Raaka liha?
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Raaka liha?
Mitenkäs on, voiko kanoille antaa raakaa jauhelihaa sellaisenaan? Meillä on noita koirien pakastejauhelihapötköjä joista annoin palasen kanoille sulatettuani sen. Sitten tuli mieleen että siinähän on kuitenkin verta kun se on raakaa.. nokkiikon ne toisensa nyt sitten hengiltä, tuliko tehtyä kaamea töppi? Koitin hakea vanhoista vastauksista osviittaa muttemminä tumpelona immeisenä mitään löytäny
Nam... joo, olinkin unohtanut kuinka hyvää tuo pihvi on. Olen kyllä unohtanut laittaa raakaa munaa, mutta itse asiassa olen tuon pihvin oppinut isältäni näin: Tumma ruisleipäviipale, raakaa naudanpaistijauhelihaa, raakaa sipulia, juuri hienonnettua mustapippuria ja ripaus suolaa. Slurps.
Toisaalta... kanoilla on erilainen ruoansulatus...
Toisaalta... kanoilla on erilainen ruoansulatus...
Ja tietysti jonkun pitää olla inhottava ja kertoa, että kyllä raa'asta jauhelihasta on ihmisen hyvinkin mahdollista saada loisia. Mikään ei ole hupaisampi väli-isäntä kuin ihminen useammallekin loislajille. Mutta meidän lihatarkastus on kyllä tiukinta mitä voi kuvitella, joten syökää rauhassa pihvejänne. Mulle ei kyllä enää maistu. Kerran kun sian suolta piti mikroskopoida ja se oli täynnä matosia somia, päätin, ettei meikäläinen syö koskaan mitään raakaa. No graavilohta voisin syödä, kun lohikaloissa ei tietyt matoset elele, mutta onneksi se on pahaa!
- HiltaHelikopteri
- kukkoilija
- Viestit: 4445
- Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
- Paikkakunta: Vantaa
Mitenkäs tuo Fiinuksen aloitusviestissä mainitsema pakastus...tappaako se jauhelihasta siellä ehkä olevat madot tai niiden munat? Kalasta olen mukamas kuullut, että pakastus tappaisi madot...päteekö sama jauhelihaan tai lihaan yleensäkin? Veri ei varmaankaan ole ongelma, kun eikös joissain kannibalismin ehkäisy/torjuntaohjeissa nimenomaan sanota, että kun annetaan verta paha tapa voi korjaantua?
Kaipa tipuille olisi ihan hyvä antaa lihaa samalla tavoin kuin kananmunaa ja hapanmaitotuotteita.
Voiko todella raa'asta suomalaisesta sianlihasta saada matoja? Siis suolinkaisia ja lapamatoja ja sellaisia? Trikiinin kyllä tiedän, mutta senkin suhteen Suomi on turvallinen maa. Nyt lähdeviitettä kehiin, en usko muuten.
Voiko todella raa'asta suomalaisesta sianlihasta saada matoja? Siis suolinkaisia ja lapamatoja ja sellaisia? Trikiinin kyllä tiedän, mutta senkin suhteen Suomi on turvallinen maa. Nyt lähdeviitettä kehiin, en usko muuten.
Näin meillä
Ostan koirille nauta-sikajauhelihaa koiranruoka-autosta ja annan sitä raakana koirille, kanoille ja kissoille. Enpä ole ollut huolissani madoista. Liha on pakastettua ja mitähän kaikkea eläimet itse syö luonnosta, hmm...
Pakastetuista järvikaloista teen talvisin leivinuunissa ylikypsää kalasoppaa laumalle.
Pakastetuista järvikaloista teen talvisin leivinuunissa ylikypsää kalasoppaa laumalle.
Vastaan tähän vanhaan aiheeseen, kun rupesi naurattamaan muistellessani näkyä jonka näin eräänä kesäiltana:Brahmakanani Elviira roikotti nokassaan hiirtä ja, hupsista vaan, kiepautti hiiren nokkaansa ja NIELAISI.Kanan kaulasta oikein näki kun lihava hiirenlöllykkä laskeutui kanasen vatsaan.tiina kirjoitti:Mä oon käsittäny, että sianlihassa voi olla matoja, kun taas naudanjauhelihassa ei olis
Tosta pakastuksesta en osaa sanoa muuta, ku et ainakin mäti täytyy aina ensin pakastaa, just noiden matojen vuoksi.
Mä oon kyllä antanut ihan kaikenlaista lihaa kanoille.
Myöhemmin, paljon myöhemmin ,kerroin tapahtuneesta miehelleni joka kauhistuneena rääkäisi: niiiin ja syötiinkö me sit niitä sen munia? Syötiinpä tietenkin .
Yleiseltä puolelta löytyy varmaan vieläkin mun ammoin aloittama hiirestäjäkanatopic
Trikiinejä voi olla sianlihassa Suomessakin vaikka ne ovat harvinaisia - mutta varmuus aina parasta, eikö? Pakastaminen -18 asteessa kuukauden verran tappaa trikiinit ainakin Wikipedian mukaan (mitä ihmettä me oikein tehtiin ennen Wikipediaa?).
Trikiinejä voi olla sianlihassa Suomessakin vaikka ne ovat harvinaisia - mutta varmuus aina parasta, eikö? Pakastaminen -18 asteessa kuukauden verran tappaa trikiinit ainakin Wikipedian mukaan (mitä ihmettä me oikein tehtiin ennen Wikipediaa?).