Kanala kuvaketju

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

CityHippy

Kanala kuvaketju

Viesti Kirjoittaja CityHippy » 11 Marras 2018, 09:02

Näin haaveilevana suunnitelijana haluisin nähdä kuvia muiden kanaloista ^-^

Ja sit jotta ois muutakin hyötyä ku hupi, ni kertokaa ihmeessä kanalan strategisia mittoja. Lisäksi ois kiva kuulla mitä nyt tekisit toisin, jos alottaisit projektin alusta?

Avatar
Aleksandra
viiriäinen
Viestit: 872
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kanala kuvaketju

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 11 Marras 2018, 16:27

Onnea kanalan suunnitteluun! Katselitko jo tuota kuvagalleriaa? Sieltä voi löytyä kuvia myös käyttäjien kanaloista. Ainakin Silvia Sommarlatin ketjussa ja tuulihn ketjussa on myös kanalarakennuksia kuvissa. Junakassi aloitti joitakin vuosia sitten galleriassa ketjun, joka oli tarkoitettu kanala- ja ankkalakuville, mutta se ei ottanut tulta.

Kanalan tilavaatimukset -ketjussa on paljon tietoa kanalan suunnittelijalle. Tässä linkki:
https://munanetti.net/viewtopic.php?f=39&t=6872

Mitä itse olisin tehnyt toisin...hmmm...Olisin alun alkaen suunnitellut kanalaan myös toisen osaston. Kakkososasto rakennettiin sitten myöhemmin, jolloin se oli vaikeampaa. Jos mahdollista, tekee mielummin isommat tilat kuin vain juuri ja juuri riittävät. Kanat ovat yllättävän aktiivisia ja liikunnallisia. Eli lisää tilaa jo valmiiksi! :smt003
Alhoja elämän ilona.

riepukka
kana
Viestit: 77
Liittynyt: 19 Maalis 2018, 17:39
Paikkakunta: Viitasaari

Re: Kanala kuvaketju

Viesti Kirjoittaja riepukka » 11 Marras 2018, 21:54

Moikka. Asia minkä olisin tehnyt toisin on ulkotarhan verkotus. Laitoin 2014 perinteistä kanaverkkoa 6 x 8 m alueen, joka oli vanhan navetan pohjaa. Katto tehtiin muovitetusta vihreästä puutarhaverkosta. Silmäkoko jotain 6 x 4 cm. :smt021
Sitten tuli heti ohjeita, että jos haluaa pitää kanat ulkona ilman aikarajaa, pitää sen olla pikkulintu tiivis. Nyt sitä on paikkailtu osin tupla verkoilla, joka tulee turhan kalliiksi. Sen jälkeen on tehty pari 4 neliön pienten tilaa tiheällä verkolla.
Tee suoraan n. 2 x 2 cm verkosta tarhat, niin ovat pikkulintu ja minkki varmat aitaukset. Sen täytyy myös kestää lumen painot. Nuoskalumi voi tarttua huonolla kelillä kattoverkkoon. Tietysti katos (esim. pelti tai valokate) olis ihanne jos tulee sadekesä ja täytyy myös olla suojaa auringolta.
Tuota verkkoa voi tilata Verkkokaupasta suoraan kotiin toimitettuna.
Navetan pohja on ihanteellinen tarhan paikka. Valun läpi ei pääse supi, minkki ym. kaivautumaan tarhaan :smt045
Luin täältä jostain, että katossa on käytetty verkkoa mm. Savenmaalta, joka kestää myös lumen. Myyntierät ovat vaan aika suuria. Keväällä palaan asiaan, kun taas laitetaan verkkoja paikoilleen.
Vähän on paljon, miten sen ottaa :smt023

Vastaa Viestiin