Apuja kanalan seinien laittoon

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

villamallio

Apuja kanalan seinien laittoon

Viesti Kirjoittaja villamallio » 10 Syys 2016, 10:52

Täysi keltanokka kanafarmari täällä hei. Ensimmäisiä kanasia odotellessa pähkäilemme kanakopin laittoa. Luin aiempia keskusteluja, mutta sen verran epävarmuutta löytyy, että mielelläni ottaisin vastaan täsmäohjeita kokeneemmilta.

Meillä on vanhassa navetassa ikkunallinen 8m2 suorakaiteen muotoinen koppi, jossa on joskus kauan sitten jotain eläimiä ollut (kanoja?). Sinne on nyt sitten muuttamassa pieni lauma kanoja (vähän alle 10 kanaa luulisin). Yhdellä lyhyellä seinällä on koko seinän pituudelta ikivanha kapea ikkuna, joka vedellään silikonilla tiiviimmäksi. Toinen lyhyt seinä on tiiltä ja sen takana on kylmä autotalli. Yksi pitkä seinä on rapattu valkoiseksi ja sen takana on ilmeisesti vain maata, navetta on rakennettu rinteeseen. Toisella pitkällä seinällä on ovi. Ainoa suoraan ulkoilmaan kosketuksissa oleva seinä on se ikkunaseinä, kaikkien muiden seinien takana on joko toinen tila tai maata.

Kanalaan tulee kestopehku ja 100W lämpölamppu.

Nyt kysymys kuuluu, miten seinät kannattaisi tehdä järkevimmin lämmöneristyksen ja puhtaanapidon kannalta? Rinteenpuoleisen seinän rappaus on rapissut aikain saatossa ja olemme nyt pähkäilleet, laitammeko siihen filmivaneria, tavallista vaneria jotenkin maalattuna vai pelkkää kalkkia? Jos laitetaan kalkkia, pitääkö vanha rappaus jotenkin poistaa? Vähän kauhistuttaa, meneekö koko seinä muruiksi.

Kannattaako mihinkään seinään laittaa karhuvillaa? Ikkunaseinään esimerkiksi?

Olo on kuin Ö:llä aapisen laidassa. Kaikista vinkeistä olisimme hyvin kiitollisia!