Uuden kesäkanalan rakennus

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Uuden kesäkanalan rakennus

ViestiKirjoittaja Maatila » Ke 03.05.2017 08:14

Hei!

Kysyisin vähän neuvoja ja vinkkejä ennen rakennusprojektia. Meillä onntarkoitus tehdä kesäkanalan sisätilat vanhan autotallin päätyyn (ollut ennen sauna). Kuinka paljon sisätilaa vaatisi n. 4-5 kanaa jos tämä on vain kesäkäytössä? Rakenteet ajateltiin tehdä filmivanerista, vai onko jotakin materiaalia jonka voisi kalkkimaalata?

Tarha on mahdollista tehdä kasvimaan laidalle vanhaan omenatarhaan, paljonko siihen kannattaa varata tilaa? Kanoilla on tietysti mahdollisuus jaloitella myös vapaana.

Talveksi on mahdollisuus tehdä erikseen vanhaan eristettyyn hevostalliin talviasumus, mutta kesäksi se on liian syrjässä kun lähemmäs pihaa kanat haluttaisiin.
Maatila
muna
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 02.05.2017 08:53

Re: Uuden kesäkanalan rakennus

ViestiKirjoittaja Goodman » Ke 03.05.2017 09:08

Viidelle kanalle riittää parinkin neliön sisätila mainiosti, toki isompikin saa olla. Ulkotarha ei ole koskaan liian iso, mutta kannattaa miettiä, miten siitä pystyy tekemään petoturvallisen. Pelkkä kanaverkko ei kettuja, mäyriä ym. petoja pidättele ja myös katto kannattaa verkottaa tai suojata muulla tavoin haukkojen ym. varalta. Omenatarhasi maalaadusta en tiedä, mutta tarhassa olisi hyvä olla runsaasti esim. hiekkaa tai soraa, ettei sadekelillä menisi ihan mutaiseksi. Samasta syystä myös joku katoksellinen alue olisi hyvä. Ainakin minulla kanat viihtyvät kesäaikana ulkosalla koko päivän ja vetäytyvät sisätiloihin vain yöksi.
Goodman
kana
 
Viestit: 101
Liittynyt: Ti 26.01.2016 20:40

Re: Uuden kesäkanalan rakennus

ViestiKirjoittaja Maatila » Pe 05.05.2017 06:56

Hei!

Kiitos vastauksesta. Meillä on koko piha aidattu n. 1m korkealla aidalla ja sen laitoja kiertää koira joka aika tehokkaasti pitänyt pedot loitolla. Kanalan ulkotarhan katto ajateltiin myös verkottaa. Tuossa aidatulla pihalla pääsevät myös ulkoilemaan ainakun itse ollaan pihalla (kesällä melkein koko päivän).

Tuota ulkotarhan pohjaa mietin että pitäisköhän vielä tuoda siihen hiekkaa lisää? Tällä hetkellä osittain kasvaa heinää ja osittain multaa :smt001
Maatila
muna
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 02.05.2017 08:53


Paluu rakentelu/remontointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa