Kananmunien pakastaminen

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
kanamummo

Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 09 Touko 2010, 19:35

Löysin googelilla viimenkin tietoa:
"Kananmunia voi pakastaa, ei kuitenkaan kuorineen. Keitetyt kananmunat ja valkuaiset muuttuvat koviksi ja vetisiksi pakastettaessa, joten niiden pakastamista ei suositella. Kokonaiset kananmunat kannattaa vispata ennen pakastamista. Vispatut kananmunat kannattaa kaataa johonkin säilytysastiaan, tai vaikkapa jääpalarasiaan. Säilytysastiaan on hyvä myös merkitä pakastettujen munien määrä sekä pakastuspäivämäärä.

Kananmunien raa’at valkuaiset voi pakastaa säilytysastiassa sellaisenaan. Keltuaiset muuttuvat pakastettaessa hyytelömäiseksi. Jotta keltuaisista ei tulisi aivan kumimaista, ne kannattaa vispilöidä kevyesti, ja lisätä joukkoon hieman sokeria tai suolaa, käyttötarkoituksen mukaan. Neljän keltuaisen satsiin tulee joko 1/8 teelusikallinen suolaa tai 1½ teelusikallista sokeria.

Kananmunat säilyvät pakastettuina korkeintaan vuoden."

tiina

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja tiina » 10 Touko 2010, 18:43

No johan nyt! Konstit on monet sano akka ku kissalla pöytää pyyhki :smt003

naibunuuni

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja naibunuuni » 23 Loka 2013, 22:09

Eipä ole tullut ajatelleeksi :smt040
Pakko kai tuotakin on kokeilla, jotta ihan käytännössä sitten tietäisi, että mitenkä oikein toimii :smt003

Anna

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja Anna » 13 Elo 2016, 11:27

Täytyy nyt nostaa viesti. Minä kokeilin ja onnistui. Vähän vispasin ja laitoin pakkaseen - jossain muussa viestissä on tämä ohje myös. Purkkiin teksti, montako munaa ja toimii! Omat kanani kun sulkasatoilevat juuri jouluruokien tekoaikaan, niin on kiva ottaa omia munia pakkasesta. Tietty myös ne sienet ja marjat...
Anna

Vastaa Viestiin