Faverolle

Tietoa eri kanaroduista.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4240
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Faverolle

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 17 Helmi 2008, 00:10

FAVEROLLE
Historia:
Rotu on peräisin ranskalaisesta Faverolles-nimisestä kylästä, jonka mukaan se on nimetty. Rodun jalostukseen on käytetty useita eri rotuja, oletettavasti mm. brahma, coucoo, creve-cour, dorking, houdan, kochin ja paikalliset maatiaiset löytyvät faverollen taustalta.

Ulkoiset ominaisuudet:
Erikoisimpina piirteinä tällä rodulla on viisi varvasta normaalin neljän sijaan ja tuuheat partahöyhenet poskissa sekä leuassa. Jalan ulkosyrjät ja uloimmat varpaat ovat sulkapeitteiset. Kana painaa n. 3-4,3kg ja kukko 3,5-5kg. Tuuhea höyhenpeite, jonka ansiosta hyvä säänkestävyys.

Värit:
Yleisin väri on lohenvärinen (salmon). Muita värimuotoja ovat: black, black and white spot, buff, cuckoo, ermine, laced blue, mahogny, splash ja white.
Lohenväristen tipujen sukupuolitunnistus pitäisi olla todella helppoa: kahden viikon iässä kanatipuilla on ruskeat siipisulat ja kukkotipuilla mustat.

Luonne/käytös:
Rauhallisia, luottavaisia, kuitenkin eloisia. Etsivät innokkaasti ruokaa ulkoa. Edes kukot eivät ole agressiivisiä. Eivät ole kovin innokkaita hautomaan. Huonoja lentämään.

Tuotanto-ominaisuudet:
Hyvä talvimunija. Munii 150-190 vaaleanruskeaa tai kellertävää munaa vuodessa. Munien paino 50-65g. Lihaa pidetään maukkaana.
Tonja, p: 046 666 5106

Vastaa Viestiin