Sisäkaton materiaali

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

annemari

Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja annemari »

Teen tässä uutta talvisuojaa, ja nyt on sisustamisen vuoro jo, eli wanhaan hirsinavettaan kooltaan n. 4 x 4 m, tehtiin sisäkaton koolaukset ja sinne ylös 20 cm villaa. Seinät koolattiin ylös asti, ja villoitettiin, laitan semmoista muovikennolevyä seiniin kun olen sitä jostain hamstrannut. sisäkatoksi (korkeus n. 3 m) ajattelin ruuvailla remontista jääneitä lattiastyrokseja, 5 cm paksuja ja tiivistää raot uretaanilla. Olen sonninavetassa tämmöisen ratkasiun kerran nähnyt. Eristää varmaan lämpöäkin jonkin verran???

Onkos kellään kokemuksia??
Hellan lettas

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja Hellan lettas »

Pitää lämpöä paljonkin! eka kertaa huomasin,että oli nokitu sisäkattoa tänään :smt013 täytyy kans ottaa vissiin ylin orsi pois,kun joku pitkäkaula oli sinne nyt yltänyt.Eipä aijemmin ollutkaan kukaan mokomaa keksiny.Sulla ei varmaan ole ongelmana,kun on korkea tila,mulla on melkoisen tasan 2 metriä. Haa,tai kopsutan jonkin levyn siihen kohtaan ensihätään minne oli nokka osunu... :smt023
Viivi81

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja Viivi81 »

Varmasti eristää, meillä on näköjään talonkin seiniä lisäeristetty ohuella styroksilla jota löytyi paneelin alta. Tuosta styoksista, en tiedä mikä vimma noilla kanoilla on sitä syödä, mutta meilläkin on navetan nurkkaan kesäksi unohtuneet styroksilevyt nokittu aivan reijille. Eli kannattaa laittaa siten, ettei otukset yllä käsiksi niihin. :smt001
annemari

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja annemari »

Olen kykllä huomannut tuon styrox himon kanoilla ja linnuilla !!!

Älytöntä hommaa. kaivavat oikein seinänvieriä että saisivat nokkia. Tuo katto tulee niin korkealle etteivät siihen kyllä yletä. Yhdestä kohtaa ehkä vähän, mutta siihen kohti voi ruuvata vaikka levynpalasen jos sen hoksaavat !
sannikki

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja sannikki »

Sen verran rakentamisesta tiedän muoks* oletan siis tietäväni :smt043 (isäni rakentaa taloja ja olen hänen kanssaa ollut tekemässä jos jonkin näköistä ja kokoista projektia), että styroxia ei saisi käyttää katossa eikä seinissä, koska se ei hengitä. Lattiassa käytetään juurikin estämään maan kosteuden nousu, ja jos seinät ja katto ei hengitä tulee tarpeeseen ilmanvaihtolaite. Näin ainakin ihmisten asumuksissa.
Kärttyämmä

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja Kärttyämmä »

Sannikkia kompailen, eli hengittäviä materiaaleja seiniin ja kattoon.

Oma projekti edelleen seisonnassa, mutta jospa se jalostuu kun sitä joutuu vaan ajattelemaan pitkään ja hartaasti.
Liian paljon säilytettävää, liian vähän säilytystilaa. Liian vähänrahaa ja liian paljon kohteita. Elämä on valintoja.
Mutta jos edes han vähän kerrallaan saisi edistettyä, niin sitten olisi täälläkin tulossa hirsikehikon sisään kanalaa.
Hellan lettas

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja Hellan lettas »

Meillä on ainakin niin vanha hirsi navetta, että varmaan ilma jostaki pääse,vaiks sitä styroxia onkin.Saumat on vaan leikattu terävällä,niissävei oo kummempaa saumausainetta. Entisaikoihin aika paljon tehtiin mullikoin ja tallien katot just tollai,mut tais olla sellasta huonmpaa levyä,kun ny.Pakkas vettyä ja alkaa roikkua ikävästi. .
annemari

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja annemari »

Kyllä sitä höyrynsulkumuovia ja -paperia ihmisasumuksissakin käytetään, ja varsinkin katoissa :smt003 . On itselläkin tullut rintamamiestaloa laajennettua 2 viimeistä vuotta. Mutta, eläinsuoja on eriasia ihan sisälämpötilansakin takia. Tuo hirsikehikko on niin harva, että mahdetaan joutua sisällekin tekemään jonkin lainen koolaus ja lisäeristys, mutta se tulee ekovillasta, jos on tarpeen, katsotaan nyt yksi talvi ensin.

Näin kerran yhdessä navetassa tämmöisen styroxkaton, ja oli kyllä niin helppo asentaa ja kevyt käsitellä, että alan seuraavaksi eristää samalla systeemillä koirankoppiani ( vanha leikkimökki).
sannikki

Re: Sisäkaton materiaali

Viesti Kirjoittaja sannikki »

annemari juu käytetään toki ja ominaista niin onkin hengittävyys ILMAN kosteudenläpäisyä...
Vastaa Viestiin