kukon punainen pylly?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Skuukkeli

Re: kukon punainen pylly?

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

anuk12 kirjoitti:Hei !

Ystävän kääpiö-kochin-kukon peppu punoitti ja kukko oli hieman vaisu - peräaukon ympäriltä ja ihon sisältä löytyi yli 20 raatokärpäsen toukkaa...
Nämä ihmisten haavoihin tarkoitetut toukat ovat kyllä ihan eri lajia kun nää tavan raatokärpästen toukat. Haavan hoidossa olevat toukat syövät kyllä sen mädän kudoksen pois eivätkä koske terveeseen kudokseen, kuin taas tavallinen luonnossa elävä raaytokärpäsen toukka syö kaiken mitä eteen tulee. Sairaaloissa käytettävät toukat on viljelty steriilissä ympäristössä, mutta nää tavan raatokärpäsentoukat syövät myös sitä tervettä kudosta ja lopulta koko elukan mm. pupuilla ongelmana, jos on pylly tahriintunut ulosteesta niin äkkiä kärpänen käy siellä munimassa ja kohta on iso ongelma.
anuk12

Re: kukon punainen pylly?

Viesti Kirjoittaja anuk12 »

Hei

Likaiseen pyllyyn kannattaa suhtautua vakavasti, ystävättären kukolla oli kakkakarstan alla raatokärpäsen toukkia - onneksi huomasi ajoissa. Ivomec auttaa, lisäksi sitten pyllyn pesu pari kertaa päivässä ja ärtyneeseen ihoon ja ruven/karstan irrotukseen käytettiin vaihtelevasti bacibact-voidetta, scheri-proctia yms mitä talosta löytyi. Puhdistukseen taidettiin veden lisäksi käyttää vetyperoksidi-liuosta.
Vastaa Viestiin