Silkkikanoista

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
hannaw

Viesti Kirjoittaja hannaw »

Meillä valkoinen silkkikana hautoo parhaillaan. Asustelee valkoisen silkkikukon kanssa. Sitten mulla on kasvamassa 4 ruskeaa partasilkkinuorikkoa, joista 1 on kyllä ihan puhtaan harmaa. Toivottavasti väri ei siitä muutu :smt007 Muistan nähneeni täällä joskus myynti-ilmoituksen oranssistä/persikanvärisestä silkistä. Kelläköhän se oli?

Mulla menee talvella välillä lähelle nollaa kanalan lämpötila, mutta hyvin ne siellä pärjäävät. Eivät mitenkään näytä palelevilta, vaikkaalkuun kyllä pelkäsin, etteivät tarkene.

Milkkiksellä on sitten odotettavissa myöhemmin silkkitipuja :smt003
Kukoillahan on naama sininen, eikö?
milkkis]

Viesti Kirjoittaja milkkis] »

Mä katoin kyl heti kun kaveri ne toi että se yks olis kukko. Oli jotenki niin kukkomainen :smt002
Voi kun tuliskin pikkusia tipusia....
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Meillä kuoriutui eilen omituinen siniharmaa silkkitipu. Laittaisin kuvan jos osaisin :smt003 Saa nähdä minkä väriseksi se muuttuu.
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

oon nähny riistanväristä silkkiä tossa Pohojanmaan rannikolla, kellähän se nyt oli... :smt017
kuukernuppi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Mulla on tällä hetkellä valkoinen kana, kanelin värinen kana (vastakarvaan vaaleanharmaa ja myötäkarvaan sellainen vaaleanruskea) ja punainen kukko. Kukko on siis käytännössä oranssi mutta sitä väritystä kutsutaan punaiseksi. Nyt kuoriutuneissa tipuissa on kolme mustaa, pari ruskeaa joista voi tulla ihan mitä vaan, yksi oletettavasti sellainen kanelin värinen ja yksi harmaa..Ja kanattarelle tiedoksi että kyllä niistä muutama liikenee jos niissä vaan on kanoja joukossa :smt003
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Meillä on mustia, valkoisia ja ruskeita sekä yksi kana joka kuoriutui mustana ja kasvatti kullanvärisen pääkopan. Olisko se sitten kultakypärä niinkuin jääkiekossa. Ja ainakin pari valkoista kanaa joutaa meiltäkin myyntiin. Lisäksi kaikki ovat talven jälkeen jotenkin kakkaraidallisia :)
kanatar

Viesti Kirjoittaja kanatar »

Ja kanattarelle tiedoksi että kyllä niistä muutama liikenee jos niissä vaan on kanoja joukossa
Jee jee jee! :smt041
kaakatin

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

hannaw kirjoitti: Mulla menee talvella välillä lähelle nollaa kanalan lämpötila, mutta hyvin ne siellä pärjäävät. Eivät mitenkään näytä palelevilta, vaikkaalkuun kyllä pelkäsin, etteivät tarkene.
Voi hitsit, olist sanonut, että silkit tarvitsevat ainakin 20 asteen lämpötilan, niin ei olisi tarvinnut niistä alkaa haaveilla. :iconbiggrin:
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 598
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Tässä meidän Amanda eli silkkikana on kova hautomaan sekä munimaan. :smt003
Ensi viikolla olisi aikomus käydä hakemassa kaksi lisää :smt007
:smt017 kuvasta tuli liian iso, sorry

Kuva

Mimmi pienensi kuvan..
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Meilläkin oli noita! Jäljelle jäi vain yksi kukko joka on yhtä vitivalkonen kuin Amandakin. Tosin hää läks nyt seksilomalle ja tullee takas parin kuukauden päästä. Yks kaverimme halus nääs silkkien poikasia. Noi silkit on kyllä tosi kauniita! :smt007
Tirppa

Viesti Kirjoittaja Tirppa »

Mielettömän näköinen...on niinkuin olis ihan pumpulia koko ötiäinen :smt007
Skuukkeli

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Aikas veikeen näköinen tuo silkki... :smt004

Tuollaisestahan sais hyvän näyttelybuudelin... :smt003

Kestääkö sen "turkki" kastumista, vai meneekö vesi ihan läpi nahkaan saakka?
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Mimmu, ovatko kaikki valkoiset silkkisi tuon näköisiä? Vai onko tämä albiino, siis minkä väriset sen silmät ovat. Silkkikanoillahan on musta nahka ja korvanvieruspläikät metallisen sinertävät. Myös nokka on sinertävän musta. Samoin harja ja heltat ovat tummat. Tuo on päästään erikoisen värinen silkki, mutta silti selvästi silkki. Siksi ehkä niin poikkeuksellisuudessaan perin kivan näköinen. Kun on tottunut silkkeihin joilla on tummat kasvot ja heltat sekä harja, tuollainen väri tuo aluksi mieleen, josko se on ihan puhdas? Tuollaisena kokonaan valkoisena se on aivan ihanasti pumpulipallon näköinen. Ja niin topakasti kävelyllä omissa puuhissaan.
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 598
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Ei kovin kylmillä Amanda ole ulkona eikä pakkasilla pidä muitakaan eli en tiedä sen kylmyysarkuutta. :smt009
Sadeilmoilla se on ollut ulkona ja ihan samanlainen kuin muutkin kanat eli höyhenet pitkin pituutta "kuin uitettu kana" :smt003
Ja osaa se Amanda olla likainenkin kuin oikein kylpee hiekassa ja purussa :smile:
Mut tämmäisenä se hurmasi minutkin ihana pumpulipallo :smt007
Tämä Amanda on arka sekä huutaa heti kirpakasti jos jotain erikoista on lähettyvillä :smt017

Monnilainen eli ostin tämän ainakin silkkikanana ja nämä kanat eivät olleet missään yhteydessä muihin kanoihin mistä sen ostin. Tässä kuvassa Amanda on varmaan siinä 4-5 kk ikäinen eli käympä huomenissa tarkistamassa et minkäväriset sen silmät on sekä nahka/korvanvieruspläikät :smt002
Onko muuten silkkikukko iso?

Otan kuvia sieltä mistä näitä haen ensi viikolla, niin voisitteko niiden perusteella sitten sanoa ovatko puhtaita silkkejä. :smt006

Itsellä on tämän Amandan ja risteytyskukosta kanoja/kukkoja 10kk ikäisiä ja ihanan pörröisiä mustia/kirjavia. :smt055

Kiitos Mimmi kun pienensit kuvan :smt006
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Jos laitat nettiin hakusanaksi silky hens, näet millainen silkkikanan iho on. Jos sillä on punaiset silmät, se on albiino ja puhdasrotuinen. Muuten epäilen vahvasti sen olevan risteytys. Mutta eihän se tee sitä huonommaksi :) Rakas Amanda kaikesta huolimatta. Ja selvästi siinä on paljon silkkikanaa. Muutenhan se muistuttaa ihan puhdasrotuista. Ja voihan se olla joku uusi ja ihmeellinen lajike, joka on vasta putkahtanut maailmaan. Valkoinen iho tekee sen kauniiksi ja persoonalliseksi.
Vastaa Viestiin