lämmityslaite kanalaan

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Peppilotta
kukko
Viestit: 147
Liittynyt: 26 Huhti 2014, 21:58
Paikkakunta: Kuopio

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Peppilotta » 30 Heinä 2014, 07:46

Hei!
Me ostettiin pistorasiaan laitettava termostaatti Clas Ohlsonilta, maksoi alle kolmekymppiä.
Kanalaan on tulossa putkilämmittimen seuraksi :smt001
Onnellisia jättikochineja, karkeakarvainen kettuterrieri, emäntä ja isäntä
Niin, ja pienempää siipikarjaa --> mehiläisiä :)

Iita

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Iita » 30 Heinä 2014, 15:27

Ois tosi kiva kuulla sitten miten toimii :smt001 ,no nyt ei taida vielä tarvita :smt002 :sunny:

Schippy

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Schippy » 20 Syys 2016, 21:49

Onko lämmityspuolella viime vuosina tullut uutta tietoa tai ideoita?
Talvikanalaa juuri rakennetaan ja sinne ehkä tulee putkilämmitin lämpölampun kaveriksi. Tai sitten jotain muuta. Vähän pitää koittaa säästää...

Mörkyli

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Mörkyli » 10 Loka 2016, 09:38

Meillä on kanalassa vastus, sellainen 60w keraaminen lämmitin. :smt003

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 587
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Titiuu » 14 Marras 2016, 14:28

Meillä on tallin puolen kanalassa kaakattajilla oma kamiina millä tila lämmitetään. :smt003 Palovaarat on huomioitu, eli kamiinan välittömässä läheisyydessä ei saa olla mitään syttymisherkkää ja sen sammuminen varmistetaan huolella. Sammuttimet toki myös on. Tipuille ja nuorille on siellä myös lämpölamput vaan ne ei kyllä pahemmin tuolla tunnu lämmittävän kuin siltä pieneltä alalta.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Taisku
kukko
Viestit: 112
Liittynyt: 23 Maalis 2015, 13:43
Paikkakunta: Kangasala

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Taisku » 14 Marras 2016, 16:19

Täällä pikkukanala lämpiää tällä hetkellä yhdellä keraamisella 135 W:n putkilämmittimellä. Toistaiseksi ei ole ollut tarvis hankkia siihen erillistä termostaattia, sillä laitteen oma turvatermostaatti hoitaa lämmönsäätelyn. Lämpötila on pysynyt nyt mukavasti ja melko tasaisesti + 6 - + 10 asteen välillä. Hieman tarvitsi hakea säätöä tuuletuksen kanssa, mutta nyt on hyvä. Varalla kovemmille pakkasille on toinen samanlainen lämmitin tai tehokkaampi öljytäytteinen 'patteri'.

Hieman huolettaa mahdolliset myrskyjen vuoksi aiheutuvat sähkökatkot, sillä jos tällä seudulla tulee katkos sähkönjakeluun, se kestää aina heti useamman tunnin... Tämän asian huolehtiminen kuntoon täytyykin ottaa asiaksi.
Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan. - Muumipappa -

Schippy

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Schippy » 01 Helmi 2017, 11:12

Meille tuli ensin yks ja sitten varalle/koville pakkasille toinen putkilämmitin. Yhdellä pysyy yli kymmenessä asteessa täällä etelän lämmössä (Uusimaa). Tietty sähkökatkoksen aikana olis ongelma, kun sähköllähän ne toimii. Ääritilanteessa pitäis varmaan kantaa kanat autotalliin. Onneks on se vaihtoehto. Tosin autotallikin viilenee ajan kans. Sit sisälle kylppäriin vaikka. Kai...

Teresa80

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Teresa80 » 10 Maalis 2017, 07:18

Ihan oikeasti. Minulla on hirveä kanakuume ja olen suunnittelemassa yhdestä eristetystä raksakopista itselleni kanalaa mutta mutta... ajattelin ostaa tuon kuuluisan putkilämmittimen (kun en luota siihen että saisin kestopehkun toimimaan) mutta en löydä kuin max ip44 hyväksyttyjä termostaatteja. Täällä uusimaan alueella ainakin tää talvi on lämpötila sahannut kovasti joten luulisin että olis tarvetta. Mistä ihmeestä olette löytäneet termostaatin? Eräs mies sanoi että huonommallakin pärjäis jos asentaa sen katon rajaan...

Taisku
kukko
Viestit: 112
Liittynyt: 23 Maalis 2015, 13:43
Paikkakunta: Kangasala

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja Taisku » 10 Maalis 2017, 07:53

Esimerkiksi hautomakone.fi myy tuota putkilämmitintä ylläpitolämmittimen nimellä. IP 55.

Meillä on reilun 10 neliön kanalassa tuollainen 135 wattinen ja ihan pelkästään ilman lisätermostaattia. Laitteen oma termostaatti säätelee siten, että jos se kuumenee 100 asteeseen se kytkeytyy pois päältä ja lämpiää jälleen putken viilettyä. Meidän kanalassa tuo on riittänyt pitämään lämmön +4 asteessa noin 10 asteen pakkasilla, kovemmilla pakkasilla lisänä ollut pieni öljytäytteinen lämmitin. Ostin noita putkilämmittimiä kyllä kaksi ja toisen niistä piti olla vahvistuksena kovemmilla pakkasilla, mutta se toinen päätyikin pihasaunallemme, kun mies tykkäsi, että laite oli niin kätevä.

Lämmitin on helppo pitää puhtaana ihan vaan kuivalla pyyhkäisemällä, kun sijoittaa sen niin, että kanaset eivät hoksaa yrittää sen päälle 'orrelle'. Itseäni yllätti laitteen koko, kun en ollut mieltänyt sitä kuvien perusteella kokoisekseen vaan hieman pienemmäksi. Eli seinätilaa vaakatasossa pitää olla vapaana laitteen leveyden verran.

Hyvä laite, sopiva hinta, sähkönkulutus ok. Tyytyväisiä ollaan - kanalassa ja saunalla. :smt045
Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan. - Muumipappa -

tosimummo

Re: lämmityslaite kanalaan

Viesti Kirjoittaja tosimummo » 25 Elo 2017, 09:00

Täällä ollaan positiivisen ongelman äärellä. Kanojen piti lähteä talvipaikkaansa jo hiljalleen, mutta Helmipä otti ja ryhtyi hautomaan, kun silmä vältti. Viides-kuudes haudontapäivä menossa. Lämmittämätön ja eristämätön koppi tuntuu kauhean kylmältä hautoa, kun lämpötila on tänäkin aamuna ollut vain 7 astetta. Mietiskelin terassilämmittimen asentamista kattoon, onko kellään infrapunalämmitintä siinä tarkoituksessa? Pysyvästä ratkaisusta ei siis ole kyse, vaan lähinnä pari-kolme viikkoa, että saadaan tiput kuoristaan ja kuiviksi, ja päästään sitten viemään koko parvi talvipaikkaansa.

Ps. päädyin kuitenkin harkitsemaan pakkasvahtia, kun niissä on termostaatti ja lämmitysalue 0-20 astetta eli riittävä.

Vastaa Viestiin