Mille fleur

Tietoa eri kanaroduista.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Mille fleur

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Su 04.01.2009 00:31

Teksti (c) Gizzmo

Mille Fleur (booted Bantam)

Mille Fleur on ns. aito kääpiörotu, jolla ei ole olemassa isompaa variaatiota. Tämä kaunis rotu on tuotu Eurooppaan, Hollantiin 1700-luvulla Etelä-Kiinasta tai Burmasta.

Rodun tavaramerkki on valtavat jalka- ja kinnersulat, joiden vuoksi rotua kutsutaan myös nimellä sulkajalka. Mille Fleur nimitys tulee itseasiassa värimuunnoksesta(punainen), jota esiintyy myös muissa roduissa.

Rodusta on 10 erilaista värimuunnosta, joista Suomessa tavataan yleisimpinä juuri mille fleur väriä, porcelain(posliini) sekä buff(keltainen).
Varsinkin punaisessa värimuunnoksessa lopullinen höyhenpuvun pilkutus tulee esiin vasta ensimmäisen sulkasadon jälkeen.

Luonteeltaan millet ovat hyvin rauhallisia ja kesyjä, linnun voi poimia maasta kuin kypsän marjan. Kukot tulevat täysikasvuisinakin hyvin toimeen keskenään. Pienestä koostaan huolimatta(paino puolen kilon molemmin puolin), millet ovat oman arvonsa tuntevia isompienkin kanojen sekaparvessa. Missään nimessä se ei ole alistuvainen.

Mille Fleurit ovat hyviä lentämään, joten saattavat tarvita katollisen tarhan. Saadessaan olla pihalla vapaasti, pysyvät kuitenkin suhteellisen pienellä alueella.

Mille Fleur on, kuten kääpiörodut yleensä, jalostettu lähinnä "koristekäyttöön", joten munantuotanto ei ole kovin runsasta. Lisäksi rodulla on voimakas haudontavietti, joten hyvin usein kanan munittua muutaman viikon, se alkaa hautomaan pieniä valkoisia muniaan.

Poikasiaan kanaemo hoitaa suurella intohimolla ja hellyydellä lähes poikasten aikuisikään saakka. Myös kukko, saadessaan mahdollisuuden,
osallistuu poikasten hoitoon.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4174
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mille fleur

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Pe 17.04.2015 20:48

Mille fleur kana © Titiuu

Kuva
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4174
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa


Paluu kanarotuesittelyt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa