Kanahäkki lämpimään varastoon

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Soikula

Kanahäkki lämpimään varastoon

Viesti Kirjoittaja Soikula » 23 Joulu 2016, 11:23

Meille on kesällä tullut viisi kanaa ja kaksi kukkoa, jotka piti tietenkin ottaa joku aika sitten sisälle, kun lintuinfluenssamääräykset astui voimaan. Pikaisesti tehtiin niille väliaikaistilat häkkielementeistä lämpimään ulkovarastoon. Viritelmä on sen verran tekele, että täytyy se tehdä uusiksi nyt joulun pyhinä.

Nyt toivoisin vinkkejä, miten tehdä riittävän iso, muttei tolkuton asuinpaikka. Varasto, jossa kanat on, on tarpeen myös ihan varastona (säilytyksessä on ruohonleikkuria yms piharompetta). Hajua ei tarvi pelätä, ei ole mitään tekstiilejä tms siellä mihin haju voisi tarttua. Mutta ei niitä kanoja voi siellä ihan vapaanakaan pitää ja peräseinälle pitäisi rakentaa joku kompakti all-in-one-tilaihmehäkki niille. Mahdollisimman paljon tarvitaan tilaa myös varastoitaville tavaroille. Lähinnä mulla on kangastellut mielessä joku kerrostaloissa oleva kellarihäkki-tyyppinen kevyt rakennelma. Onko neuvoja tai linkkejä, kuinka toteuttaa homma kerralla hyvin (muttei överisti...)?

Goodman
kana
Viestit: 106
Liittynyt: 26 Tammi 2016, 19:40

Re: Kanahäkki lämpimään varastoon

Viesti Kirjoittaja Goodman » 23 Joulu 2016, 18:36

Mikäli varaston koko, lämmitysmuoto, valaistus ym. seikat antavat siihen mahdollisuuden, niin suosittelisin ihan umpinaista seinää esim. vanerista. Siis ihan erillinen tila kanoille, sillä hajuhaitat ja kuivikkeiden pöllyäminen hankaloittavat muun varastoitavan tavaran säilyttämistä pitemmän päälle, varsinkin jos kanoja on tarkoitus pitää ko. tilassa tulevinakin talvina.

Vastaa Viestiin