Greenline?

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

siimis

Re: Onko kokemuksia sinimailaispellettien käytöstä kanoille?

Viesti Kirjoittaja siimis » 08 Helmi 2013, 13:59

Hevosrehupuolella tuota myydään nimellä lusern pellets krafftilla muistaakseni? On säkkitavaraa. Joskus kokeillut tuota ja meillä se jäi kuppiin. Muuhun ruokaan sekoitettuna meni mutta ei tosiaan ollut mikään hitti. Olisko merkkikohtaisia eroja maistuvuudessa?

Vanhoissa kanakirjoissa mainitaan lusernijauho kanojen rehuna, eli on sitä täälläkin syötetty kyllä.

Tavast

Re: Onko kokemuksia sinimailaispellettien käytöstä kanoille?

Viesti Kirjoittaja Tavast » 10 Helmi 2013, 18:39

Kokeilimpa huvikseni green linea turvotettuna kanoille kun annan sitä päivittäin 20-v. hevoselle. Laitoin hiukan pellavarouhetta sekaan
mutta eipä nuo isommin tarjoilusta innostuneet. muun ruoan seassa saattaisi mennä paremmin.

Mikka

Re: Greenline?

Viesti Kirjoittaja Mikka » 21 Helmi 2013, 13:27

Meillä kanat saa Greenlinea päivittäin. Aluksi eivät innostuneet, mutta sinnikkäästi olen sitä vähän kerrallaan puuroon laittanut. Nyt menee siinä missä muukin :smt025

Ninza

Re: Greenline?

Viesti Kirjoittaja Ninza » 14 Maalis 2013, 11:14

Jos tarkoitat Racing Greenline -nimistä hevosrehua, niin se on viherpelletti, jonka koostumus näyttäisi vähän vaihtelevan vuodesta ja erästä toiseen, useimmiten se silti on suurimmaksi osaksi sinimailasta (=lusernia, alfalfaa, kaikki nämä tarkoittavat samaa kasvia). Lisäksi seassa saattaa olla heinäjauhoa, prosenttiosuus vaihtelee. Heinäjauho on ilmeisesti sitä mitä Suomen rehu milloinkin edullisimmin jostain saa, tarkempaa koostumusta ei ole ilmoitettu. Sinimailanen on kuitenkin pääraaka-aine yleensä. Sinimailanen on valkuais- ja kalkkipitoinen hernekasvi. Täydentää tavanomaisen suomalaisen heinän puutteita mukavasti, koska (hevos)heinä on yleensä melko ravinneköyhää, kalkkia on liian vähän ja valkuaistakin niukasti.
Jos vain saisin kanani syömään Greenlinea, niin voisin sitä niille antaa :smt003 minusta se vaikuttaisi kanoillekin oikein hyvältä lisältä juuri siksi että tulee enemmän kalkkia. Valkuaispitoisuus nyt ei tuoreelle ruoholle vedä vertoja, mutta talvella varmasti hyvä sitä valkuaistakin täydentämään.

kukkopoika
bankiva
Viestit: 352
Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52

Re: Greenline?

Viesti Kirjoittaja kukkopoika » 17 Loka 2016, 17:22

Kotitekoista viherjauhetta,superfoodia.
Kesällä kuivurissa kuivatut heinät,nokkoset,mustaherukan ja apilanlehdet ovat nytkin siellä joka on säilytystilana.Hyvin ne siellä säilyy mutta ovat nihkeitä jos aikoo murentaa kanojen ruokaan.
Pieni erä laatikkoon ja uunin päälle,siellä menevät rutikuiviksi.Ei tarvitse paljon käsillä hieraista,varsinkin apilanlehdet murenevat hetkessä viherjauheeksi joka on helppo sotkea kanojen ruokaan.

Vastaa Viestiin