NiksiNurkka

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
kaakana
kana
Viestit: 95
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: NiksiNurkka

Viesti Kirjoittaja kaakana »

Kanalan viereen rakennettiin uusi tarhaus. Pari pensasta on tarhassa mutta isolle parvelle turhan vähän aurinkosuojaa.Tarha on korkea joten laitettiin eri korkuisia onttoja metalliputkia maahan , niitten nokkaan vanhat sateenvarjot. Putken täytyy olla melko tiukka yläpäästä jottei varjo lähde tuulen mukaan. Toimii ihan kelvollisesti muutaman päivän kokemuksella.

kaakana
kana
Viestit: 95
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: NiksiNurkka

Viesti Kirjoittaja kaakana »

Meillä on vanha liuku-ovellinen keittiökaappi 4-lokeroisena munintakaappina.Liukuovet ovat käytävälle päin , takaosaan on sahattu reiät käyntiä varten. Munat on helppo kerätä käytävän puolelta. Kaapin yläpuoli on vaneria( kaappi lienee 50-60 luvulta) ja kanat hengailevat sen päällä, luonnollisesti siis kakkakasojakin tulee. Vaikka siivoankin päivittäin tasot, ei puhtaanapito ole ollut kovin helppoa. Kunnes keksin dc-fixin( kontaktimuovi jota saa eri kuoseissa). Kuorin vanerin pintakerroksen pois ja puhtaalle kuivalle alustalle liimasin muovin. Parin viikon kokemuksella voin sanoa että on huomattavasti helpompaa pyyhkäistä kasat pois. Lidlistä ostettu muovi kustansi 2 ekeä. Jos muovi menee rikki eipä harmita vaihtaa uutta tilalle.

SiniS
kääpiö-kochin
Viestit: 339
Liittynyt: 16 Kesä 2017, 05:04
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Re: NiksiNurkka

Viesti Kirjoittaja SiniS »

Vanhan pakastimen rautalankakorit sai uuden elämän kanojen heinähäkkinä. Eivät polje jalkoihin salaatteja, heiniä yms tuorepuolta mitä viedään, helppo putsata ja kiinnittää.
Lehmiä, koiria, kissoja ja kanoja (orpington, maatiainen, kääpiökochin)

kaakana
kana
Viestit: 95
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: NiksiNurkka

Viesti Kirjoittaja kaakana »

Kanalassa nyt perusteellisempaa siivousta talveksi. Kakkalaudat on ruuvilla kiinni, ne on helppo ottaa ulos painepesurilla pestäväksi. Katto pölyhuiskalla siistiksi. Kuningasidea minulla seinänpesuun; akkuporakoneeseen vessaharjan pätkä kiinni ( tietysti uusi tähän tarkoitukseen!),seinä kosteaksi sienellä, hetki liotusta ja tadaa helpompaa seinänpesua kuin kokonaan sienellä hankaamalla. Seinän yläosa on helppo pyyhkäistä kaakelipesimellä, siinä kun on vartta senverran ettei tarvitse nousta tikkaille.

kaakana
kana
Viestit: 95
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: NiksiNurkka

Viesti Kirjoittaja kaakana »

Nyt hokasin!
Minulla on lämpökompostori joka ei näin kylmillä tahdo toimia oikeasti-kuiviketta(turvetta) pitäisi lisäillä päälle jotta kosteustasapaino pysyy oikeana.
Eipä ole meikä tätä tehnyt joten märäksi kun pääsee niin kylmenee ja pöhinä loppuu. Joka aamu pitää siivota kanoilta kakkalaudat ja suuremmat kasat lautojen alta pois, mukana siis myös kuivikepurua. Nyt vien ämpärin tyhjennykseen kompostorille pari-kolme krt viikossa ja niinpä on kompostori pysynyt täydessä iskussa, myös näillä -10 C pakkasilla!
Tietysti tätä siivoustavaraa tulee enemmän kuin lämpökompostori vetää joten lisäksi minulla on kaksi jätesäiliötä talven varalle . Kesällä sitten rakentelen lehtien, heinäsilpun yms avulla kerroskompostit jotka ovat seuraavana vuonna valmiit käytettäväksi.

Vastaa Viestiin