maissi ja herneet
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
maissi ja herneet
Hyvä otsikko... Mutta olisiko kellään tietoa, mistä saisi ostettua maissia tai herneitä isoissa säkeissä? Kaupoista kun saa vaan niitä pieniä pusseja herneitä ym. ja se ei kauhean kannattavaksi tule tälläsillä eläinmäärillä. Maissin ja herneen ei tarviis tietty olla mitään ykköslaatua kun eläimille menis. Muutamalle kymmenelle kilolle olis tarvetta.
Eli mistäs ootte ostanut? Suoraan viljelijältä vai mistä?
Eli mistäs ootte ostanut? Suoraan viljelijältä vai mistä?
Ostin kaupasta touhukkaana pussin herneitä, mut nehän ei menekään murskaksi tehosekoittimessa, meteli oli vaan niin kauhee et kissat juoksi melkein ovesta läpi ja itseltäänkin meni korvat lukkoon. Miten kuivatut herneet voisi hyödyntää kanasille? Laitoin likoamaan, josko sit menis murskaksi jollain terällä... vai olenko ihan hakoteillä
Mää ennen liotin, vaan kun ne kanaset syö kyllä liottamattomiakin niin lopetin jonninjoutavan hommelin.. ei ihan kaikkee enään ehdi..
Jos sulla on valoisa ikkuna voit kylvää niitä herneitä matalaan astiaan, jossa on himppa kasvualustaa ja tarjota sitten herneet versoina, ne on tosi mieluisia, sekaan voi kylvää kissanheinää. Mää tein ennen sellaista rehua varsinkin kevättälvella on tosi helppo kasvattaa ja kanoilla on silloin kaikkein kurjin aika vuodesta, kummasti piristyvät.
Jos sulla on valoisa ikkuna voit kylvää niitä herneitä matalaan astiaan, jossa on himppa kasvualustaa ja tarjota sitten herneet versoina, ne on tosi mieluisia, sekaan voi kylvää kissanheinää. Mää tein ennen sellaista rehua varsinkin kevättälvella on tosi helppo kasvattaa ja kanoilla on silloin kaikkein kurjin aika vuodesta, kummasti piristyvät.
- HiltaHelikopteri
- kukkoilija
- Viestit: 4445
- Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
- Paikkakunta: Vantaa
No herneellähän kestää tosi kauan liota että minusta vaikuttais turhuudelta syöttää liottamatta kokonaisia herneitä, eihän sellainen kova kuiva herne sula ja siinä vaiheessa kun se on jo lionnut elimistössä sulavampaan muotoon niin se on jo ruuansulatuselimistön loppupäässä... kaiken logiikan mukaan liotetuista ja/tai rouhituista kana saa parhaiten "kaiken irti".
Meillä kanat on saaneet herneitä lähinnä vaan kun meillä on muutenkin hernekeittopäivä (mikä meillä on aika usein, kun hernekeittohan on hyvää, halpaa, terveellistä ja helppoa laittaa ). Laitan illalla herneet isoon kattilaan likoamaan ja aamulla kiehautan hellalla ja jätän siihen lämpimälle levylle muhimaan. Siitä sitten erkaannutan kanojen osan ja omaan soppaosuuteen lisään sitten lisukkeet (sipulia, aurinkokuivatun tomaatin suikaleita, meiramia, valkosipulia, valkopippuria ja sinappia) ja keitän sen valmiiksi, sitten se jo valmistuukin nopeasti.
Mutta en mä näe että pelkästään kanoille jos laittais, niin kohtuuttomaksi vaivaksi sitä yön yli liotusta ja aamulla kiehautusta. Itse asiassa kuulostaa helpommalle kuin tehosekoittimessa myllytys. Itse asiassa voisinkin ottaa tavaksi laittaa kanoille herneitä vähän useammin, ovathan ne hyvää ruokaa ja halpoja...
Ja turpoaahan ne! Ei nyt ihan tuplaten mutta karkeasti aika tarkkaan arvioiden, jos illalla laitan kattilan 3/4 täyteen herneitä ja riittävästi vettä, on aamulla kattila täynnänsä herneitä.
Meillä kanat on saaneet herneitä lähinnä vaan kun meillä on muutenkin hernekeittopäivä (mikä meillä on aika usein, kun hernekeittohan on hyvää, halpaa, terveellistä ja helppoa laittaa ). Laitan illalla herneet isoon kattilaan likoamaan ja aamulla kiehautan hellalla ja jätän siihen lämpimälle levylle muhimaan. Siitä sitten erkaannutan kanojen osan ja omaan soppaosuuteen lisään sitten lisukkeet (sipulia, aurinkokuivatun tomaatin suikaleita, meiramia, valkosipulia, valkopippuria ja sinappia) ja keitän sen valmiiksi, sitten se jo valmistuukin nopeasti.
Mutta en mä näe että pelkästään kanoille jos laittais, niin kohtuuttomaksi vaivaksi sitä yön yli liotusta ja aamulla kiehautusta. Itse asiassa kuulostaa helpommalle kuin tehosekoittimessa myllytys. Itse asiassa voisinkin ottaa tavaksi laittaa kanoille herneitä vähän useammin, ovathan ne hyvää ruokaa ja halpoja...
Ja turpoaahan ne! Ei nyt ihan tuplaten mutta karkeasti aika tarkkaan arvioiden, jos illalla laitan kattilan 3/4 täyteen herneitä ja riittävästi vettä, on aamulla kattila täynnänsä herneitä.
Jos ei jkasa versottaaa (se on muuten omiinkin salaatteihin ihanaa) Niin voi vähän idättää.
Eli liotat sen 8 tuntia tai yön yli ja kaadat vedet pois. Laita vaikka joku harso purkin ympärille ja purkki nurinpäin astiakaappiin.
Sitte 3 kertaa päivässä virutat. Jo parissa päivässä niihin tulee itu. Ja idun myötä sinne tulee c-vitamiinia ja kaikkea terveellistä.
Varmasti talvella Suuuuuuurta herkkua.
Meidän tiput ainakin tykkäs sinimailasen iduista ihan villinä.
Eli liotat sen 8 tuntia tai yön yli ja kaadat vedet pois. Laita vaikka joku harso purkin ympärille ja purkki nurinpäin astiakaappiin.
Sitte 3 kertaa päivässä virutat. Jo parissa päivässä niihin tulee itu. Ja idun myötä sinne tulee c-vitamiinia ja kaikkea terveellistä.
Varmasti talvella Suuuuuuurta herkkua.
Meidän tiput ainakin tykkäs sinimailasen iduista ihan villinä.