Plymouth Rock

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
ivi

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja ivi »

Plymout Rockien osasto näyttelyssä Slovakiassa :)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
monnilainen

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Siinäpä myös upea kuva rouva croad langshanista!
ivi

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja ivi »

monnilainen kirjoitti:Siinäpä myös upea kuva rouva croad langshanista!
Kumppi se on? Ainakin olisi pitänyt kaikki olla plymout rockeja :smt017
monnilainen

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Musta kana voisi olla, myös numero 951 näyttäisi valkoiselta croadilta. Sen naapuri olisi tietysti sitten myös, mutta on ainakin huono esimerkki, liian pyöreä rinta ja vaaka pyrstö. Pitäisikö noiden kaikkien olla plymouth rockeja? Musta kana on kyllä niin V:n mallinen, että näyttää täydelliseltä croadilta. Ehkä kanaset seisovat niin koottuna ja ryhdissä, että tuo muoto hämää. Varmasti ovat rokkeja, kun kerran osasto on niiden, huomasin sen vasta. Laitapa hauksi croad langshan ja kurkista miltä kanat näyttävät. harmi, etten edelleenkään osaa laittaa kuvia :smt003
Volmari

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Onpahan mahtavan näköinen näyttelytila ja siistit häkit! Kyllä tuollaiseen näyttelyyn olisi joskus mahdottoman upea päästä ihastelemaan. Näyttää niin mukavalta, kun häkkienkin ulkonäköön on panostettu ja ne on kovin yhdenmukaiset. Upeaa!
kuukernuppi

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Eiköhän joskus paukaista kimppamatka johonkin suureen lintunäyttelyyn?!!!!Olis niiiiiin hienoa nähdä miltä niiden oikeasti pitäis näyttää rotumääritelmän mukaan :smt006
ivi

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja ivi »

monnilainen kirjoitti:Musta kana voisi olla, myös numero 951 näyttäisi valkoiselta croadilta.
Öööö :smt017 musta kana? Sehän on kukko :smt017
Kyllä, ainakin pitäisi olla plymout rockeja...
Ja valkoisessa en ole huomannut mitään vikaa ... Jos malataan ne valkoiset kukko ja kanaa raidalliseksi niin näyttävät ihan samalta kuin minun omat made in Suomi rockit :-"
Mutta kuvat on aina kuvat. Ei ne aina on otettu hyvästä kulmasta eikä aina parhammista yksilöistä. Haluaisin vain näyttä miten monta rockeja voi olla samassa paikassa :smt055 En ole eittämässä Best In Show voittajia :)
Volmari

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja Volmari »

monnilainen kirjoitti:Musta kana voisi olla, myös numero 951 näyttäisi valkoiselta croadilta. Sen naapuri olisi tietysti sitten myös, mutta on ainakin huono esimerkki, liian pyöreä rinta ja vaaka pyrstö. Pitäisikö noiden kaikkien olla plymouth rockeja? Musta kana on kyllä niin V:n mallinen, että näyttää täydelliseltä croadilta. Ehkä kanaset seisovat niin koottuna ja ryhdissä, että tuo muoto hämää. Varmasti ovat rokkeja, kun kerran osasto on niiden, huomasin sen vasta. Laitapa hauksi croad langshan ja kurkista miltä kanat näyttävät. harmi, etten edelleenkään osaa laittaa kuvia :smt003
Hä? Onko tuo musta kana?!
Musta musta on ihan ku kukko!
monnilainen

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

No kukkohan se on, tarkoitin yleisesti ottaen lintulajia kana! Enkä tarkoittanut sitä toista valkoista rumaksi, vaan epätyypilliseksi, jos se olisi croad langshan, ivi. Onkohan nyt ulosannissa meikäläisellä vikaa? Täytynee kiinnittää siihen enemmän huomiota. Mielestäni en mitenkään ottanut kantaa ivin kuvien laatuun tai kommentoinut niiden laittamista esille. Mikäli haluaisin katsella BIS -kanoja tai vaikka ROP -lehmiä, kääntyisin varmasti jonkun muun osoitteen puoleen.
ivi

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja ivi »

monnilainen kirjoitti: Onkohan nyt ulosannissa meikäläisellä vikaa? Täytynee kiinnittää siihen enemmän huomiota.
"Vika" ihan hyvin voi olla minussa itsessä, kun suomi ei ole kuitenkin äidinkieleni joten joskus joudun kysymällä varmistamaan että ymmärsin oikein :smt021 .
Kanojen tyypistä en voi sanoa yhtään mitä kun en ole asiantuntija vaan tavallinen ihailija :smt060 Ja ihan hyviin voi olla että joukoon vahingossa pääsi myös joku väärärotuinenkin, vaikka ei pitäisi olla.
Niin ja näitä plymoutrockeja minun pyynnöstä on kuvannut yksi tuomari. Eli jos kanat ovat väärät niin laitan reklmaatio sille tuomarille :smt014
Viimeksi muokannut ivi, 06 Helmi 2010, 17:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
monnilainen

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Kappas vaan, näyn kirjoittaneen rouva croad langshan. Väänsimme työkaverin kanssa samalla kättä onko riikinkana riikinkukko ja domestikoitu kukko kana. Eipä pitäisi kirjoittaa samalla kun puhuu muuta. Vaikka tosiasiassa, olen niin noviisi tässä lintuhommassa, että kukko ja kana sekoaa vielä ihan suvereenisti :smt003
Avatar
maatiaiskukko
sussex
Viestit: 596
Liittynyt: 25 Maalis 2009, 00:06
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja maatiaiskukko »

Eipä näytä päivää-paria pitempään kerrallaan jaksavan hautoa tämä plymouth rockki, joka yritteli haudontaa. :)
Tyrnäväläisiä maatiaisia Lapissa
ivi

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja ivi »

En tiedä mitään suomalaisesta kannasta, mutta joskus aikoja sitten tämä rotu oli aika yleinen entisessä Neuvostoliitossa. Silti koskaan ole nähnyt rocki-rotuisen kanaemon tippujen kanssa. Turvallisempi että käytät näiden kanssa hautamakone tai sijaisemon.
vetehinen

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja vetehinen »

Meillä näkyy makaavan pesässä nyt viime keväinen rokki (Rusinan tuoma), joka on muninut vasta muutaman kuukauden. Pesä oli somistettu jo höyhenillä, joten saattaapi olla vakavissaan tämä kananen. Annan sen hautoa kuitenkin puumunia muutaman päivän, ennen kuin vaihdan oikeat munat alle.
Suwitsu

Re: Plymouth Rock

Viesti Kirjoittaja Suwitsu »

Millaisia luonteita rokkikukoista löytyy? Meillä on yksi kukko kasvamassa joka on oikein kiltti ja kesy mutta ikänsä ja kokonsa puolesta tästä ei voi oikein vielä mitään sanoa. Tämä kukko on vielä kasvamassa nuorisoporukassa, en ole tohtinut isojen kanojen kanssa samaan laittaa. Eilen hain viime keväänä kuoriutuneen komean kukon meille "väliaikaisesti". No tämä väliaikaisuus taisi jäädä pariin päivään sillä kukko näyttää olevan umpihullu. Ei tarvi kuin seisoa lähellä karsinaa niin kukko hyökkää kannukset edellä kohti. Aamulla lisäsin vettä ja ruokaa, tästä ei kukko pitänyt ja vesiautomaatti lensi komeassa kaaressa käytävälle.

Kukon entinen omistaja on ilmeisesti ollut tosi arka näiden kanssa eikä ole nähtävästi kukolle selvinnyt että ihminen on pomo. En ole siis muniakaan uskaltanut hakea, muutaman kerran potkaisin kukon komeassa kaaressa pois mutta siitä se vain innostui. Meidän edesmennyt vihainen Jalmari-kukko ei ollut yhtään mitään verrattuna tähän! Mutta meillä ei tällaista katsota, kukko joutuu pölkylle. Voiko kukon aggressiivisuuteen vaikuttaa niin paljon se, että edellinen omistaja on varonut sitä, suoraan sanoen pelännyt?
Vastaa Viestiin