kanojen ruokintakerrat ja ajat suhteessa valaistukseen

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Paulikki

kanojen ruokintakerrat ja ajat suhteessa valaistukseen

Viesti Kirjoittaja Paulikki »

montako kertaa päivässä ruokitte "aikuiset" kananne ja mihin aikaan valojen sytytyksestä tai ennen sammutusta. vähän meni vaikeeks, mutt kait tost joku ymmärtää mitä tarkotan
ann75

Viesti Kirjoittaja ann75 »

Varmaan menee jotain pahasti väärin, mutta meillä on automaatissa rehut ja kaurat aina saatavilla. Aamutsekkauksessa vien "keittiön herkut" jos niitä on, tai satunnaisesti päivällä/illalla jo valmiiksi seuraavaa päivää varten.

Valot menee päälle puol viiden aikaan aamulla, ettei tule orrenalusmunakkaita turhaan, pitääkin muistaa siirtää aavistuksen taas myöhemmäksi kun päivä pitenee toisesta päästä. Valot menee pois päältä valoisaan aikaan eli menevät sitten nukkumaan "omia aikojaan" päivänvalon himmetessä, kolmen pintaan ollaan jo iltatouhuissa orrella pääjoukoissa.

Onkohan se päivä jo sen verta pidennyt, että kuuden munan päivä on nyt muutama viikossa, aiemmin oli ihan yksittäisiä. Kanoja siis kuusi kpl.

Ah, ihanaa hymiöt on muuttaneet kans tänne :smt038 :smt040
smari

Viesti Kirjoittaja smari »

Meillä on ruuat automaateissa. Lisukkeita viedään sitten aika vaihteleviin aikoihin, eli ei oo mitään varsinaisia ruokinta-aikoja. Tosin kovin myöhään en vie, kun kanat menee orsille jo paljon ennemmin kuin valot sammuu.
Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

Meilläkin on kauraa ja kanaherkkua automaateissa. Aamuisin laitan lisäksi pellavarouhevellin ja illalla saavat hevosten iltatallin aikaan jotain herkkua, keitettyä perunaa tai herneitä tai jotain. Joskus voin päivälläkin viedä jotain jos keittiöstä tulee tähteitä. Turvatarhan tiput saavatkin sitten useamman kerran päivässä jotain herkkupöperöä. Minusta kanoilla pitää koko ajan olla jotain evästä saatavilla, tai ainakin ruokintakerrat pitää muuten olla tosi tiheitä.
mirri

Viesti Kirjoittaja mirri »

Minulla aamulla valot syttyvät joskus 7.00 nykyään, ja sammuvat sitten illalla 22.00. Himmeä yövalo jää palamaan.
Aamulla ns ruokkiminen on 8 aikoihin. Kanoilla on koko ajan kauraa ja rehua saatavilla. Vien aina katsomaan mennessäni jotain purtavaa. iltaruuan annan kotiin tullessani joskus 16-19.00 välillä.
Kanat menee orrelleen illalla joskus 21.00 aikoihin.
Sen jälkeen en enään anna mitään herkkuja. Eivät häiriinny vaikka käyn kanalassa kun ovat orrellaan.
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Rehua on aina astioissa ja kauraa pehkussa. Herkkuja ja puuhastelua vien pitkin päivää, milloin mitäkin ja mihinkin aikaan. En edes halua opettaa mitään eläimiäni siihen, että tiettyyn aikaan tulee tiettyjä asioita, sillä esim. vuohet oppivat sitten äkkiä vaatimaan ja huutamaan niin kauan, että kaurat tms. tulee aikataulussa - ei sovi mulle yhtään sellainen. Säännöllisyyttä ylläpitää valot näin talviaikaan ja aurinko kesemmällä. :sunny:
Basu

Viesti Kirjoittaja Basu »

Minä läpsäisen valot päälle lähtiessäni töihin vähän ennen kahdeksaa. Samalla heittelen vähän kauraa pehkuihin. Rehua on koko ajan automaatissa. Jos on oikein kovat pakkaset, saatan viedä "kanalaatikkoa" tai muuta herkkua jo aamulla, yleensä vien töitten jälkeen keittiöpöperöt ja vaihdan vedet samalla. Iltatarkastus ja valojen sammutus on sitten yhdeksän maissa.
Kesällä tuota rytmiä ei ole, kun ovat koko päivän ulkona, ja tulevat sisälle vain nukkumaan ja munimaan.
Maximoves

Viesti Kirjoittaja Maximoves »

Minä hoidan ruokinnan ja vedenvaihdon aamupäivällä 8-11 välisenä aikana, joskus jätän sen iltaankin. Automaatissa on nyt kaura-ruisjyväseosta, tänään vaihdan sen pikku hiljaa munituspuolitiivisteeseen. Kauroja heittelen parin päivän välein pehkuun ja joka päivä saavat kipoissaan jotain herkkuruokaa, kaurahiutaleita, riisihiutaleita, maapähkinöitä, keitettyjä perunoita ja muita ruoantähteitä. Kerppu menee noin viikossa, heinää on tarjolla heinäverkossa aina kun pupusille pitää myös olla aina evästä tarjolla. Luonnonvaloa tulee ikkunasta ja ympäri vuorokauden on tuo lämpölamppu päällänsä näin pakkasilla.

Joskus laitan erikoisherkkua keskellä päivää tai jos jää jostain yli enkä viitsi odottaa seuraavaan päivään, muutoin käyn kerran päivässä hoitamassa ruokinta ja juomapuolen sekä keräämässä tuotokset.
Elviira

Viesti Kirjoittaja Elviira »

Kerran päivässä laitan ruokaa koko päivän tarpeiksi sekä vaihdan vedet. Jos ruuantähteitä jää, niin ne vien lisäksi. Jyviä ja rehua on jatkuvasti tarjolla. Yleensä viikonloppuisin otan pakastimesta marjoja ja saavat ne ekstrana.
Paulikki

Viesti Kirjoittaja Paulikki »

[ En edes halua opettaa mitään eläimiäni siihen, että tiettyyn aikaan tulee tiettyjä asioita, ]
Telkänrannan mukaan ei kannatakkaa pitää säännöllisiä ruokinta-aikoja, ellei niitä pysty varmasti noudattamaan. tämä ruoansulatusnesteiden erityksen automatisoitumisen vuoksi, ettei se turhaan odottele tiettynä aikana ruokaa, jota juuri tällöin ei tulekkaan. sitten taas kun ruokaa tulee eri aikaan nesteet ei eritykkään.
Mar-jatta

Viesti Kirjoittaja Mar-jatta »

Meillä valot menee automaattisesti päälle 07.00. Jos menen aikaisempaan töihin, käyn samoihin aikoihin kanalassa. Heittelen kauroja pehkuun ja vaihdan vedet. Puolitiivistettä niillä on koko ajan tarjolla, ja iltaruokinnalla vielä kauroja jäljellä pehkuissa.
Jos taas menen myöhempään töihin/viikonloppuisin, tulee aamuruoka vasta ysin pintaan.

Iltaruoka tulee siinä 17-18.00 välillä. Silloin vien keittiötähteet ja jotain vihreää. Samalla vaihdan vedet.
Valot sammuvat 19.30 tällä hetkellä.

Tuota säännöllisyyttä olen miettinyt. Ei olla pidetty mitään minuuttiaikataulua, kun ei sitä pystytä kuitenkaan pitämään. Tekisi mieli minunkin viedä jotain pitkin päivää, mutta kun en siinäkään pysty pitäytymään. Välillä teen pitkää päivää, ja välillä olen päivät kotona.
Kanat kyllä ite tuntuvat sopeutuneen tuohon rytmiin. Tuntuu että häiritsen, jos menen yhtäkkiä kesken päivän viemään herkkuja niille.
Vastaa Viestiin