Fenix

Tietoa eri kanaroduista.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4240
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Fenix

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 05 Helmi 2009, 12:54

Teksti © annemari
Fenix (engl. phoenix) kuuluu japanilaisten pitkäpyrstöisten kanojen heimoon. Nämä kanat kasvattavat jopa 50 cm pitkät pyrstösulat, usein pidemmätkin. Aasialainen kanarotu onagadori on fenixin lähin sukulainen. Fenix on kuitenkin itsessään n. tuhat vuotta vanha rotu.

Toisen ikävuoden jälkeen kukko ei enää menetä sulkiaan sulkasadossa. Joku yksittäinen sulka saattaa tämänkin jälkeen vaihtua, mutta kukko kantaa samaa pyrstöä läpi elämänsä. Pyrstön kauneuden ja hyvän kunnon säilyttämiseksi fenix on rotuna hieman vaativa. Sulat likaantuvat ja rikkoontuvat herkästi, ja siksipä fenix vaatii orret, jotka sijaitsevat korkealla ja kaukana toisistaan. Maailmalla fenixiä pidetäänkin usein samanlaisissa tiloissa kuin esim. papukaijoja. Korkeissa häkeissä, joissa lintu elää käytännössä koko ajan ”ilmassa”.

Fenix on keskikokoinen rotu, se painaa n. 1,5 kg. Se on ainoastaan koristelintu, sillä ei ole lihankäytön tai muninnan kannalta paljolti arvoa. Fenixkana munii n. kerran viikossa munan, joka on kerman- tai maidonvalkoinen.

Fenixin yleisimmät värit ovat hopea ja kulta. Rodusta tavataan myös valkoista, mustaa ja punaistakin väriä. Fenixin nelivarpaiset jalat ovat paljaat.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4240
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Fenix

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 13 Loka 2015, 19:32

Teksti © heikki:
Jotkut phoeniksit saattavat munia parhaaseen sesonkiaikaan lähes päivittäin.

Vastaa Viestiin