Kysely koskien uuden rehun valmistusta

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
JaspaJami

Kysely koskien uuden rehun valmistusta

Viesti Kirjoittaja JaspaJami »

Tarkoituksenamme on aloittaa rehuvalmistus ja tässä olisi lyhyt kysely siihen liittyen jotta osaisimme valmistaa oikeanlaista. Tarkoitus lähinnä tehdä rehua harrastajien tarpeisiin, GMO vapaata ja suomalaista raaka-aineista. Toivoisin runsasta osanottoa kyselyyn. Linkkiä saa jakaa.
https://docs.google.com/forms/d/1we78BB ... o/viewform

Koitan seurata tätä viestiketjua, mutta yhteyttä voi ottaa myös facebookin kautta: https://www.facebook.com/kuusikorpi

t. Jami
Kuusikorven tila, Isäntä
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Kysely koskien uuden rehun valmistusta

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Kyllähän idea saattaa olla hyväkin mutta jos myyntiin valmistetaan; byrokratia on aika mittava.
Suuntaviivoja; http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/r ... lavalvonta
JaspaJami

Re: Kysely koskien uuden rehun valmistusta

Viesti Kirjoittaja JaspaJami »

Juu tiedossa on, tosin Eviran sivut on hyvin puutteelliset joten tässä lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120548
Onneksi pientuotantoa koskien on pientä helpotusta asiaan. Itsellä ei ole nyt siipikarjanrehulle muita pientuottajia tiedossa kuin Lassila. Onkos niitä?

Tuosta linkistä Eviran sivuilta esim: "Lähes kaikki teolliset rehuseokset kuumennetaan eri lämpötiloissa rehusta riippuen, ja se on lainsäädännön mukaan pakollista siipikarjan rehuseosten osalta 24.4.2013 sekä nautojen ja sikojen rehuseosten osalta 24.10.2014 alkaen."
Totuus on se että tuo siipikarjan rehun kuumennus on pakollista jos valmistaa yli 6 miljoonaa kiloa vuodessa rehua.
Vastaa Viestiin