Ruokien säilytys

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Chick
chabo
Viestit: 180
Liittynyt: 06 Huhti 2010, 14:42
Paikkakunta: P-H/Orimattila

Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja Chick » 30 Syys 2011, 14:54

Vähän gallupintynkää mitenkä säilytätte lähinnätäysrehut ja viljat? Millasissa astioissa ja olosuhteissa?
Itse kun sain yllättäen isomman kuorman pihaan viljasiilon siivoussekotusta ja nyt sitä on kaikki löytyneet saavit,astiat ja pahvilaatikot täynnä. Ajattelin että pitäiskö ne edes nostaa pois maasta joskun lavan päälle? Ettei pääsis kostumaan ja homehtumaan. 40kg rehusäkit on ihan saaveissa,ettei hiiret pääsis nakertaa rikki jos sinne eksyisivät. Betonilattia siis alla, ei kovin kummosta ilmanvaihtoa. :smt017
Wyandotteja, Plymouth rockeja, GBGV- koiria

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4187
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 30 Syys 2011, 22:35

Meillä on rehuille (ja muille tykötarpeille) eläinsuojan kivirakenteisessa päädyssä oma muutaman neliön huone, jossa lämpötila vähintään +5 astetta. Kauroille ja ohrille on laari, mutta muut rehut ovat ihan vain säkeissä, koska rehuhuoneeseen ei pääse hiiret.
Osa rehuvarastoa (eli entisten asukkaiden ulkosaunaa) näkyy tässä:
Kuva
Välillä ostetaan viljaa myös suursäkeissä tai niin paljon kerralla pikkusäkeissä, että joudutaan silloin säilyttämään eläinsuojan puurakenteisessa (kylmässä) päädyssä ja sinne kyllä hiiret pääsevät. No, en jaksa siitä kauheesti stressata, kun törmäähän kanat ulkonakin hiiriin ja niiden papanoihin :smt003 Onneksi naapureiden kissat ja oma koira harrastavat hiirenpyyntiä, niin ei ole ihan ongelmaksi asti niitä.

Betonilattiasta nousee kosteutta, joten kantsii nostaa vaikka trukkilavan tai vastaavan päälle ne pahvilaatikot. Nyt kun ne teidän eväät ovat rutikuivia, niin arvaisiko ne laatikot sujauttaa vaikka jätesäkkeihin?
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi

vardenji

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja vardenji » 02 Loka 2011, 11:07

Mä pidän säkit asuinrakennuksen ulkoeteisessä, jossa en oo hiiriä tavannu, ja vien niitä aina peltitynnyrin kerrallaan navetalle, jossa on taas rottia. Yritän pitää huolen ettei ruokaa löytyis rotille.

Miracle

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja Miracle » 02 Loka 2011, 16:57

Meillä on säkit kellarissa juuri sellasen puulavan päällä, ettei koske lattiaan. Verannalla on pahvitynnyreissä pienemmät erät ruokia, kun kanat vielä on ulkona.

suikku

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja suikku » 03 Loka 2011, 12:39

Ostin just 140 kiloa luomurehua ja laitoin sen kaiken (neljä säkkiä) isoon vihreään kannelliseen roskikseen jonka juuri tätä tarkoitusta varten ostin. Roskis on sellainen pysty, kaksipyöräinen. Se taas on meidän alakerrassa huoneenlämmössä. Ainoa ajatus nousi mieleeni, että eivät kai rehut rupea kompostoitumaan? Jätin kannen raolleen että ilma vaihtuisi. Täytyy tarkkailla tilannetta. Pakkasilla sen voisi ehkä kärrätä ulos. Roskikseen ei PITÄISI päästä hiiret.

Iloisten Munatalo

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo » 04 Loka 2011, 21:56

Mulla on rehu ja jyvät koiranruokasaaveissa joissa on tiukat kannet ja loput viljasäkeissä irti lattiasta kanalassa etutilassa.

harrastaja
fasaani
Viestit: 972
Liittynyt: 18 Huhti 2009, 20:43
Paikkakunta: Askola

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja harrastaja » 05 Loka 2011, 05:51

Meillä jyvät on 900 litran vanhassa maitotankissa ...Ja kansi päällä vain se reikä missä siivilän paikka siitä otan jyvät ,nyt kaadoin myös lesesäkit jotka hain tynnyriin .Puoltiiviste säkin oon tyhjentänyt monet ajat entisiin maitotonkiisiin ja kalkkisäkin ämpäriin ja kansi päälle.Tietysti pikku kuorma jonka haen varuiksi ennen talvea on siinä kärryssä peitettynä
iski hautomakone kuume

Heltta

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja Heltta » 05 Loka 2011, 19:50

Minä hain rehulle ja kauralle Ikeasta tällaisia poljettavia kannellisia säilytystynnyreitä. Hinta oli muistaakseni 19,90€ kappale. Tynnyrit on kanalan eteisessä olevassa pienessä säilytystilassa, jonka pitäisi pysyä plussa puolella talvellakin. Ihan hyvin ovat kesän ajan toimineet.

Kuva

Schippy
muna
Viestit: 22
Liittynyt: 22 Kesä 2016, 23:27

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja Schippy » 01 Helmi 2017, 11:29

Tämä oli just mun ketju. Meillä kanalan eteinen on vain verkolla erotettu kanalasta. Pölyä siis on.
Olisko Ikea Sortera, vino säilytyslaatikko hyvi kanojen rehuille, onko kukaan testannut? Isompi varasto rehuja on meillä autotallin varastossa, mut käyttörehut on kanalassa. Siellä ei vielä ole hiiriä eikä rottia. Kai... Pitänee tutkia. Joskus tullee, nyt vielä niin uusi. Vai pitäiskö mennä metallisilla...

kaisumaria
valkohuntu
Viestit: 413
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja kaisumaria » 01 Helmi 2017, 14:23

Mulla on rehut suuressa sinisessä, taitaa olla 200 litranen, muovitynnyrissä. Kauraa ostetaan aina 5-6 säkkiä kerrallaan, säkit on vanhassa
pakussa ja sieltä aina tyhjentelen niitä sinisiin, olisko 60 litran tynnyreihin. Pulujen vehnät kanssa noissa pienemmissä tynnyreissä. Pakussa on kanssa
kalkit ja muut herkut, ja sinne mahtuu autojen talvi/kesärenkaatkin.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

Annala Nummi

Re: Ruokien säilytys

Viesti Kirjoittaja Annala Nummi » 02 Helmi 2017, 21:46

Kaura on sinisissä 120 litraisissa kannellisissa tynnyreissä. Helpompi liikuttaa kuin täynnä olevaa 200 litrasta. Kalkki ja rehut peltisissä pikku tynnyreissä. Olivat juuri sopivan kokoisia, johon säkit mahtuvat ilman suurempaa ahdistusta.

Vastaa Viestiin