Hanhi

Lajikuvauksia muista linnuista.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Hanhi

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Su 10.02.2008 19:29

Teksti yhteistyössä (c) pekkis-68 ja Hilta

SKÅNENHANHI
Historia:
Skånenhanhi on löydetty Ruotsin Skånessa sijaitsevan Vombsjön-järven lähiseudulta 1800-luvun lopulla. Aiemmin uskottiin sen olevan risteytystä ulkomaisten hanhirotujen (lähinnä pomerian- ja danish-hanhien) sekä ruotsalaisten rotujen kanssa. Nykyisin skånenhanhea pidetään pääasiallisesti alkuperäisenä ruotsalaisena rotuna. Rotu on standardisoitu 1900-luvun alussa.

-Väritys: harmaan ja valkoisen kirjavia, valkoisessa pohjavärissä suuret harmaat laikut. Siniharmaat silmät, punaoranssit jalat, keltaoranssit nokat, nokankärjet ihonvärisiä.
-Elinikä yli 30 vuotta.
-Syövät ruohoa sekä viljaa (kauraa ja ohraa, ohra voi olla jauhettua), salaattia yms. vihreää. Tarjolla on pidettävä myös kalkkia ja pienikivistä hiekkaa.
-Ovat yleensä rauhallisia, mutta aggressiivisyyttäkin esiintyy, lähinnä silloin, kun on haudonta/poikaset. Enimmäkseen uroshanhet ovat niitä, jotka puolustavat jälkikasvua, mutta myös naaraat käyttäytyvät samoin. Keväällä urokset ovat aggressiivisiä kilpakosijoille. Aggressiivisuus saattaa lisääntyä vanhemmiten.
-Ovat loistavia vanhempia tipuilleen sekä hyviä vahtimaan pihapiiriä (kuten muutkin hanhet).

Tuotanto-ominaisuudet:
-Lihovat sekä rasvoittuvat helposti, aikuiset urokset painavat tavallisesti 7-10kg, naaraat 6-9kg. Teurastusta ajetellen paras hyötysuhde saavutetaan 6-9kk:n iässä.
-Munat ovat harmaanvalkoisia. Munia tulee vuosittain vain 20-30kpl:tta, joskus tosin jopa 40kpl:tta. Munat painavat 150-200g. Haudonta-aika kestää 30-32 vuorokautta.

Skånenhanhi (c) pekkis-68
Kuva

Kesy hanhi, Hornet nimeltään (c) pekkis-68
Kuva
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4174
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa

Paluu lintulajiesittelyt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron