Lämmitys

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Lämmitys

ViestiKirjoittaja pikkupi » Ma 26.02.2018 11:20

Kanalani on tommonen entinen navetta. Pula-aikana rakennettu. Tiiliseinät kyllä ja betonilattia. !980 luvulla tehtiin sinne remppaakin, kun isäntä innostui lehmiä pitämään. Parhaimmillaan niitä oli 9, yleensä 4-5. Lehmille se oli lämmin tietenkin. Poistopuhallin puhalsi kaiken aikaa liikaa kosteutta kautta taivaalle.
Kun lehmienpito loppui oli minulla jo kanoja ainakin se vanha pariskunta josta olen kertonut täällä. Ja niin ne ovat sakilla valloittaneet navetan. Samoin hanhipari siellä asuu ja muutama kalkkuna. Lämpöä tulee komposteista joita lattialle kerään kaksi. Hyvin toimivat eivät paljonkaan kasva kokoa. Sitä mukaa sisäpuolelta pienenevät kun mätän päälleppäin uutta ainetta. Sitten on lämpöpuhallin joka pistorasian kellokytkimellä silloin tällöin puhaltaa.
Jo vuosia olen ajatellut aurinkopaneelipuhallinta. Ja tänä talvena sen ostaa täräytin. Yhden sunnuntain tienoissa se pojan ja miehen voimin kiinnitettiin ja asennettiin auringonpuoleiselle tiiliseinälle.
Keväisin on monesti yöpakkasia ja aurinkoisia päiviä, kuten tänään. Jo yhdeksän aikaan se alkoi hönkiä selvästi lämpimältä tuntuvaa ilmaa sieltä seinän läpi. Puhallin ja muu tekniikka on ulkopuolella ja ilma tulee vain putkea pitkin sisälle. Luulisin ettei pölykään ihan ekana sinne tuuttiin tuppaudu.
pikkupi
mille fleur
 
Viestit: 269
Liittynyt: Su 18.09.2011 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Lämmitys

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Ma 26.02.2018 20:36

Kuulostaapa järkihankinnalta! Uusiutuvalle energialle :smt041 Maksoikos "maltaita"?
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4181
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Lämmitys

ViestiKirjoittaja pikkupi » Ti 27.02.2018 10:40

Kyllähän se maksoi. Jos tarttis munien myynnillä kustantaa niin ei ikuna tulisi maksuun. Varsinkaan kun en ole munia myynyt, vaihtokauppaa jonniin verran harrastanut. Vaan pihaan tuotiin samaan hintaan sentään ettei tarvinnut mistään ite haeskella.
Inansa vaille 300€ tuo kustansi. Ja ihan nettimyynnistä ostin. Poika tosin sanoi tutustuttuaan tekniikkaan, että täytyy tilata kiinasta isompi paneeli ja muut osat erikseen ei maksa paljon ja tuollanen on yksinkertainen rakentaa. Saas nähdä sitten...kyllähän se aurinkoenergia on hupaa käyttää. Vaan sitä ei ole aina saatavilla.
pikkupi
mille fleur
 
Viestit: 269
Liittynyt: Su 18.09.2011 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa


Paluu rakentelu/remontointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa