Juomanipoista

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Riitta

Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Riitta » 25 Maalis 2010, 21:18

Hei!

Kyselin tässä jokin aikaa sitten jos kukaan tietäisi juomanipoista. Kun alkoi rassaamaan, kun nuo vapaana kuopsuttavat kanat kuopsuttelevat niin ahkerasti :smt002 .. ja sotkivat kaikki juoma-astiat noin minuutissa.

HIH! Löysin (vihdoin) sellaisia!Sellainen firma kun Triotec lähetti postissa, eikä ollut musta paha hinta, 15 e 10 kpl postikuluineen. Ne on nyt ruuvattu (kannellisten) ämpärien pohjaan, ja ämpärit roikkuvat n. 30-40 cm korkeudessa. Vähän oli vaikeuksia tiivistämisen kanssa, olisikohan akvaariosilikoni myrkytöntä?? (pikkasen vuotavat nyt).

3 päivän aikana olen nähnyt jo kolmen kanan käyneen nokkimassa niitä :smt001 .. oppii ne kanatkin näköjään. Otin vesiastian pois (sadisti), kun haluan, että ne oppii mahdollisimman pian. Toki varmuuden vuoksi niillä on koko ajan kaalia ja porkkanaa, jos joku ei tajuakaan juoda.. hengissä kaikki edelleen.. :smt003

Mutta suosittelen!!!!!! Vielä kun löytäisi sellaiset rehuastiat, mihin turve ei lennä.. tietäisikö kukaan??

Riitta

sisu65

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja sisu65 » 25 Maalis 2010, 21:22

Laitapa kuvia. Akvaariosilikoni on myrkytöntä eli sitä voi käyttää.

Riitta

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Riitta » 25 Maalis 2010, 21:57

Hei :)

Juuri tulin kanalasta, istuskelin siellä jonkin aikaa.. tiputkin ovat oppineet käyttäneet nippoja! Ainakin 5 kävi juomassa! (siihen vähän luotinkin, koska 2 niistä kolmesta heti oppineesta oli emoja, ja meillä on tällainen kommuuni: 2 kotchikanaa, 1silkki, ja silkkikukko. Ja kaikki kanat istuivat samassa pesässä, hautoivat kommuunissa ja myöskin hoitavat tipuja yhdessä. Myöskin se maailman kiltein kukko! Ja kanaemot opettavat..

Mistä haluaisit kuvan? öh.. roikkuvasta ämpäristä :smt002 .. ne nipat ovat ihan sellaisia pieniä, vähän kuin pyörän venttiilit. Kanoista voin laittakin kuvia, vaikka viikonloppuna.

Riitta

Moilanen

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Moilanen » 26 Maalis 2010, 06:33

Juomanippoja aluksi käyttelin mutta huomasin sitten myöskin tuon rehustushomman hankaluudet. Laittelinpahan kanoilleni "ruokapöydän". Se on noin 80cm korkea, 90cmx80cm, laidoilla varustettu taso. Siinä sitten juoma-automaatti, gritti/simpukkarouheautomaatti, munankuorirouheastia, pävivittäisruoka-astia, kaikki rivissä. Siistiä ja helppohoitoista. Jyvät kuitenkin kaadan lattiakuivikkeiden sekaan.

Riitta

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Riitta » 27 Maalis 2010, 14:41

Hei

Itsekin heitän kauranjyvät turpeen joukkoon, paljon mukavampaa kanoille, kun on jotain löydettävää :smt001 .

Itsellänikin muut ruoat (ja kalkit) ovat tason päällä, mutta pääsevät ne kuitenkin kakkaamaan niihin. Ja mikään tavallisessa kaupassa myytävä "tirppa-astia" ei kestä kanan painoa.. hmm.

Mutta noihin juomanippoihin olen tositositosi tyytyväinen. Kanat oppivat ällistyttävän nopeasti käyttämään niitä :)

Ja myöskin pahnan vaihtaminen purusta turpeeseen tuntui olevan tosi hyvä vaihtoehto :smt001 yhtään ei haise ammoniakki enää.(tosin aika kallista toi turve.. 11 e paali.. :smt018 )


Riitta

Avatar
Silvia Sommarlat
mille fleur
Viestit: 279
Liittynyt: 23 Touko 2010, 01:24
Paikkakunta: Närpiö

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Silvia Sommarlat » 07 Heinä 2010, 00:48

Riitta kirjoitti:Hei!


Vielä kun löytäisi sellaiset rehuastiat, mihin turve ei lennä.. tietäisikö kukaan??

Riitta
Hei
Ostin Agrimarketista ruskean muovisen rehutelineen "siilon", joka kiinnitetään muoviruuvein seinään.Teline täytetään yläosasta ja siihen mahtuu usean päivän rehuannos viidelle kanaselleni.Säiliön alaosassa on 4 aukkoa, joista rehua pääsee nokkimaan ilman että pehkua sotkeutuu joukkoon.Myyjä taisi sanoa telineen olevan pikkupossuille tarkoitettu.Hintaa en muista ..ehkä jotain kympin kieppeillä.
~Spoiled chickens lay better eggs~

Maximoves

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Maximoves » 07 Heinä 2010, 17:27

Minulla on myös possujen ruokasiilo, seinään kiinnitettävä kanojen automaattina käytössä ja toimii tosi hyvin :smt003
Pikkutipuilla toimii kanin juomapullo, jossa helmi, oppivat tosi nopeasti juomaan sellaisesta.

linnunhammas

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja linnunhammas » 11 Joulu 2010, 23:14

Hei Riitta,

Me nikkaroimme kanoille "rehuautomaatin" itse. Se on vanerinen laatikko, jossa on saranoitu, ehkä 45 asteen kulmassa oleva kansi (pinnotettu ja liukas), joka tulee lippana pohjan yli. Etuseinä on sisäänpäin kalteva ja alas etuseinän ja pohjan väliin jää rako, eli boxi on suppilomainen laatikko, josta rehu pääsee valumaan pohjan kaukaloon. Systeemi on asetettu seinää vasten ja seisoo omilla jaloillaan mahdollisimman korkealla lattiasta. Eli kanat syövät seisaaltaan, ei tarvitse paljon kyyristellä. Rehua saa kerralla säiliöön reilummin, ei pääse vahingossakaan loppumaan. Loota on noin 50 cm leveä, että syömään mahtuu useampikin tyyppi kerralla. Koskaan ei ole ollut turvetta tai muuta sotkua ruuan seassa. Tosin luulen ettei meidän kanat paljon edes rehusta välitä, syövät mieluummin leipää ja keitettyjä juureksia.

Olikohan nyt tarpeeksi seikkaperäiset ja epämääräiset ohjeistukset...?

Vielä pitääkin keksiä miten saamme märkäruoka-astiat pysymään siisteinä, ja vesikupit... Tyypeillä on myös useampi kanin juomapullo, mutta kaikki eivät ihan osaa käyttää niitä, joten vettä pitää olla myös astioissa...jotka sitten välillä on semmoista kuravettä tai lattialle läikytetty.

Eme

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Eme » 24 Syys 2013, 17:58

Jatkan tähän vanhaan keskusteluun. Mistä nuita juomanippoja saa tilattua? En ole löytänyt paikallisista kaupoista, google löytää myyjäksi maatalousykkösen, jonka verkkokaupassa niitä on tarjolla, mutta tuotteen kohdalta puuttuu mahdollisuus lisätä ostoskoriin. Muissa maatalous ykkösen tuotteissa on näkyvissä erillinen nappi tilaamiseen, mutta ei näissä juomanipoissa. Lienevätkö sitten loppuneet varastosta, paha mennä arvailemaan, kun eivät sähköpostiinkaan taida vastata.

Minulla on siia hakusessa nimenomaan kylkiasenteiset juomanipat, pohjaan asennettavat eivät sovellu suunnitelmaani.

PäP

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja PäP » 24 Syys 2013, 19:30

Yleensä maatalous ykkösessä sähköpostiin ja puhelimeen vastailevat ihan normaalisti ja nopeastikin. Kantsii kysästä millon tulee uus erä varastoon.

Eme

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Eme » 25 Syys 2013, 08:37

Valitettavasti tämä yleensä ei näy toimivan minun kohdallani... Sähköpostia on laitettu ja vastausta odoteltu, eivät vastaa. Eli edelleen kyselen, saako niitä jostain muualtakin?

Chick
chabo
Viestit: 181
Liittynyt: 06 Huhti 2010, 14:42
Paikkakunta: P-H/Orimattila

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Chick » 25 Syys 2013, 09:35

Lassilassa näytti olevan kun viime vkolla kävin.
Wyandotteja, Plymouth rockeja, GBGV- koiria

Ada

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Ada » 25 Syys 2013, 11:15

Viimeviikolla oli ainakin kylkiasenteiset nipat loppu maatalousykkösestä, ja vastasivat kyllä sähköpostiin heti seuraavana päivänä, kun olin illalla laittanut kyselyä. Kannattaa tarkistaa ettei niiden viestit vaan mee sulla roskaposti kansioon.

Eme

Re: Juomanipat

Viesti Kirjoittaja Eme » 25 Syys 2013, 12:46

Tänään tuli vastaus nopeasti, kun lähetin uuden kyselyn eri sähköpostiin. Eli olin aiemmat viestit laittanut heidän nettisivunsa alalaidassa ilmoitetuilla yhteystiedoilla, en erillisen yhteystieto-osion yhteystiedoilla. On tosiaan heiltä loppu ja arvelivat tulevan lisää lähipäivinä. Myynnin yhteydenotto oli ystävällinen ja ohjeistivat viestissä vastakin ottamaan yhteyttä tähän osoitteesen.

Mielestäni on harmillista, että sivuilta ensimmäisenä löytyvä yhteystieto on ohjattu henkilölle, jonka tehtäviin ei kuulu vastata nopeisiin yhteydenottoihin. Tai ainakin minulla on tapana lukea etusivu loppuun asti ja käyttää niitä sivun alalaidassa olevia yhteystietoja, en tiedä onko asia toisin muiden kohdalla :smt001 Asia kuitenkin selvisi ja varmaankin odottelen nyt uuden lastin saapumista.

Kiitos Chick maininnastasi Lassilasta. Tila on kuitenkin satojen kilometrien päässä meiltä, eikä heillä näytä olevan verkkokauppaa. Onneksi Maatalous ykköseltä nyt näyttäisin kuitenkin saavan nipat.

Harso

Juomanipoista

Viesti Kirjoittaja Harso » 10 Tammi 2014, 20:04

Heipparallaa kaikille

Miula, kuten varmaan monella muullakin, on ongelmana kanojen juomakupin ripeä likaantuminen. Tällä hetkellä kanoilla (ja kukolla) käytössä metallinen koirien juomakuppi. Sitä saapi kokoa ajan vaihdella vesiä. Onko kukaan kokeillut mitään nippasysteemejä? Lähinnä nyt mietityttää oppivatko juomaan niistä?

Kiitoksia

Vastaa Viestiin