Silkkikana

Tietoa eri kanaroduista.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Silkkikana

ViestiKirjoittaja Pootsi » To 20.09.2007 17:37

Teksti (c) TiPu

Silkkikanan juuret ovat luultavasti peräisin Tiibetistä. Silkkikana on mitä ilmeisimmin hyvin vanha rotu, merkintöjä niistä löytyy jo 1200-luvulta. Silkkikanaa käytetään useimmiten ”hautomakoneena”, se hautoo todella innokkaasti muidenkin rotujen, jopa muiden lajien munia. Esim. riikinkukon ja viiriäisen munia haudotetaan yleisesti silkkikanoilla. Silkit ovat pienikokoisia ja kevytrakenteisia kanoja. Aasiassa, erityisesti Kiinassa, uskotaan että näiden kanojen tummassa lihassa on sairauksia parantavia voimia. Silkkikanat munivat melko pieniä munia. Rotu on keskinkertainen munija.

Silkkikanoja on kuutta eri väriä. Yleisin näistä on valkoinen, toiseksi yleisin on ruskea. Muut värit ovat sininen, splash, musta ja keltainen. Silkkikanoille on tunnuksenomaista ns. turkki, silkeillä ei nimittäin ole lainkaan kunnon sulkapeitettä. Joillakin silkkikanankasvattajilla on tapana ”trimmata” kanojensa turkkia, mutta useimmat eivät tätä harrasta. Silkeillä on myös höyhenten peittämät jalat sekä untuvaisesta höyhenestä koostuva töyhtö pään päällä. Silkkikanoissa on erikoista se, että niillä on viisi varvasta tavallisen neljän varpaan sijaan. Silkkikanoista valitaan jalostukseen aina viisivarpaiset kanat ja kukot. Rodusta on jalostettu myös ”parrakas” muoto, eli nokan alla on höyhentupsu. Parrakkaat silkkikanat ovat paljon harvinaisempia kuin tavalliset silkkikanat. Silkkikanojen erikoisen höyhenpeitteen lisäksi näillä kanoilla on tummansininen iho. Kanan harja ja heltta ovat todella pienet, kukolla harja on punertava tai tummansininen. Silkit eivät kestä kylmää yhtä paljon kuin sulkapeitteiset kanat.

Silkkikanat ovat luonteeltaan rauhallisia mutta samalla uteliaita kanoja. Ne kesyyntyvät helposti sylikanoiksi asti. Monet pitävät silkkikanoja sisällä lemmikkeinä, aivan kuten muitakin pienempiä lemmikkilintuja.
Pootsi
 

Re: Silkkikana

ViestiKirjoittaja HiltaHelikopteri » Pe 17.04.2015 20:34

Silkkikana © Titiuu

Kuva
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
 
Viestit: 4180
Liittynyt: Ti 01.11.2005 18:58
Paikkakunta: Vantaa


Paluu kanarotuesittelyt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa