Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

foorumin toimintaan liittyviä asioita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

mervi.i.

Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja mervi.i. » 10 Loka 2010, 14:03

Voi että olis kiva; kun olisi jo otsikossa paikkakunta tai edes lääni missä on myynnissä,
ilmoja tulee päivittäin niin paljon (selaaminen) ja Suomi on niiiiiiiin pitkä maa, ettei paria siivekästä viitsi lähteä hakemaan 500km päästä :smt024 , myyjät ja ostajatkin pääsis helpommalla,ei turhia kyselyjä "missä nää myynnissä? " , "no, voi harmi ostaisin jos olisit lähempänä "jne. kaikilla kun ei näy profiilissa paikkakunta :smt017 eli iittiläiset ei välttämättä ole edes kymenlaaksossa :smt040

Avatar
jopekka
kana
Viestit: 98
Liittynyt: 10 Loka 2008, 19:36
Paikkakunta: Heinävesi

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja jopekka » 10 Loka 2010, 17:10

Kannatan. Paikkakunta ja hinta pitäis olla kaikille ilmoittajille itsestäänselviä annettavia tietoja.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4240
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 26 Loka 2010, 22:26

No juu...Ihmeen paljon myydään/annetaan- ja ostetaan/otetaan-palstoilla toimitaan miten sattuu. Kenties ko. alueiden ohjeet jäävät lukematta sekä ilmoittajilta että vastaajilta?

Siellähän kyllä mainitaan:
-että otsikon olisi oltava sen verran selkeä, että lukija heti siitä näkisi mitä myydään/ostetaan. (Esim. Otsikko "Myydään" on ihan eri asia kuin "Myydään brahma-kanoja".)

-että paikkakunta olisi hyvä mainita ilmoituksessa, jollei sitä ole mainittu ilmoittajan profiilissa. (Monelle itsestäänselvyys, että mainitsee paikkakunnan, mutta valitettavasti osa ilmoittajista ei näköjään käsitä tämän kohdan tarpeellisuutta useidenkaan ilmoituksiensa perään ilmaantuneiden kyselyiden jälkeen.)

-ilmoitukseen liittymätön keskustelu ei ole sallittua. (Tämäkin kohta jää yllättävän monelta huomaatta. Esim. Ketä myynti-ilmoituksen lähettäjää lämmittää kommentti, että myytpäs kauniita kanoja, vaikken niitä nyt ostakaan? Luultavasti ilmoituksen laittaja odottaa yhteydenottoja todellisilta ostajilta!)

-ilmoitukseen pitää vastata sillä tavalla, jolla ilmoittaja odottaa yhteydenottoja. (Jos ilmoittaja kirjoittaa selkeästi niin, että hänet tavoittaa siitäjasiitä puhelinnumerosta/sähköpostiosoitteesta/yksityisviestillä, niin on hyvin todennäköistä, ettei hän välttämättä lue 24/7 vastauksia, jotka ovat tulleet hänen ilmoituksensa perään!)

-ilmoitus pitää poistaa/ilmoittaa vanhentuneeksi, kun se ei ole enää voimassa. (Tämänkin noudattaminen on joillekin ilmoittajille ylivoimaisen vaikea tehtävä!)

Ohjeissa ei mainita hinnan olevan ns. "pakollinen" tieto, koska nämä ihan perusohjeetkaan eivät näy menevän kaikkien ilmoittajien/vastaajien käsitykseen tai siksikään, että hinta ei ole ihan yksiselitteinen asia varsinkaan eläinkaupoissa. Tottakai se on hyvä ja tärkeä tieto! Mutta palataan "pakollisiin" hintatietoihin siinä vaiheessa, kun tuo muu ilmoittelu alkaa olla edes suurin piirtein hallinnassa :smt002
Tonja, p: 046 666 5106

kaakatin

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja kaakatin » 29 Loka 2010, 22:47

Mä en taas saa ilmoitusta sähköpostiin vastatuista viesteistä, enkä saapuneista yksityisviesteistä. Missä vika?

sera1

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja sera1 » 04 Joulu 2010, 02:48

Kaakatin: Tarkista asetuksista, ettet ole a laittanut vahingossa ruksia väärään ruutuun, että ilmoituksia ei tule? Muuta ei oikein tule mieleen, missä vika voisi olla :smt017

Mutta alkuperäiseen aiheeseen.
Minä arvostaisin kovasti, jos myynti-ilmoituksia laittavat edes joskus lukisivat sähköpostejaan, yksityisviestejään tai pitäisivät edes ilmoitetun numeron mukaisen kännykän joskus päällä.
En odota että ilmoittajilla ei olisi muuta elämää, kuin roikkua sähköpostiaan kyttäämässä ympäri vuorokauden, mutta jos edes kerran viikossa vaivautuisi?
Sähköpostiin tai erikseen pyydettyyn tekstiviestiin olisi kiva myös saada jotain informatiivista vastausta.
Se kerran viikossa lähetetty, "laitas tekstaria, niin soittelen lisätietoja joskus paremmalla ajalla"-vastaus vähän turhauttaa.

Jos eläimet on jo myyty, siitäkin voisi kohteliaasti mainita, niin ostajaehdokkaan ei tarvitsisi viikkokausia kytätä että onko nyt kaupat tiedossa vai ei.
Rehellinen ilmoitus että eläimet on myyty jo, niin ostaja voisi jatkaa etsintää muualta.

annemari

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja annemari » 04 Joulu 2010, 10:45

Ilmeisesti jotkut ihmiset ei halua, että muut tietävät missä hän asuu ? Eikös ilmoitukseen voisi laittaa ainakin vaikka maakunnan tai vaikka "meiltä on 100 km jyväskylään" maininnan.

Unja-O

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja Unja-O » 12 Heinä 2012, 15:03

Minua harmittaa toisten ihmisten puolesta, kun tuolla myyntipalstalla muutamilla on tapana nostaa sitä omaa ilmoitustaan jopa päivittäin tai melkein päivittäin. :smt012 Sinne tulee melko paljon ilmoituksia, mutta on mielestäni myyjältä ostajan aliarvioimista, jos olettaa, ettei hän katso esimerkiksi kakkos- ja kolmossivua lainkaan. En tarkoita nyt sellaista nostamista, kun lisätään lisätietoja, kuljetusmahdollisuuksia tai jotain muuta hyvin olennaista.

Minusta on kiva, ettei täällä ole pilkuntarkasti rajattu sitä, että milloin oman aiheen voi nostaa, mutta minun mielestäni jokaisen ilmoittajan olisi hyvä miettiä, että miten usein sitä omaa ilmoitusta on kohtuullista nostaa ihan vaan kertoakseen, että tavara/eläin on edelleen myymättä. Periaatteessa pitäisi voida olettaa, että vapaana on, jollei myynti-ilmoituksessa toisin sanota tai jollei sitä ole poistettu / pyydetty poistamaan. :)

Anteeksi, kun rutisen (minun mielipide vaan!). On vaan pistänyt tuo silmään ja tämä kommenttini onkin tarkoitettu ilmoittajille, eikä ylläpidolle.

ninanni

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja ninanni » 23 Heinä 2012, 17:16

paikkakunta olisi kyllä mukava jo otsikossa! Helpottaisi huomattavasti näitä turhia kyselyjä missä myytävät/ostettavat ovat :)

Turse

Markkinapalstasta

Viesti Kirjoittaja Turse » 01 Elo 2013, 21:56

Voisiko mitenkään ajatella, että osto- ja myyntiilmoihin laitettaisiin otsakkeeseen jo paikkakunta? Minusta se helpottaisi selaamista, kun heti näkisi missä päin. Osa laittaakin toisinaan, mutta ihan yleinen käytäntö ois hyvä, paikkakunta tai edes maakunta. :smt001

annemari

Re: Markkinapalstasta

Viesti Kirjoittaja annemari » 02 Elo 2013, 05:54

Voisi ajatella, ja sitä on ehdoteltu ja suoesiteltu mutta harva sen hoksaa. Suurin osa ilmoittajista ei lue ohjeita ennen ilmoituksen jättöä, että kyllä on toivottoman oloista....

Ainoa keino tähän olisi se, että kaikki paikkakunnattomat ilmoituksen poistettaisiin, mutta on aivan liian radikaali toimenpide. Toivottavasti ilmoittajat hoksaavat että paikkakunta otsikossa ja edes ilmoituksessa edistää myyntiä huomattavasti !!!

javu

Re: Markkinapalstasta

Viesti Kirjoittaja javu » 02 Elo 2013, 09:41

Olen ollut kymmenkunta vuotta moderaattorina eräällä toisella foorumilla ja siellä tämä ongelma oli lähteä ihan lapasista. Ilmoitukset mitä sattuu ja lisäksi ilmoittelijoissa paljon sellaisia joita ei koko foorumin varsinainen sisältö kiinnosta yhtään. Otimme taannoin kovan linjan ja kaikki puutteelliset ilmoitukset saman tien pois. Siellä kokemukset olivat ihan hyviä, kyllä aikuisilta ihmisiltä pitäis voida vaatia että luetaan säännöt ennenkuin toimitaan. :)

Turse

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja Turse » 04 Elo 2013, 23:57

javun idea varmana toimiva ja uskoisin, että menisi asia aikas nopeaan jakeluunkin. :smt023

Ja pahoittelut etten hoksannut käyttää etsi-toimintoa vaan aloitin uuden ketjun aiheesta,ärsytti vain niin pahasti kun olin juuri laavannu markkinapalstaa. Pahoittelut ylläpidolle ja parannan omat tapani kans ku kerta toisia alan arvostelee. :oops:

Jonna

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja Jonna » 05 Elo 2013, 10:39

Olisi ihan hirmuisen hienoa jos ilmojen otsikkoon saisi vaikka vaan läänin "pakolliseksi".
Myönnän, en tainnut itsekään sitä laittaa aikanaan mutta helpottaisi kovasti tuota pläräämistä jos heti näkisi missä myytävät sijaitsee.

suvi

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja suvi » 30 Syys 2013, 23:54

Kyllä minäkin kannatan edes alueen ilmoittamista.
Helposti sitä lähtee sitten hakemaan etsimäänsä muualta netistä ja sille tielle joku saattaa jäädäkkin... ja siihenhän me ei haluta porukkaa ajaa, eihän :smt056

naibunuuni

Re: Paikkakunta; myynti - osto ilmojen otsikkoon

Viesti Kirjoittaja naibunuuni » 10 Loka 2013, 17:26

Kannatetaan! :smt038

Vastaa Viestiin