Mimmun terveiset

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 601
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Heippa pitkästä aikaa :smt006
On ollut surun täyteinen kevät, niin läheisten kuin eläintenkin kanssa joten on ollut hiljaiseloa täältä palstalta. :smt022
Ensiksi paljon sairauksia, hautajaisia suvussa koko loppu vuosi sekä alku kevät joten on ollut rankkaa.
Sitten kaiken surun päälle meillä oli tulipalo vanhassa lampola/kanalassa jossa oli kaksi lammasta, pupu ja kukko + neljä kanaa. Uusi lampola/kanala valmistui lokakuussa jossa omat eläimet mahtuivat hyvin olemaan, mutta tyttäreni erosi syksyllä ja hänellä oli myös joitain eläimiä jotka saivat uuden kodin luonamme.
Keväällä ollen kovat pakkaset, niin jouduimme lisäämään lämmitystä eli ostimme lisä lämmittimen. Lämmitys laitteisiin tuli ylikuormitus josta syttyi tulipalo :smt009 Palopäällikön mukaan sähkölaitteet olivat oikein asennettu, mutta oli tullut vain ylikuormitus kun niin kovat pakkaset ja kytenyt sitten eikä syttynyt onneksi heti palamaan.
Kyteminen oli ollut muutaman tunnin, sillä iltaruokinan aikaan kaikki oli vielä hyvin.
Meillä oli kissanpentu iltamyöhään vielä iltapissalla ja kun tuli sisälle niin samantien syliin kiehnämään josta havaitsin savun hajun. Siitä pinkaisten miehelle sanomaan että nyt jossain palaa. Mies siitä ulos ja lampolaan ja mie heti hätäkeskukseen soittamaan. Kun hän oli avannut lampolaan oven, niin tuli pääsi valloilleen (sai happea) ja siitäkös sitten rivakasti sammuttamaan ensin lumella ja mie ämpäreitä täyttämään yhdellä kädellä kun toisessa selitin väliaika tilannetta. Mies siinä sitten juoksi minkä jaloistaan pääsi mie vettä laskien ämpäreihin. Letku ei voinut käyttää ulkona kun oli -27 astetta pakkasta eikä sitä olisi muutenkaan kerennyt hakea. Lampola/kanala on ns. autotalli/varaston kupeessa joten palon mahdollisuus teki siitä vaarallisen koska siellä oli auto. Oma talo on n. 25-30 m päässä joten luokiteltiin kiirelliseksi isoksi paloksi koska eläimet ja ihmiset oli vaarassa.
En tiedä mistä isäntä sai semmoiset voimat, että oli saanut sammutettua isommat liekit ja kun palokunta (kolme autoa) tulivat paikalle, niin ei tarvinnut kuin tarkistaa paikat lämpölampulla sekä tarkistaa ettei tuli kytenyt katossa tai väliseinissä peremmällä.
Pupun häkki on heti sisään tulessä ja pystyy vapaana liikkumaan, mutta nyt oli siellä häkissään nurkassa ja siitä kohtaa seinä ihan musta. Välikarsinaa suojaa portti ja syöttölaari joka suojasi lampaat vaikka seinäpielet ja portti olivat jo kärventyneet kuin myös sähköjohdot ja osa laipiosta ja lattia. Lampaat olivat menneet perimpään nurkaan ja heti kun isäntä pääsi "savusukeltamaan" sinne sekä päästämään ne ulos. Toiset lampaat oli jo saanut päästettyä uudelta puolen ulos. Lampaat olivat ulkona meidän sisääntulo terassilla siihen asti kun palon lopputarkastus tehtiin ja saatiin uudelle puolelle sisälle väsyineinä puolen yön maissa. Kanat/kukon isäntä sai nostettua uudelle puolen kun olivat tietty unessa kun oli jo iltamyöhä.
Onneksi lampaat olivat syöneet heiniä suuremman määrän alkuillasta eikä näin ollen vaikka lattialta kyti sekä kaukalossa, niin kerenneet heinät leimahtaa liekkiin.
Aamulla selveni karu totuus :smt056 yksi lampaista oli ilmeisemmin porttiin repäissyt jalan juosten hädissään joka sitten todettiin murtuneeksi sekä myös häkämyrkytys. Soitin heti eläinlääkärille joka sanoi, että hän ei heti pääse tulemaan mutta tarkistakaa se minkälaatuinen se on ja hän lähettää antibiotin tyttären mukaan jo valmiiksi. Katsoimme jalkaa ja se oli kahdesta kohtaa katki, joten päätös oli sitten lopettaa se. Naapuri kävi sitten päästämään Mokan eläintaivaaseen ja kahden päivän päästä nukahti kolme kanaa ilmeisemmin hekin häkämyrkytykseen :smt010 . Yksi lammas oireili kolmatta viikkoa yskien sekä tuli noensekaista limaa, mutta lääkärin ohjeen mukaan annoimme hänelle sen antibiotin joka sitten helpotti ajan kanssa. Isännällä myös lieviä savuoireita, mutta ei mennyt lääkäriin.
Pupulla kärähti pepun päältä karvoja, mutta ihmeen kummalla se selvisi vaikka oli kaikkein pahimmassa paikassa ja juuri toipumassa leikkauksesta ja oli sen takia eristyksessä toisista.
Nyt kaikki ovat uudella puolella, joten siellä piti tehdä myös radikaalisia ratkaisuja eli yksi lammas muutti Mikkeliin, yksi kukko Puumalaan ja nyt ollut Sissikukko kolmen nuorikkonsa kanssa vanhan lampolan ns. peräkammarissa josta pääsevät ulkotarhaan kun aloitimme remontoimaan muut karsinat. Sissi kukko ja toinen kukko alkoivat kevät "riidat, joten ne piti erottaa toisistaan.
Onneksi nyt on muuten rauha maassa ja suru hiljalleen voitettu sekä Jasu kissasta ollaan kiitollisia kun selvittiin loppujen lopuksi kumminkin pienillä luopumisilla kuin oltaisiin menetetty eläimet, koti ja itsekin olisimme olleet suuressa vaarassa.
Hän sai herkkupaloja sekä paljon syliä sekä on muutenkin meidän perheen suuri sankari. :smt055
Palomiehetkin sanoivat, että ilman kissaa ja isännän ripeää toimintaa vältyttiin suur palosta. :smt023 :smt045 sekä oli hyvät paloeristykset tehty.

Joten kevät ollut näiltä tiimoilta surua, menetystä niin läheisiltä kuin eläimistäkin enkä ole tällöin jaksanut täällä olla jonkin verran lukenut olen väliin kyllä enkä unohtanut munituslaisia. :smt049
Toivon, että edelleen saan olla joukossanne uusin voimin ja jakaa ajatuksia kanssanne. :smt006
Kaikille oikein hyvää kevättä ja kesän odotusta sillä se on kohta jo ovella ja kaik elikot pääsee tepastelee ulkona :smt041
mummo ja kanaset :biggrin:
gallia

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja gallia »

Myötätuntohali sinulle, mimmu! :smt056
kanamummo

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Parempaa kesää! :smt056
kaakatin

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Onpas teille sattunut. Onneksi oli ripeätoiminen isäntä :smt023
Voimia ja jaksamista teille, onneksi on kesä tulossa.
Niin ja tervetuloa takaisin munikseen.
annemari

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja annemari »

Voi Mimmua ! Kaikenlaista sitä pitää sattua, ja ihmeen automaattiseti sitä ihminen toimii paniikkitilanteessakin ! voimia nyt kaikille, ja Onni onnettomuudessa ettei käynyt pahemmin, olisi voinut mennä koti kaikilta ! olen kauhulla pelännyt omalle kohdalleni sattuvaa tulipaloa varsinkin tuolla kanalassa, se on kyllä kamalista kamalin asia.

Ihanaa kun jaksat meidän kanssamme vielä jutustella, täältä se voima tulee ja tsemppi kana- ja eläinasioihin !
Ushva

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Osanotto ja voimia Mimmulle minultakin. On teillä ollut rankkaa, mutta onpa hyvä että palo ei saanut vielä pahempia aikaan. Joka talossa kannattaa siis olla kissa! :smt023
hellu

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja hellu »

:smt056
Villiina

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja Villiina »

Olipa karmeaata luettavaa! :smt010 Onneksi teillä on tuollainen sankari kissa! :smt023 On ollut varmasti aivan kauhea se palotilanne!! Tommosia sitä just pelkää kaikista eniten omienkin eläinten kohalla. Nyt vaan paljon auringon paistetta elämäänne kaikkien menetysten vastapainoksi! :sunny:
Ehtoo-onni

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja Ehtoo-onni »

Ihan tuli tippa silmään Mimmun tekstiä lukiessa. Onneksi tuli ei vienyt kaikkea.
Lähetän Mimmu lisävoimia sinulle ja miehellesi. Kesän aurinko paistakoon teille oikein ahkerasti!
mik

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja mik »

Kyläpä on ollut huonoa tuuria tulen kanssa. Voimia.
Mar-jatta

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja Mar-jatta »

Kauheasti kaikkea ikävää. :smt056 Onneksi sentään säästyitte pahemmilta vahingoilta tulen kanssa. Voimia kovasti, ja parempaa kevättä!
jaanahi

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja jaanahi »

Toivon teille paljon hyviä asioita tästä eteenpäin , joskus tuntuu kohtuuttomalta miten paljon ikäviä asioita voi sattua yhdelle ihmiselle/perheelle. Aurinkoista kevättä ja voimia!
Bean

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja Bean »

:smt056
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4449
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Voi mimmu, ihana kuulla, että siellä ollaan noinkin hyvillä mielin kaiken koetun karmeuden jälkeen.
Olet ollut mielessäni usein...tunnistatko kuvasta, että miksi?
Kuva
Siinä on teiltä tullut tulilatva ja kuvan myötä toivottelen teille oikein leppoisaa kesää ja lempeitä auringon säteitä!
sisu65

Re: Mimmun terveiset

Viesti Kirjoittaja sisu65 »

:smt056
Vastaa Viestiin