Juoma-automaatista

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Hunter

Re: Tilasin ruoka ja juoma

Viesti Kirjoittaja Hunter »

Mikä olis se nettiosoite tuonne Saksanmaan kauppaan?? :smt047
sannikki

Juoma-automaatit jättiroduille?

Viesti Kirjoittaja sannikki »

Hitsin hitsi, en edes osannut ajatella tilatessa, että 4l juoma-astiat mitkä tilasin ei olekaan ihan pelittävät isoilla kanoilla. Kun säiliö on sellanen pullea malli niin kukon pää ei mahdu sinne juomakourulle, vaan kukko tönii astiaa yrittäessään juoda. Pienemmille kanoille ja tipuille vois toimia, mutta ei isoilla kanoilla. Nää tilasin tuolta maatalousykkösen sivulta, ja olisin mielelläni kysellyt heiltä vaihtoa toiseen malliin mutta sopivaa ei nettisivuilta löytynyt :smt009 Palvelu oli kyllä ihan huippua ja tilaus tuli nopsaan :smt045

Kysymys kuuluukin siis: minkä merkkisiä juoma-automaatteja käytätte jättiroduille???

Taisi olla Hekan valmistamat missä säiliön reuna on suora eikä tule siihen juomauran päälle ? Onko muita tarvikepaikkoja kuin nuo mitkä täällä on listattu???
Iloisten Munatalo

Re: Juoma-automaatit jättiroduille?

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Meillä toimii tosi hyvin nämä http://www.hautomakone.fi/PublishedServ ... e=novRC18l vaikkei jättiroduista olekaan kyse meillä niinkukoilla on niin isot harjat että mahtuvat näistä hyvin juomaan silti. Helpot täyttää ja puhdistaa.
pirpeliini

Re: Juoma-automaatit jättiroduille?

Viesti Kirjoittaja pirpeliini »

Miulla myös samanlaiset kuin Ilomunalla, ja hyvin saa brahmakukkokin juotua :smt023 Ja kyseessä on niin iso kukko, että menee syödessäänkin polvilleen ku ei muuten kunnolla maahan yllä :smt003
Avatar
pippuri_82
tipu
Viestit: 27
Liittynyt: 04 Touko 2010, 12:22
Paikkakunta: Kuusjoki
Viesti:

Re: Juoma-automaatit jättiroduille?

Viesti Kirjoittaja pippuri_82 »

Iloisten Munatalo kirjoitti:Meillä toimii tosi hyvin nämä http://www.hautomakone.fi/PublishedServ ... e=novRC18l vaikkei jättiroduista olekaan kyse meillä niinkukoilla on niin isot harjat että mahtuvat näistä hyvin juomaan silti. Helpot täyttää ja puhdistaa.
Mä komppaan myös :smt023 , mulla on samanlainen pienen kuormalavan päällä, ettei kanat saa sotkettua vettä. HELPPO täyttää, kansi auki ja ämpärillä/ letkulla vettä täyteen, meinaa hermot mennä kun täyttää sellasta ympäri käännettävää...
Ellun kanat ja munat. Piikkiönkantaa suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelmassa. Myydään munia suoraan tilalta, siitosmunia, kanoja ja tipuja.
www.ellunkanatjamunat.fi/ www.facebook.com/ellunkanatjamunat/ ellunkanatjamunat@gmail.com 044-5372335
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4445
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Juoma-automaatit jättiroduille?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hmm...mulla se osaa tuokin kapistus (12-litrainen, mutta sama malli) olla maanantaikappale :smt019
Ensin alkoi sisäpinta "hilseillä" eli semmoisia muovisuikaleita repsottaa siellä vesitilassa. Pitää siis jynssätä usein tiskiharjalla.
No, nyt se rupesi sitten ylivuotamaan eli kaikki vedenottoaukon yläpuolella oleva vesi valuu yön aikana maahan. Sisälle tuota ei voi laittaa, mutta ulkona kesäkäytössä menee, kun ei ole ainut vesiastia.
Iloisten Munatalo

Re: Juoma-automaatit jättiroduille?

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

HILTA Tarkistappas se sininen tappi siellä ämpärin pohjalla sekä se keskiosan kierrettävä "ruuvi" jos ne on yhtään löysällä niin vuotaa... ihmettelin ihan samaa meillä kun alkoi vaan valuttamaan ja korjaantui noiden osien tarkistuksella. painoin sinisen kunnolla pohjaan ja ruuvin kiersin tiukemmalle.
Lempi-kana

Peltinen juoma-automaatti

Viesti Kirjoittaja Lempi-kana »

Ostin reilu 6 vuotta sitten Oulun K-maataloudesta kanojen peltisen juoma-automaatin, joka on ollut erittäin hyvä ja toimiva. Olisin ostanut toisenkin samanlaisen, mutta tuote oli tietenkin jo poistettu myyntilistoilta. Malli on vanha suomalainen, siitä löytyi kuva maatalousmuseon sivuilta:
http://suomenmuseotonline.fi/fi/kuva/Su ... medium.jpg
Perinteinen pläkkiseppä ehkä osaisi valmistaa tällaisen.
Onko kellään muulla tällaista ja olisiko vihjettä, mistä voisi ostaa tai teettää? Tämä malli olisi hyvä juoma-automaatti myös kissoille, koirille ja muille pikkuelukoille ukona kesällä. Astia ripustetaan seinälle sopivalle korkeudelle, eläimet juovat etuosan kourusta. Astia pitää olla saumoiltaan ilmatiivis, vettä mahtuu säiliöön useita litroja.
Yritin lisätä tähän myös oman kuvani tästä juoma-astiasta käytössä meidän kanolla, mutta en onnistunut. Miten omia kuvia voi lisätä?
Lempi-kana

Re: Peltinen juoma-automaatti

Viesti Kirjoittaja Lempi-kana »

Anteeksi maalaisuuteni kuva-asiassa!
Tuollapa Galleriassa olikin jotain ohjeita kuvien laitosta, yritän opiskella sieltä...
harrastaja

Re: Peltinen juoma-automaatti

Viesti Kirjoittaja harrastaja »

tuolla kennel-calleksin sivuilla on ämpärimallisena .Minäkin toissa syksynä ostin paikallisen maatalousmyymälän viimeisen ja nyt se on pikkukanoilla .Isoilla kanoilla on 2 samanlaista toisen mies huopakaton kitin kanssa sen reunan korjasi ja aikasemmin laittoi kun pohjista lähti ne jalat irti astian kokoiset puusta tehdyt häkit niin avot kun pysyyvät pystyssä
http://www.kennel-callex.fi/?cat=19
Norppaah

Miten juoma-automaatti toimii?

Viesti Kirjoittaja Norppaah »

Ostettiin kellen-callex:ista muovinen juoma-automaatti. Nyt vaan ihmetellään, että miten se toimii? Kun täytetään se vedellä niin vesi tulee sieltä yli. Ei se millään pysy siel astiassa.
Kuva: http://www.kennel-callex.fi/datafiles/t ... org_27.jpg
Iloisten Munatalo

Re: Miten juoma-automaatti toimii?

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Onko kupu painettu pohjaan asti? Vaikuttaisi ettei mene tyhjiöön kuten kuuluu.
annemari

Re: Miten juoma-automaatti toimii?

Viesti Kirjoittaja annemari »

Onko astia tasaisella alustalla ?? eihän kuvussa ole reikää?
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Miten juoma-automaatti toimii?

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Minkähänlainen automaatti kyseessä. Voisi olla, että olen ehkä pätevä antamaan neuvoja. Soittamalla tai s-postilla kyllä saa yhteyden.
Vastaa Viestiin