Kananmunien pakastaminen

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Kananmunien pakastaminen

ViestiKirjoittaja kanamummo » Su 09.05.2010 18:35

Löysin googelilla viimenkin tietoa:
"Kananmunia voi pakastaa, ei kuitenkaan kuorineen. Keitetyt kananmunat ja valkuaiset muuttuvat koviksi ja vetisiksi pakastettaessa, joten niiden pakastamista ei suositella. Kokonaiset kananmunat kannattaa vispata ennen pakastamista. Vispatut kananmunat kannattaa kaataa johonkin säilytysastiaan, tai vaikkapa jääpalarasiaan. Säilytysastiaan on hyvä myös merkitä pakastettujen munien määrä sekä pakastuspäivämäärä.

Kananmunien raa’at valkuaiset voi pakastaa säilytysastiassa sellaisenaan. Keltuaiset muuttuvat pakastettaessa hyytelömäiseksi. Jotta keltuaisista ei tulisi aivan kumimaista, ne kannattaa vispilöidä kevyesti, ja lisätä joukkoon hieman sokeria tai suolaa, käyttötarkoituksen mukaan. Neljän keltuaisen satsiin tulee joko 1/8 teelusikallinen suolaa tai 1½ teelusikallista sokeria.

Kananmunat säilyvät pakastettuina korkeintaan vuoden."
kanamummo
 

Re: Kananmunien pakastaminen

ViestiKirjoittaja tiina » Ma 10.05.2010 17:43

No johan nyt! Konstit on monet sano akka ku kissalla pöytää pyyhki :smt003
tiina
 

Re: Kananmunien pakastaminen

ViestiKirjoittaja naibunuuni » Ke 23.10.2013 21:09

Eipä ole tullut ajatelleeksi :smt040
Pakko kai tuotakin on kokeilla, jotta ihan käytännössä sitten tietäisi, että mitenkä oikein toimii :smt003
"Son sitte sen sama tulooko se suoraa kanan perseestä vai kaupan hyllystä, sano muori ku kakarat paskaasista kananmunista prutaji"
Tahtoo olla rotuja ja lajeja semmonen mahoton määrä, ettei tähän niitä saa mahtumaan vaikka kuinka änkis :D
Avatar
naibunuuni
chabo
 
Viestit: 162
Liittynyt: Ti 09.07.2013 13:13
Paikkakunta: Vaasa

Re: Kananmunien pakastaminen

ViestiKirjoittaja Anna » La 13.08.2016 10:27

Täytyy nyt nostaa viesti. Minä kokeilin ja onnistui. Vähän vispasin ja laitoin pakkaseen - jossain muussa viestissä on tämä ohje myös. Purkkiin teksti, montako munaa ja toimii! Omat kanani kun sulkasatoilevat juuri jouluruokien tekoaikaan, niin on kiva ottaa omia munia pakkasesta. Tietty myös ne sienet ja marjat...
Anna
Anna
 


Paluu reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa