle tuo vaikkapa vatsavaivaisen kissan.. niitäkun kuulemma riittää ihan riesaksi asti.. meitä on moneksi :smt011

Suvianne

Re: Savonlinnan löytökana

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Kukaan normaalijärkinen ei tietämättömyttään jätä kanaa metsään ja oleta, että se selviää talven yli.
Ei kukaan.

Suomessa ruokitaan pikkulintujakin, niin miten kukaan voisi luulla, että kana selviää.

JOS joku jättäs kanan metsään niin se tekee sen täysin tahallaan.

Yhteenkään sellaseen todistettuun tapaukseen en kyllä ole törmännyt. Jos meidän kylältä joku tekis niin, niin aika äkkiä olis huhumylly päällä, että tuolla ne Suviannen kanat on nyt hylättyn' metässä ja joku soittas poliisille ja takuulla siitä jäis kiinni.

Suomessa on aikalailla mökitkin nykyään naapureitten kanssa vierekkäin, tuskin onnistuu hylkääämään mökkikaojakaan, ilman, että joku laskis yks plus kaks

Mitä ite olen seurannut mediaa, niin minusta nämä löytö tapaukset mahtuu ihan niihin prosentteihin, mitä koirat ja kissat ja petoeläimet ajaa tai säikäyttää tai pyydystää kanoja.

Vastaa Viestiin