Keltuaisen väri.

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Maattari
jussila
Viestit: 1619
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Keltuaisen väri.

Viesti Kirjoittaja Maattari » 22 Joulu 2013, 16:47

Meillä on muuten vielä ihan kesäkeltuaiset munissa. Kanat ulkoilevat vapaina päivittäin valoisan ajan mutta eihän tuolla juuri mitään vihreää syötävää ole :smt017 , näyttäisi kuitenkin riittävän värin ylläpitoon :smt001
Sekulikanoja, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Kattimari

Re: Keltuaisen väri.

Viesti Kirjoittaja Kattimari » 17 Heinä 2014, 07:12

Meidän viiriäiset ovat syöneet koko kesän villivihreitä, ja tykkäävät niistä kovasti, silti keltuaiset ovat keltaisia, ei tumman keltaisia tai oransseja. Mikähän siinä?

tosimummo

Re: Keltuaisen väri.

Viesti Kirjoittaja tosimummo » 01 Kesä 2015, 14:25

Meillä syötettiin lapsuudessa kanoille usein mm. nuijapäitä ja kastematoja, ja muutenkin tonkivat kaikkea elävää ulkona vapaudessa. Keltuaiset olivat niin tummankeltaisia, että olivat oikeastaan oransseja.

Kananen8

Re: Keltuaisen väri.

Viesti Kirjoittaja Kananen8 » 27 Syys 2015, 21:42

Onko niin, että keltuaisen oranssi väri tulee mistä tahansa karotenoidista? (Tai mikä se kasvien pigmenttien yleisnimitys onkaan) Kun joku mainitsi paprikajauheen... Tummanvihreä on varmasti hyvä - mutta jos lintu söisi esim. vain paljon mustikoita rehun lisäksi, niin sama vaikutus kuin esim. vihreän tai punaisen, tai muun värin syömisellä? Heh, mitä jos söis keltaista väriä... Tulisko siiräkin oranssi!? :smt004

Karotenoidit toimii antioksidantteina, joten niillä on varmasti tärkeä merkitys munien säilyvyyden sekä tipujen terveyden kannalta!!

Ja onhan oranssi keltuainen suussa sulava...! Harmi ettei kanojen rehuun viitsitä laittaa enemmän vihreää, vaikkapa sokerijuurikkaiden lehtijauhetta tms... Nuoret kanat saa vahvempaa rehua, ja tietääkseni enemmän hernettä proteiinin takia - samalla ne saavat hiukan enemmän vihreää? Ainakin eron huomaa mielestäni.

kukkopoika
bankiva
Viestit: 347
Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52

Re: Keltuaisen väri.

Viesti Kirjoittaja kukkopoika » 04 Helmi 2017, 22:45

Näin sydäntalvellakin on meidän kanojen munissa keltuaisen väri pysynyt voimakkaana.
Oranssinen väri tulee lehtijauheesta joka on pääosin apilan lehteä, jonkin verran nokkosta,mustaherukan lehtiä ja toukokuulla niitettyä nuorta timotein laihoa.
Joka päivä appeeseen on laitettu noin 3dl viherjauhetta kymmenelle kanalle ja lisäksi on vapaasti saatavana häkistä heinän silppua.Muutaman säkillisen otin ruohonleikkurin silppua talteen, sitäkin on jonkun verran lattialla kuivikkeena ja syötävänä.

Joka päivä syövät lantun,en tiedä minkä verran siitä tulee väriä keltuaiseen.

Munassa on kaikki aromit ja maku parhaimillaan kun keltuainen on jonkun verran löysä.

Vastaa Viestiin