Kana Pakkasessa

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

ropponen

Re: Kana Pakkasessa

Viesti Kirjoittaja ropponen »

jep Korpela ja Johku, kyllä maalaisjärjellä pärjää jopa stadilainen. :smt003
Kyllä ne maatiasrodut ovat sitkeitä ja vaikka kyse ei olekaan siitä missä "pärjäävät" eli eivät kuole tai muuten jäädy, niin silti viileä talvella ja lämmin kesällä toimii kaikille. :smt002
Meillä kävi syksyllä kun en ollut laittanut lopullisia talvieristeitä kaikkiin seiniin ja liian monta ikkunaakin oli paljaana (meillä siis pyöreä huvimaja kanalana, osa seinistä suojattu kokonaan talveksi, mutta kokonaan lisäeristetty lattiasta kattoon), niin siis se lämpötila kävi -3C asteessa, eivätkä olleet moksiskaan. Nykyään on plussan puolella pakkasista ja myrskyistä riippumatta. Tässä joulun tienoilla ulkoilleet ja leikineet lumessakin. 7,5 m2 ja 10 kanaa + 3 kukkoa, lämpö siellä 5-12C, tosin tasoja on joten tallusteluneliöitä on enemmän kuin tuo mainitsemani + kaikki orret. :smt001
Onnelisempia kanoja ja kukkoja en ole eläessäni nähnyt. Sen siis oikeasti huomaa kun kana on onnellinen... kyllä te kaikki tiedätte. :smt003

reiv

Re: Kana Pakkasessa

Viesti Kirjoittaja reiv »

No huhhu, aika laidasta laitaan on mielipiteitä. Mihin suuntaan tässä nyt sit pitäs päättää?

Omat kaupan munista kasvatetut ja tämän sateisen ja kylmän kesän/syksyn ulkona olleet kanat ovat ulkoilleet jopa alle 5 asteisessa tuulisessa sadekelissä läpimärkinä välittämättä tippaakaan, ja kun oon niitä mennyt katsomaan/silittämään niin oikein hehkuvat lämpöisinä.

Ylihuomenna on tulossa ensimmäinen parin tunnin mittainen asteen yöpakkanen ja sama jatkuu 3 seuraavaa päivää jonka jälkeen lämpenee yöt. Kanala on pieni kaupallinen kana/kani koppi josta pääsevät aitaukseen ulos halutessaan, enkä ole niitä kertaakaan nähnyt sisällä ennenkuin ilta pimenee, keli kuin keli niin ulkoilevat. Ei tekis vielä mieli laittaa noita lihoiks kun näyttävät täysin tyytyväisiltä ja munivat munan päivässä, niin eiköhän ne kestä pari tuntia asteen pakkasta?

edit: ennustettu asteen pakkanen toteutuikin -3 asteisena, seuraava yö -2. Kanat selvisivät aivan yhtä hyvin kuin aina ennenkin ja ulkoilivat kuuraisessa aitauksessaan ilman mitään vilun merkkejä.
Viimeksi muokannut reiv, 23 Loka 2017, 13:16. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Kalle
bankiva
Viestit: 342
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Kana Pakkasessa

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Pitäähän joskus tännekkin kirjoitella. Meillä nuo kanat tulevat luukusta ulos aamuisin, tässä viikolla-4astetta, koko päivän ovat ulkona, aina en tiedä missä mutta tulevat kun kutsun. Kanalassa käyvät päiväsaikaan vain munimassa, muuten ulkona tuonne iltahämäriin. Tyytyväisinä nuo laiduntavat ja välillä käyvät tuossa saunan terassilla ruokintapaikalla syömässä. Tarkistin oikein viime vuoden syksyn tilanne; juu 12.12. viimeisen kerran ulkoilivat vapaasti.

kukkopoika
bankiva
Viestit: 365
Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52

Re: Kana Pakkasessa

Viesti Kirjoittaja kukkopoika »

Meillä kanat vierastivat enempi uutta lunta kuin pikkupakkasata.Viime yönä oli tullu joku sentti lunta,pakkasta pari astetta.Eivät menneet lumelle olivat ulkokatoksen alla.
Tämä on lainaus Kanakirjasta.
Vahva höyhenpeite estää kanan ruumiin lämmön haihtumista.Kylmällä ilmalla,varsinkin yöpuulle asettuessaan se pörhistää höyhenensä laajaksi,jotta niiden väliin mahtuisi paljon ilmaa,mikä on huono lämmön johtaja.Samasta syystä täyttää kana nukkumaan mennessään keuhkojen yhdeydessä olevat ilmapussit ilmalla,joka siellä lämpiää ja toimii sitten jonkunmoisena lämpösäiliönä.Näistä syistä näyttää kana yöpuulla kököttäessään hyvin paksulta.

Vastaa Viestiin