Uusi kanastelija rakentaa pikku kanalaa, mielipiteitä?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Uusi kanastelija rakentaa pikku kanalaa, mielipiteitä?

ViestiKirjoittaja Anna-Kaisa Outinen » Su 08.10.2017 08:42

Heippa!
Meille kotiutuu ensi viikolla kukko ja kaksi kanaa sekä kolme ankka poikaa. Tällä hetkellä on tarkoitus asuttaa siivekkäät samaan mökkiin ja katsoa miten yhteiselo onnistuu. Mahdollisuus on myöhemmin nikkaroida omat tiluksen myös navettaan.

Mökki on 3mx2m, harjakorkeus on 2.5m. Kaikki mökin pinnat ovat tällä hetkellä raakalautaa myös "parvi" eli katon rajassa on erillinen 1mx2m parvi johon on tikkaat. Kotoa löytyy finnfoamia, 50mm styroksia, 2mm pleksiä, puutavaraa, kumimattoa. Tilaan on tarkoitus laittaa lämpölamppu ja ankkojen "talviallas" ei tule tähän kyseiseen tilaan.

Voiko ankat ja kanat ylipäätään teidän mielestänne asua talvea samassa tilassa? Onnistuuko ns. pihattoajatus ympäri vuoden eli pääsevät vapaasti ulkoilemaan ympäri vrk, vai onko edes tarpeen?

Voiko seinät jäädä miltään osin styrox tai finnfoam-pinnalle vaan nokkivatko kanat ja onko näin vaarallista? Entä jos laittaisin kunnolla styroxia seiniin ja päälle plexi? Katon rajassa on seinän ja katon välissä n. 10cm aukot, peittäisittekö ne vai paljonko tilaan pitää saada korvausilmaa?

Lattiaan suunnittelin 100mm styroxin ja päälle paksua kumimattoa, päälle osaan kutteri ja olki.

Miltäs kuullostaa, meneekö ihan metsään jo tässä vaiheessa?
Anna-Kaisa Outinen
muna
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 03.10.2017 11:17

Re: Uusi kanastelija rakentaa pikku kanalaa, mielipiteitä?

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Su 08.10.2017 16:31

Onnea uudelle kanastelijalle! Kivan ja hyödyllisenkin harrastuksen olet valinnut.

Anna-Kaisa Outinen kirjoitti:Voiko seinät jäädä miltään osin styrox tai finnfoam-pinnalle vaan nokkivatko kanat ja onko näin vaarallista? Entä jos laittaisin kunnolla styroxia seiniin ja päälle plexi? Katon rajassa on seinän ja katon välissä n. 10cm aukot, peittäisittekö ne vai paljonko tilaan pitää saada korvausilmaa?


Kanojen suurta herkkua on styrox/finnfoam/uretaani yms. ja niistä voi tulla kupu/suolistotukos, joten kaikki semmoiset matskut pois kanojen ulottuvilta. Onko tuo kymppisenttinen aukko siis koko tilan ympäri? Jos on, niin voisit laittaa sen umpeen, mutta tehdä vaikka joka seinustalle avattavan/säädettävän esim. 10x10cm tuuletusluukun.


Kanalan pintamateriaalit kannattaa olla mahdollisimman sileitä ja saumattomia, niin siivous on helppoa ja mahdollisille loisille löytyy huonosti piilopaikkoja.
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4174
Liittynyt: Ti 01.11.2005 17:58
Paikkakunta: Vantaa


Paluu rakentelu/remontointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Yahoo [Bot] ja 4 vierailijaa

cron