Maailman Paras Pannari !!

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja annemari » Su 14.02.2010 15:15

Tätä herkkua kannattaa tehdä suosiolla 2 pellillistä, koska tämä on tajunnanräjäyttävän herkullista !!!


3 munaa
1/2 litraa maitoa
3 dl Vehnäjauhoja
tilkkanen suolaa
1/2 dl (n. 55g) sulaa voita/margariinia

Sikinsokin sekaisin ainekset, paistoa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, tai kunhan vuoristo on suklaanruskeaa.

NAM :smt023
Eihän sitä aina ehdi olla ystävällinen ja seurallinen.
Ei yksinkertaisesti ehdi.
- Nuuskamuikkunen
Avatar
annemari
maatiainen
 
Viestit: 482
Liittynyt: To 13.11.2008 15:34
Paikkakunta: Sotkamo

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja kanamummo » Ma 15.02.2010 07:43

..tuohan on.. ROPSUA!! :smt040
kanamummo
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja viiriäiset » Ti 23.03.2010 22:28

VAROITUS: Aivan liian herkullista :smt005 vielä lakkahillon ja kermavaahon kanssa...
viiriäiset
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja pinka » Ke 24.03.2010 07:52

Meilläkin sanotaan tuota ropsuks :smt040
Tähän torppaan kun tulin, niin ihmettelin että mikä ihmeen ropsu :smt017 .
Taijampa tänään tehä lapsille välipalaks, nam nam
pinka
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja SannaT » Su 04.04.2010 19:03

Jep. Pannariin kun laittaa paljon munia ja VOITA, niin tulee ihan käsittämättömän hyvää :smt016
Ja omien kanojen munia kun käyttää, niin sen kyllä huomaa maussa!
SannaT
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja Bean » Su 04.04.2010 19:54

ja jos tykkää, niin voi pannaritaikinaa maustaa vielä hunajalla ja kanelilla.. Nam. :smt045
Piikkiöläisiä maatiaiskanoja v. 2001 asti (MTT:n säilytysohjelmassa v. 2009-). Vuohia, perinteisiä laiduntavia kalkkunoita (musta-, pronssi-, Cröllwitzer ym) sekä japaninviiriäisiä.
Avatar
Bean
brahma
 
Viestit: 770
Liittynyt: Su 14.06.2009 12:14
Paikkakunta: Uusikaupunki (Kalanti)

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja Xaus » Su 04.04.2010 22:41

Ja vielä kun sen tekee kutunmaitoon. Slurps.
Xaus
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja Iloisten Munatalo » Su 28.08.2011 01:58

Kokeilkaapas lisätä tohon em. pannaritaikinaan vielä sekaan edellispäivän kylmää riisipuuroa, joka on keitetty kermaan :smt002
Iloisten Munatalo
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja helga » To 15.09.2011 16:22

Ja ruskistaa ensin sen voin pellillä uunissa, siihen päälle muu taikina..... ja nautitaan mansikkahillon ja kylmän maidon kansssa... :smt023
helga
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja siiri » Ke 15.02.2012 11:08

vähän vielä vaniliinisokeria taikinaan, niin joutuu tekee 4 pellillistä :smt023
siiri
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja vardenji » To 16.02.2012 17:55

Mun tuli nälkä :smt005
vardenji
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja kochin-fani » To 01.11.2012 17:06

Vesi kielellä :tongue3:
Avatar
kochin-fani
viiriäinen
 
Viestit: 853
Liittynyt: To 08.12.2011 19:52

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja Kesämamma » To 01.11.2012 17:12

Tinkimaitoa haettu, tätä voiskin kokeilla... yleensä pannari on meillä tehty vaan ternimaidosta, mut noi omat munat on kyllä ihan huippuhyviä. Tulee carbonarapastakin ihan omaa luokkaansa noista omista munista..
Kesämamma
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja Katja27 » To 09.10.2014 14:14

nami-nami :smt002
Katja27
 

Re: Maailman Paras Pannari !!

ViestiKirjoittaja vardenji » Ke 09.03.2016 16:16

Minnehän ketjuun mahtaa oikeasti kuulua, mutta laitampa tänne. Löysin reseptin, joka syö 8 munaa kerralla ja sopii keliaakikoille. Nimittäin ranskalaisen Créme Au Caramellin, paahtovanukkaan.

8 annosta


2,5 dl sokeria
5 dl kermaa
5 dl maitoa
8 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

kiehuvaa vettä
kaksi sisäkkäin mahtuvaa kakkuvuokaa sisempi 25cm halkaisijalta ja vähintään 4 cm syvä. Vuoat mielellään lieden ja uunin kestäviä.

Karamellisoi lieden avulla puolet sokerista pienempään vuokaan ja kieritä niin että sulaa karamellia on myös vuoan reunoissa. Saa jäähtyä kovaksi odottamaan, eikä haittaa vaikka halkeilee kovettuessaan.
Lämmitä uuni 165 asteeseen

Lämmitä maito ja kerma yhteen kattilassa miedolla lämmöllä, mutta älä kiehauta tai keitä ja vatkaa vaahdoksi munat, suola, valinljasokeri ja loppu sokeri. Lisää sokeri vasta vatkauksen lopussa, niin ei ole niin raskas. Kaada kuuma maitoseos munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Aseta vuoat sisäkkäin ja kaada 'taikina' sokeroituun vuokaan ihan reunaan asti, se ei kohoa. Kaada varovasti kiehuvaa vettä ulompaan vuokaan vanukkaan puoleenväliin asti ja paista näin vesihauteessa 35-45 minuuttia.

Kun vanukas on kypsä, sen keskelle pistettyyn veitseen ei jää taikinaa kiinni. Ota se uunista ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kuljeta veistä sisemmän vuoan reunaa pitkin ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Vadissa pitää olla reunaa, koska karamelli valuu! Tarjoa jäähdytettynä tai huoneenlämpöisenä.


Tein tällä ohjeella ja tuli muuten tosi hyvää, mutta taidan ensi kerralla vähentää rasvaa tekemällä kokonaan täysmaitoon. Nyt käytin kermaa ja kevytmaitoa. Jos jättää vastaamatta puhelimeen ja käyttää sähkövatkainta, luulen valmistuvan alle sen 4 tunnin, joka mulla meni maratonpuhelun kera. Väittäisin että tunnilla selviää jäähdytykseen asti. Työkaverit sanoi että SAAN tehdä useamminkin, kaikki tuli syötyä.
Tein ruskealla ruokosokerilla, sen maku karamellisoituna on MUN MIELESTÄ valkoista parempi.
Uunista riippuen oli mulla uunissa tunnin, kokeilin veitsellä koska on kypsä.
vardenji
 


Paluu reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa