Kanat kiusaa toisia

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 329
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kanat kiusaa toisia

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Tähän aiheeseen liittyen kerron omista kokemuksistani, kun olen uuden kanaporukan tuonut vanhojen seuraan. Näin on tapahtunut muutaman kerran syksyllä, kun olen luvannut jokusen kerran kesäkanaparven ottaa talven alta omieni sekaan. Olen aina yhdistänyt kanat illalla, varovasti nostellut kanat laatikosta orrelle. Seurannut mitä tapahtuu jonkun hetken ja sitten sammuttanut valot. Jäänyt vielä ulkopuolelle kuuntelemaan kuuluuko erityistä. Aamulla sitten vanhalle porukalle erikoisherkkuja tarpeeksi ja uusia kylpypehkuja. Kukko peijooni tietenkin on kiirehtinyt polkemaan uudet rouvat, mutta siihen se sitten isompi epäjärjestys on pysähtynyt. Uudella porukalla on useimmiten ollut oma kukko jonka kanssa ei myöskään ole kummempia kapinoita tullut. Viisas kukko kun osaa uuteen paikkaan joutuessaan ottaa iisisti. Kanat pysytelleet aluksi omassa joukossaan, mutta minulla ei ole ollut onneksi mitään kovin tappelunhaluisia kanojakaan.

Avatar
Antti K.
muna
Viestit: 14
Liittynyt: 15 Huhti 2021, 15:25
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Kanat kiusaa toisia

Viesti Kirjoittaja Antti K. »

Kuva

Kuva
Tuohon Hiltan viestiin vastaan, siis meiltähän ei löydy yhtään puhdasrotuista kanaa, ovat ihan vain harrastemielessä ja munien takia hoidettavana. :smt002 Seassa olevia rotuja, mitä tiedän on mm. ilmajokelainen maatiainen, ayam cemani, marans, araucana ja lohmanni. Tuon ayam cemanin takia parven pääväri onkin musta. Ensimmäisessä kuvassa yksi nyt vanhimmista (tosin vain reilun vuoden) kanoista nimeltä Matilda, toisessa kuvassa sen sisko Hertta, joka parhaillaan makaa pesässä munien päällä. Joulukuussa siis tiedossa parveen uusia jäseniä. :) Laitoin nyt pari kuvaa ihan vain tänne, kun en vielä viitsi varta vasten uutta ketjua aloittaa, kun kuvia ei kanoista juuri ole. Pitää viimeistään ensi kesänä yrittää kuvata hyvillä keleillä, kun kunnon kamerakin löytyy.

Avatar
Antti K.
muna
Viestit: 14
Liittynyt: 15 Huhti 2021, 15:25
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Kanat kiusaa toisia

Viesti Kirjoittaja Antti K. »

Pikkupi, pitää jatkossa koettaa myös vähän rauhallisemmin totuttaa kanoja toisiinsa, kun on lähinnä vain otettu laatikosta pois heti muiden sekaan päiväsaikaan. Kiitos vain kun kerroit, ehkä nyt osaakin jatkossa varautua enemmän moiseen. :smt041

Vastaa Viestiin