Sivu 1/1

Toimiva kattoverkkoratkaisu?

Lähetetty: 15 Syys 2018, 12:39
Kirjoittaja Tanhutyttö
Millaisia kokemuksia teillä on ulkotarhan "katoista"?
Minulla tarhoja on kaksi ja ne ovat isoja eikä niitä voi siksi millään kiinteällä katolla kattaa. Kesäaitaukseen tein osion, johon laitoin rastasverkon katoksi ja sinne suljen kanat aina yöksi. Mutta siinä kirotussa verkossa on joka päivä joku jumissa!! :smt021 milloin leikkelen verkosta irti omia tipuja ja milloin varkaisiin tulleita tiaisia :smt012 (kaikki säilyneet hengissä, so far!)
Miten on mahdollista, että marjapensaiden ympärillä olevaan samaiseen verkkoon ei ole viiden vuoden aikana jäänyt ainuttakaan lintua kiinni, mutta kana-aitauksessa on!?

Noh, talviaitaukseen pitäisi nyt keksiä haukkojen varalta joku kattoratkaisu, mutta verkkoon rupeaa menemään hermot... (+lumi rikkoo)

Toimisiko tiuhahkoon vedetyt siimat? Haukkapelättämiä en googlettamalla löytänyt, tuskin nuo petokeisarit mitään pelkäävät.

Re: Toimiva kattoverkkoratkaisu?

Lähetetty: 15 Syys 2018, 15:05
Kirjoittaja hunski89
Haukat ei pelkää mitään. Korkeintaan saattas luulla toisen reviiriksi jos pistäs huuhkaja tai haukkapatsaan johki luonnolliseen paikkaan jököttämään.
Metalliverkko katoksi, meillä myös laitettu peltiä kapeampaan tarhan osaan sadesuojaksi ja varjoksi.

Re: Toimiva kattoverkkoratkaisu?

Lähetetty: 15 Syys 2018, 17:29
Kirjoittaja Aleksandra
Tässä ketjussa on joitain linkkejä joista löytyy tarhojen kattoverkkoja:
https://munanetti.net/viewtopic.php?f=39&t=31762

Meillä on nylonverkko kestänyt yhdessä tarhassa jo 8 vuotta, toisessakin jo 6. En millään muista mistä se ostettiin eikä muistanut mieskään kun äsken kysyin. Joka tapauksessa se oli tarkoitettu juuri lintutarhojen kattamiseen. Saman tapaista kuin tuo Hautomakoneen verkko. Ei ole koskaan yksikään lintu jäänyt kiinni eikä myöskään lumi ole tuonut sitä alas. Venymistä on tapahtunut, mutta edelleen näyttää kestävän. Kiristetään sitä kyllä välillä, ettei mitään löysiä roiku. Sellaiseen voisi joku lintu jäädäkin kiinni. Kolmannessa tarhassa meillä on metalliverkkkoa kattona (oisko ollut jänisverkkoa). Sekin on toiminut ihan hyvin.

Re: Toimiva kattoverkkoratkaisu?

Lähetetty: 15 Syys 2018, 17:57
Kirjoittaja kukkopoika
Ulkotarhan katot tein perinteisestä kanaverkosta,silmäkoko 5cmx5cm.
Katetut tarhat olivat tarpeellisia,iso ruskea kanahaukka naaras teki joku aika sitten pari hyökkäystä samana päivänä.Ei päässyt paistille.

Re: Toimiva kattoverkkoratkaisu?

Lähetetty: 15 Syys 2018, 18:26
Kirjoittaja Tanhutyttö
Aleksandra kirjoitti:
15 Syys 2018, 17:29
Tässä ketjussa on joitain linkkejä joista löytyy tarhojen kattoverkkoja:
https://munanetti.net/viewtopic.php?f=39&t=31762
Juu tämän ketjun luin, muttei tuo verkko tosiaan ole vaihtoehto. Tarhassa on todella iso ja siinä on paljon puita.
Ajattelin jos joku olisi noita siimoja kokeillut ja osaisi niistä kertoa kokemuksia... Kylillä näin yhdellä pihalla siimoja, täytyy ehkä käydä pimpottamassa ovikelloa ja haastattelemassa :smt003 :smt006

Re: Toimiva kattoverkkoratkaisu?

Lähetetty: 15 Syys 2018, 19:13
Kirjoittaja Aleksandra
Ok, puut tosiaan tekevät kattamisesta monimutkaisemman. Tuu kertomaan, sitten kun keksit toimivan ratkaisun tai jos saat lisätietoa niistä siimoista. :smt024 Jos siitä olisi muillekin apua. :smt001