Munintaongelmat helteellä?

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Talousmuumio
muna
Viestit: 8
Liittynyt: 24 Touko 2020, 10:29

Munintaongelmat helteellä?

Viesti Kirjoittaja Talousmuumio »

Onkohan kenelläkään vastaavia tilanteita...

Meillä on kanat lakanneet munimasta. Tai noh, olen muutamana aamuna nyt löytänyt orren alla olevalta kakkahyllyltä kuorettomia munia (nahkamuna?). Eli ihan kuin joltain kanalta pääsisi keskeneräinen muna ennen aikojaan yöllä. Yksi kana siis tekee tätä. Muuten ei tule munia ollenkaan. Olen huomannut, että pihalla ollessaan kanat tekevät pesiä meidän kuusiaitaan ja pensaisiin ja käyvät läpi samat manööverit kuin muniessaan. Ajattelin ensin, että kanamökissä on niin kuuma, että pyrkivät sen takia munimaan ulkona. Mutta kun mitään ei kuitenkaan tule. Ihan kuin ne yrittäisivät ja yrittäisivät, mutta reppanoilla on koneistot sekaisin??!

Kanat saavat olla päivittäin pihalla. Vettä on tarjolla, vaihdan sen pari krt päivässä. Nyt olen aloittanut piimä- ja jauhomatokuurin, jos vaikka proteiinibuusti jotain auttaisi. Tuolla kuivassa kun taitaa kastemadot olla aika tiukassa. En tosin oikein jaksa uskoa, että ruokinta olisi ongelma. Voiko helle aiheuttaa tämän?

Kanamökissä on tosiaan kuuma. Yritän tuulettaa siellä kanojen ollessa pihalla. Mökin luukku on myös öisin auki ja kanoilla olisi siis mahdollisuus myös nukkua tarhassa, joskaan eivät sitä tee..

Neuvoja?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4341
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Munintaongelmat helteellä?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kyseessä voisi olla hellestressi. Voisit kokeilla auttaisiko C-vitamiini. Tässä hyvä artikkeli: https://www.farmit.net/c-vitamiinin-merkitys-helteellae
Minkä ikäisiä kanasi ovat? Näkyykö merkkejä sulkasadosta? Nahkamunat voivat olla jonkin häiriötekijän (esim. kuumuuden) aiheuttamia, mutta myöskin jonkin sairauden oire.
Tonja, p: 046 666 5106

Talousmuumio
muna
Viestit: 8
Liittynyt: 24 Touko 2020, 10:29

Re: Munintaongelmat helteellä?

Viesti Kirjoittaja Talousmuumio »

Kiitos vinkistä, minäpä kokeilen :smt001 . Linnut ovat vuoden ikäisiä, sulkasadon merkkejä en ole ainakaan vielä havainnut.
Nyt kai pitäisi pahimpien helteiden väistyä, toivotaan että sekin helpottaa.

Vastaa Viestiin