Musta munimaton "hautomakone"

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Musta munimaton "hautomakone"

ViestiKirjoittaja Ronkeli » Ke 04.10.2017 17:45

Meillä on yksi helmikuussa 2017 syntynyt kana Hilja, joka ei ole koskaan muninut. Yritystä on kyllä ollut, mutta jostakin syystä munia ei vaan tule. Ei ole tietääkseni sairastanut mitään, ainakaan meillä ollessa (toukokuun puolesta välin). Käy silloin tällöin pesässä istumassa kuten muutkin, mutta mitään ei tapahdu. On pirteä, touhukas ja kaikkein kesyin ja komein kana. No, eihän kaikki ihmisetkään saa lapsia, miksi sitten kaikkien kanojen täytyisi olla koneita. Olemme päättäneet, että Hilja saa elellä ja odotellaan, että josko joskus vielä muninta lähtee käyntiin.
Kanat ovat viisaita eläimiä, eikö totta? Leikilläni sanoin sille, että "sinä sitä joutaisit toimimaan hautomakoneena, että toiset voisi munia silläkin aikaa". Eikä mitä: parin päivän päästä tästä se jumittui pesään ja hautoi tyhjää pesää. Pari päivää katsottiin ja sitten päätettiin lunastaa lupaukset ja annettiin sille kaksi munaa alle. Nyt on reilu viikko mennyt ja haudonta näyttää tuottavan tulosta, ainakin läpivalaisun mukaan munissa tapahtuu kehitystä. Kaipa ne hormonit hyrrää samalla tavalla vaikkei munia tulisikaan. Pari kertaa olen huomannut, että se on jaloittelun ja ruokailun jälkeen mennyt väärään pesään,mutta olen ohjannut sen omaan pesäänsä. Ei tässä kyllä syksytipuja olisi enää kaivannut, kun edellistkin ovat vasta 2,5 viikkoisia.

http://i6.aijaa.com/b/00743/14464042.jpg
Kuvassa Hilja pari päivää ennen haudonnan aloittamista kysyvin katsein: "enkö minäkin voisi olla äiti?"
Ronkeli
muna
 
Viestit: 18
Liittynyt: Ti 29.08.2017 18:22

Re: Musta munimaton "hautomakone"

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Ke 04.10.2017 17:56

Oih, onnea Hiljan haudontaan! On varmaan todella harvinainen tapaus. Innolla odotellaan kuulumisia! Isoilla, raskailla roduilla muninnan aloitus voi venyä pidemmällekin, mutta Hilja taitaa olla paljon pienempi?
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4179
Liittynyt: Ti 01.11.2005 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Musta munimaton "hautomakone"

ViestiKirjoittaja Ronkeli » Ti 17.10.2017 09:25

No niin, Hilja-keinoemo on saanut hautomisurakkansa suoritettua. Viime yön ja tämän aamun aikana kuoriutui kaksi somaa tipua. Hienosti haudonta sujui, nopeasti kävi pakolliset tauot suorittamassa ja takaisin pesään. Siirsin äsken kanan tipuineen haudontapesästä omaan "yksiöön", jossa saa rauhassa opetella hoitamista ja samalla opettaa tipuilleen elossa pysymisen taitoja. Hieno homma. Eipähän siitäkään kanasta ihan viraton tullut :smt002
Hilja on siis maatiaiskana, eli sanoisinko normikokoinen. Muninnan olisi pitänyt käynnistyä jo monta kuukautta sitten, mutta kun ei niin ei.
Ronkeli
muna
 
Viestit: 18
Liittynyt: Ti 29.08.2017 18:22


Paluu haudonta ja tipujen hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa