pieleen meni

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
monnilainen

pieleen meni

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Laitettiin kaverin uuteen Covatutto 120-4V koneeseen 40 munaa. Maatiaisia ja silkkejä. 38 lähti kehittymään ja 27 kuoli muutama vuorokausi ennen kuoriutumista. Saldona siis 11 pirteää palleroa. Avasin munat ja tiput olivat ok, paitsi, että ihan pikkusen kuolleita. Vatsa ummessa ja päällepäin kaikki hyvin. Vaan edes nokanreikää ei ollut yritetty saada muniin. Lämmöt pysyivät koko ajan kohdallaan, kosteudesta en tiedä, kun siinä ei ole mittaria. Vesiastioita on kolme, joista ensin laitettiin koneeseen kaksi ja loppuvaiheessa myös kolmas. Tätähän se on uuden koneen kanssa, mutta en kyllä tiedä mistä nyt mättää. Kaiketi kosteudesta? Onko kellään kokemusta koneesta tai muuten vaan ideoita? Harmittaa kaverin puolesta, kun tämä oli ihan eka haudonta ja vähän huonosti jaksoivat piipittää uudet perheenjäsenet :smt010
Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi »

Mullahan kuoli useampi koneellinen tipuja täysikasvuisina muniinsa, syy oli nimenomaan kosteudessa. Mutta eikö jo se, että ekalla haudonnalla saa ylipäätään jotain elävää aikaiseksi, ole jo aivan hyvin. Elikä lasi onkin puoliksi täynnä, positiivista ajattelua! :smt003
kuukernuppi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Mullakin kosteusongelma tuotti toisella Covatutto koneella kuolleita tipusia...
monnilainen

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Miten saitte kosteudet kohdalleen? Mittarilla ja suuremmalla kuppimäärällä?
kuukernuppi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Jep, juurikin tuolla keinoin, huomasin että valmistajan ohjeisiin ei kannata luottaa vaan kokeilla itse mittarin kanssa..
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Eis toi härveli oo italiassa valmistettu( nimestä päättelen) .. siis siellä on ihan erilainen ilmasto, siis ulkoilman suhteellinen kosteus on ihan eri luokkaa kuin täällä meillä talvella, siksi on varmaan noi ohjeet pielessä ..

Korvausilma, mitä täällä meillä menee koneeseen sisään on niin kuivaa( sisältää pakkasella niin vähän vettä, absoluuttisesti) ettei olosuhteet oo yhteismitallisia sitten siellä koneessa vaan kostuttajia pitää olla enemmän.
kuukernuppi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Hyvin ajateltu, koska ongelma on juuri tuonsuuntainen että kosteutta tulee valmistajan ohjeilla liian vähän :smt003
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Ei oo menneet termodynamiikan opinnot ihan hukkaan... heh heh.. kattokaas nyt kuinka perusteellinen on koneinsinöörin koulutus, kun osaa kananpoikiakin konehautoo.. kone ja kone..
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Hyvä muori! :smt003 Nyt selvisi tuokin! Mä oon nimittäin koko ajan ollut vähän kahden vaiheilla, mihin luottaisin toisessa haudonnassa: ohjeisiin vai mittareihin. Ja kun järki vaatii aina jotain selityksiä ja perusteluita. Hyvä hyvä!
Tulppu

Viesti Kirjoittaja Tulppu »

Jatkanpas tähän samaan kun asiani koskee myös tuota covatutto- hautomakonetta, tosin vähän pienmpää mallia 12. Pieleen meni nimittäin minullakin tämän koneen kanssa kaksi kertaa nuiden siniviiriäisten munien kanssa :smt009
Koneen mittarin mukaan lämpötilan piti olla ihan ok, se pysyi aikalailla tasaisesti punaisen viivan kohdalla kokoajan. Mutta kun aloin sitten lopulta turhautua epäonnistumisiin ja pistin koneeseen digitaalimittarin, niin selvisi, että lämpötila olikin ollut kokoajan liian alhainen! Mittari näytti vain 35 astetta :smt103 Eli eipä ollut luottaminen koneen omaan mittariin...

Nyt on uudet munat muhimassa ja digitaalinen mittari koneen sisällä. Toivottavasti tuottaa parempaa tulosta tällä kertaa.
Vastaa Viestiin