Taimiturinat 2017

munivaisiin kuulumattomat jutut tänne

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko, Ushva

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja Aleksandra » La 15.04.2017 12:25

Kyllä tässä alkaa kohta taimi-into hyytyä. Sää on niin jäätävän talvinen eikä kevät etene yhtään. On kylmempää kuin jouluna oli! :smt013 Kasvihuonekin on siivoamatta. Enkä kyllä siivoakaan ennen kuin lämpenee.

Kukkapenkeistä. Mullakin on kukkapenkit ihan retuperällä ja rikkaruohottuneita. Jotenkin niitä ei viitsi hoitaa samalla innolla kuin kasvimaata ja muita hyötykasveja. Yritän tänä keväänä ryhdistäytyä asian suhteen. Toi juuriestekangas voisi olla hyvä investointi.

Tomaatinsiemenistä iti jostain syystä vain puolet, mutta niistä jotka itivät on tullut oikein vahvan ja hyvännäköisiä taimia. Saavat olla kuistilla vielä kuukauden verran ennen siirtoa kasvariin.
Alhoja elämän ilona.
Avatar
Aleksandra
araucana
 
Viestit: 500
Liittynyt: Ke 22.06.2011 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja T_intti » Ma 01.05.2017 20:38

Huomasin ilokseni että paprikat itää, MEni muuten 4viikkoa! Saa nähdä ostanko kaupasta kunnon taimet jos jotain satoakin haluan. Tällä viikolla laittelen varmaan keltaisen kesäkurpitsat siemenet multiin.
Äiti ja avovaimo. Maatalon nuori emäntä.
T_intti
nuorikko
 
Viestit: 47
Liittynyt: Su 08.05.2016 18:43

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja kaisumaria » Ti 02.05.2017 05:56

Kyllä on kevään odotus venynyt, samoin taimet! Ostin sellaisen minikasvarin, joka on nyt tässä "toimistossa" selän takana,
ilman huppua. Tukevahkot hyllyt, 47 x 68 cm ja korkeus päälle metrin, joka hyllylle mahtuu 6 karkkilaatikollista taimia.
Lähdetään perjantaina matkalle ja tullaan seuraavana torstaina takaisin. Ajatus oli että laittaisin hyllyt tohon avokuistille
ja hupun päälle mutta taas on yöpakkasia luvattu ensi viikoksi, nytkin -1,5. Saa siis jäädä sisälle.

Meillä asuu tilapäisesti isännän tyttärenpoika, joka tuli tänne autotehtaalle töihin, ja hänet sitten perehdytän kasteluun.
Siivekkäitä käy naapuri ruokkimassa kuten joka matkan aikana tähänkin asti.

Kasvarissa kävin eilen vähän harsoja poistamassa ja siellä talvehtineita tsekkaamassa, vielä pitäis uusi muovi saada päälle
ja tuttavalta saatu pieni kennolevykasvari koottua. Se oli edellisessä paikassa vähän lennellyt tuulen mukana ja on
periaatteessa melkein ok, pari tankoa vähän vääntynyt ja tietysti purettu osiin. Olis nyt tää toukokuu oikein pitkä
että ehtis kaikki hommat tehdä!

Kasvimaalla ja kukkapenkeissä kaikki on ihan lepotilassa vielä, ei edes valkkareita näkyvissä :smt009
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin
kaisumaria
isa brown
 
Viestit: 372
Liittynyt: Pe 12.03.2010 13:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja Aleksandra » Ti 09.05.2017 09:07

On tää kyllä erikoinen kevät. Kylmää tosiaan on. Eilen oli maa taas hetken valkoinen kun lumikuuro yllätti. Laitettiin sunnuntaina vähän perunaa maahan ja porkkanoita pari riviä. Kaivettiin maa-artisokkaa ylös ja tehtiin niille uusi penkki johon laitettiin pari riviä mukuloita.

Kun kevät ei kerran etene, niin palataanpas jouluun. :) Osaisko joku neuvoa? Mulla on toissajouluinen joulutähti, joka vastoin kaikkia odotuksia kukki uudelleen aivan upeasti tammikuun 2017 alusta asti. Nyt se on alkanut viimeisen kuukauden aikana väsähtää. Mitä sille kannattaa nyt tehdä? Leikata? Lopetin lannoituksen noin kuukausi sitten. Pitäisikö sitä sittenkin jatkaa?

Tähän saakka tapahtunut: sain sen lahjaksi jouluna 2015. Se kukki ja kasvoi hyvin joten istutin sen maaliskuussa 2016 uuteen isompaan ruukkuun ravinteiseen multaan kokeeksi. Punaisten lehtien pudottua se voi oikein hyvin viherkasvina yli kesän kasvaen pensasmaiseksi. Syksyn tullen en tehnyt sille mitään. Oli luontaisesti pimeässä siten, että kyseisessä huoneessa pidetään harvoin valoja pimeään vuodenaikaan, eikä meillä ole ulkovaloja siinä kohtaa häiritsemässä. Joulun 2016 aikoihin alkoivat latvalehdet vähän punertaa. Kauniit keltaiset kukkapallerot ilmaantuivat lehtien keskelle tammi-helmikuussa ja punaiset lehdet sen kun lisääntyivät ja kasvista tuli tosi hieno! Kasvi on ollut koko ajan aurinkoisen puolen ikkunalaudalla, enkä ole siirtänyt sitä mihinkään, enkä edes kääntänyt, koska luin joskus jostain, että liikuttelusta ei joulutähti tykkää.

Muut joulun 2015 (ja 2016 ettei sen puoleen) joulutähdet ovat samalla ikkunalaudalla ja samalla hoidolla kuolleet vähitellen muutaman viikon jälkeen.
Alhoja elämän ilona.
Avatar
Aleksandra
araucana
 
Viestit: 500
Liittynyt: Ke 22.06.2011 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja Maattari » Ke 10.05.2017 07:43

Mä tapoin kaikki mun hienot melonintaimet :smt010 . Kuskasin niitä sisään illalla kasvarista, jätin ne maitokärryyn rappusten eteen ja menin viemään kaneille vihreää ja unohdin taimet yöksi ulos. Nämä olivat hienoimmat melonintaimet ikinä.
Muuten kevät kyllä junnaa, mitään en ole kylvänyt kasvimaalle vielä paitsi laatikollisen salaattia. Ensi viikolla menen sormileikkaukseen, enkä tiedä kuinka yksikätinen olen sen jälkeen, saa nähdä miten kylvöjen käy. Kasvimaan saan kyllä kunnostettua, ettei muuta tarvitse kuin kylvää jos tuo ilma nyt ikinä lämpenee.
Leikkasin viiniköynnöstä ja juurrutin uusia taimia, saa nähdä lähtevätkö kasvamaan. Ajattelin istuttaa ulos monta pitkin pihaa jos joku sitten menestyisi, vievät pienessä kasvarissa melkoisesti tilaa. Ensi vuonna juurrutan lisää ja sitten tämäkin homma lähti lapasesta.
Meillä oli Kiinassa asuessa valtava joulutähti ruukussa monta vuotta, ei sille muuta tehty kuin kasteltiin. Ymmärtääkseni joulutähti haluaa pitkän pimeän yön pitääkseen värinsä, täällä kesällä hankalampi järjestää, siellä niitä oli myynnissä pitkin vuotta ja ne olivat isoja, sellaisia pieniä pensaita, noin vajaan metrin korkuisia.
Maranseja, sekuleita, hybridejä, broilereita, kalkkunoita, lihaviiriäisiä, vuohia, kaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
alho
 
Viestit: 1357
Liittynyt: Ti 18.08.2009 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja Aleksandra » Ke 10.05.2017 13:06

Voi harmi melonintaimia. Ei taida enää ehtiä laittaa uusia? Vaikka tulisikin pitkä ja lämmin syksy kylmän kevään vastapainoksi.

Kiitos tiedoista! Siispä jätän joulutähden rauhaan ja vain kastelen sitä. Huomasin tänään, että siihen on kasvamassa uusia pieniä sivuoksia, joten ei tosiaan taida tarvita leikkausta. Aloitan kevyen lannoituksen uudelleen kuitenkin ja lopetan sen kun illat syksyllä pimenevät. Joo, toi pimeys taitaa olla avain siihen, että joulutähti kukkii uudelleen. Viime syksy ja joulunaika oli käytännössä lumeton, joten se varmaan auttoi siihen, että oli luonnostaan riittävän pimeä kausi joulutähdelle. Muuta selitystä en uuteen kukintaan keksi. Haluan kyllä yrittää, jos se vielä kolmannenkin kerran kukkisi. :smt002

Tää kuva on maaliskuulta.

certificity.comKuva
Alhoja elämän ilona.
Avatar
Aleksandra
araucana
 
Viestit: 500
Liittynyt: Ke 22.06.2011 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2017

ViestiKirjoittaja Maattari » Ke 10.05.2017 15:52

Hieno!!!
Joo taitaa melonit jäädä tänä kesänä, ensi vuonna uusi yritys.
Maranseja, sekuleita, hybridejä, broilereita, kalkkunoita, lihaviiriäisiä, vuohia, kaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
alho
 
Viestit: 1357
Liittynyt: Ti 18.08.2009 22:23
Paikkakunta: Iitti

Edellinen

Paluu ohi aiheen :)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa