Fenix

Tietoa eri kanaroduista.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Fenix

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » To 05.02.2009 13:54

Teksti © annemari
Fenix (engl. phoenix) kuuluu japanilaisten pitkäpyrstöisten kanojen heimoon. Nämä kanat kasvattavat jopa 50 cm pitkät pyrstösulat, usein pidemmätkin. Aasialainen kanarotu onagadori on fenixin lähin sukulainen. Fenix on kuitenkin itsessään n. tuhat vuotta vanha rotu.

Toisen ikävuoden jälkeen kukko ei enää menetä sulkiaan sulkasadossa. Joku yksittäinen sulka saattaa tämänkin jälkeen vaihtua, mutta kukko kantaa samaa pyrstöä läpi elämänsä. Pyrstön kauneuden ja hyvän kunnon säilyttämiseksi fenix on rotuna hieman vaativa. Sulat likaantuvat ja rikkoontuvat herkästi, ja siksipä fenix vaatii orret, jotka sijaitsevat korkealla ja kaukana toisistaan. Maailmalla fenixiä pidetäänkin usein samanlaisissa tiloissa kuin esim. papukaijoja. Korkeissa häkeissä, joissa lintu elää käytännössä koko ajan ”ilmassa”.

Fenix on keskikokoinen rotu, se painaa n. 1,5 kg. Se on ainoastaan koristelintu, sillä ei ole lihankäytön tai muninnan kannalta paljolti arvoa. Fenixkana munii n. kerran viikossa munan, joka on kerman- tai maidonvalkoinen.

Fenixin yleisimmät värit ovat hopea ja kulta. Rodusta tavataan myös valkoista, mustaa ja punaistakin väriä. Fenixin nelivarpaiset jalat ovat paljaat.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4181
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Fenix

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Ti 13.10.2015 19:32

Teksti © heikki:
Jotkut phoeniksit saattavat munia parhaaseen sesonkiaikaan lähes päivittäin.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4181
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa


Paluu kanarotuesittelyt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron