Kukon kannukset

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4449
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Nyt tulee kysymys, josta tiedän monen "pillastuvan"...Mutta minua kiinnostaa asia niin paljon, että kysyn silti...
Siis: lyhennättekö kukon kannuksia vai annatteko olla semmoisenaan? Jos lyhennätte, niin millä vehkeellä ja miten paljon?
Jos ette lyhennä, niin oletteko huomanneet niistä olevan haittaa esim. kukon kävelyyn tai kanojen hyöhenpukuun?
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

En lyhennä varsinaisesti. Siis en katko verisuonia ja hermoja mitä kannuksen sisällä on. Joskus sen verran, mitä saa (ihmis) kynsileikkurilla (eli pari milliä) ja sitten hion pyöreämmäksi viilalla ettei puhkoisi niillä kanojen ihoa.

Kyllä ne voi haitata kukon liikkumista jos on tosi pitkät ja hankalasti käyrät. Meillä katkesi kesällä 5v kukolta molemmat kannukset itsestään. Ne jotenkin oli haurastunu ja sit vaan katkes kun kukko vähän kolhaisi niitä johonkin. Verta tuli aika lailla ja kukko oli vaisun oloinen ja käveli varovasti jonkun aikaa.
kanaemo

Viesti Kirjoittaja kanaemo »

:shock:
Ei mulle ole tullut mieleenkään mitään kannuksia lyhennellä...
Pitäisikö niitä sitten leikellä?
HangedHips

Viesti Kirjoittaja HangedHips »

Kukoilla kannukset katkeavat usein itsestään kun ne ovat kasvaneet liian pitkiksi. Se on vähän sama asia kun jos ihmiseltä lähtee kynsi; vähän aristaa mutta ei ole mitenkään vaarallista. Verta tulee tietysti jonkin verran.
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Katselin tänään iltatallissa aamuruokia asetellessani (tein uudet hassut ruokakaukalot illalla!) noita Volmarin kannuksia sillä silmällä, että liekö niistä haittaa ja näyttivät kyllä jotenkin hirmu pitkiltä ja vaaleilta :shock: . Ihan jämäkät olivat, mutta mietin kanssa, että satuttaakohan se niillä....itseään tai kanasia. Mutta toisaalta, eihän luonnossakaan kai ihan turhia virityksiä elukoille kasva, joten päätin jättää huolestumiseni siihen. Eiköhän ne kuulu asiaan!
dumblonde

Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja dumblonde »

Pistänpä minäkin oman kysymykseni jonon jatkoksi :smt001

Missä iässä kukon kannukset alkavat kasvaa? Minulle tuli tuossa keväällä uusi alho- kukko ja se oli kuulemma silloin noin vuoden ikäinen, eikä sillä ollut vielä kannuksia ollenkaan. Nyt huomasin että sille oli kasvanut jo noin sentin mittaiset kannukset. Onko mulla vaan jotenkin hidas kukko vai alkaako ne oikeastikin kasvamaan vasta noin myöhään? (Tai sitten kukko on nuorempi mitä sanottiin...?)
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Mulla 7 kk ikäisellä alhokukolla on ehkä 4-5 mm mittaiset kannuskynnet, ihan nysät siis. Kuvista katselin, niin noin 1½ vuotiaalla kukolla on 1,5 - 2 cm:n mittaiset. Aika hitaastihan ne kasvaa..
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4449
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Siposelta (reilun 5,5-v.) lyhentyi eilen toinen kannus noin puoleen. Ikään kuin tuppi olisi pudonnut uudemman kannuksen tieltä. Ei verta irronneessa eikä jäljelle jääneessä pätkässä.
Kuva
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Kaulakoruaineksia?
Bean

Re: Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja Bean »

Meidän Bean-kukko oli edelliskesänä jäänyt roikkumaan ulkoaitauksen verkkoon pää alaspäin kannuksistaan kun joku metsänelävä oli kanoja meinannut mennä kiusaamaan. Toinen kannus katkesi sen seurauksena: verta tuli jonkun verran ja Bean oli vähän aikaa aika vaisu, mutta piristyi siitä pikkuhiljaa ja nyt taas on komeat pitkät kannukset.

Bondilla toinen kannus kaartuu alaspäin ja osuu maahan sen kävellessä ja aiheuttaa sen, että Bond hieman "ontuu" kävellessään. Uskaltaisiko siitä leikata ominpäin puolet pois? :smt017 Oksasakset vai rautasaha? :smt027
Eepi

Re: Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja Eepi »

Meillä on parilla kukolla oikein komeat käyrät kannukset. En ole niitä leikellyt, kun ei tunnu haittaavan niitä ollenkaan.
fasunen

Re: Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja fasunen »

Meillä vanhojen kukkojejn kannukset katkeilleet siististi ilman veren vuotoja sun muita aina kun ovat kasvaneet liian pitkiksi. :smt003
kanamummo

Re: Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Ihan normi sivuleikkuri, miksei oksasaksetkin, katkee ainakin varmasti!
Bean

Re: Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja Bean »

kanamummo kirjoitti:Ihan normi sivuleikkuri, miksei oksasaksetkin, katkee ainakin varmasti!
Jos sitä keväämmällä uskaltaisi leikata ylimääräisen osan pois, jotta Bond pystyy ontumatta kävelemään. Voihan olla, että pitkä käyrä kannus haittaa polkemistakin. :smt005
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4449
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kukon kannukset

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Meillä on käytetty pieniin (muutaman millin) lyhennyksiin oksasaksia ja viimeistelyyn hienoteräistä raspia. Kerran käytettiin myös rautasahaa, kun kukko tarvitsi isompaa pedikyyriä...kannukset kasvoivat niin pitkiksi, että kukko meinasi kävellesään itse sotkeentua niihin. Rautasaha oli hyvä--->sillä sai semmoista jälkeä, ettei kannus sälöillyt hetikään niin paljon kuin oksasaksilla. Lyhennettiin n. 1,5 senttiä vanhalta kukolta.
Beanin tapauksessa lyhentäisin 'liikakasvua' aina sen verran kerrallaan, että kukko pystyy kävelemään ilman ontumista.
Vastaa Viestiin