Maailman Paras Pannari !!

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
annemari

Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja annemari » 14 Helmi 2010, 15:15

Tätä herkkua kannattaa tehdä suosiolla 2 pellillistä, koska tämä on tajunnanräjäyttävän herkullista !!!


3 munaa
1/2 litraa maitoa
3 dl Vehnäjauhoja
tilkkanen suolaa
1/2 dl (n. 55g) sulaa voita/margariinia

Sikinsokin sekaisin ainekset, paistoa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, tai kunhan vuoristo on suklaanruskeaa.

NAM :smt023

kanamummo

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 15 Helmi 2010, 07:43

..tuohan on.. ROPSUA!! :smt040

viiriäiset

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja viiriäiset » 23 Maalis 2010, 22:28

VAROITUS: Aivan liian herkullista :smt005 vielä lakkahillon ja kermavaahon kanssa...

pinka

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja pinka » 24 Maalis 2010, 07:52

Meilläkin sanotaan tuota ropsuks :smt040
Tähän torppaan kun tulin, niin ihmettelin että mikä ihmeen ropsu :smt017 .
Taijampa tänään tehä lapsille välipalaks, nam nam

SannaT

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja SannaT » 04 Huhti 2010, 20:03

Jep. Pannariin kun laittaa paljon munia ja VOITA, niin tulee ihan käsittämättömän hyvää :smt016
Ja omien kanojen munia kun käyttää, niin sen kyllä huomaa maussa!

Bean

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja Bean » 04 Huhti 2010, 20:54

ja jos tykkää, niin voi pannaritaikinaa maustaa vielä hunajalla ja kanelilla.. Nam. :smt045

Xaus

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja Xaus » 04 Huhti 2010, 23:41

Ja vielä kun sen tekee kutunmaitoon. Slurps.

Iloisten Munatalo

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo » 28 Elo 2011, 02:58

Kokeilkaapas lisätä tohon em. pannaritaikinaan vielä sekaan edellispäivän kylmää riisipuuroa, joka on keitetty kermaan :smt002

helga

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja helga » 15 Syys 2011, 17:22

Ja ruskistaa ensin sen voin pellillä uunissa, siihen päälle muu taikina..... ja nautitaan mansikkahillon ja kylmän maidon kansssa... :smt023

siiri

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja siiri » 15 Helmi 2012, 11:08

vähän vielä vaniliinisokeria taikinaan, niin joutuu tekee 4 pellillistä :smt023

vardenji

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja vardenji » 16 Helmi 2012, 17:55

Mun tuli nälkä :smt005

Avatar
kochin-fani
kochin
Viestit: 824
Liittynyt: 08 Joulu 2011, 19:52

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja kochin-fani » 01 Marras 2012, 17:06

Vesi kielellä :tongue3:

Kesämamma

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja Kesämamma » 01 Marras 2012, 17:12

Tinkimaitoa haettu, tätä voiskin kokeilla... yleensä pannari on meillä tehty vaan ternimaidosta, mut noi omat munat on kyllä ihan huippuhyviä. Tulee carbonarapastakin ihan omaa luokkaansa noista omista munista..

Katja27

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja Katja27 » 09 Loka 2014, 15:14

nami-nami :smt002

vardenji

Re: Maailman Paras Pannari !!

Viesti Kirjoittaja vardenji » 09 Maalis 2016, 16:16

Minnehän ketjuun mahtaa oikeasti kuulua, mutta laitampa tänne. Löysin reseptin, joka syö 8 munaa kerralla ja sopii keliaakikoille. Nimittäin ranskalaisen Créme Au Caramellin, paahtovanukkaan.

8 annosta


2,5 dl sokeria
5 dl kermaa
5 dl maitoa
8 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

kiehuvaa vettä
kaksi sisäkkäin mahtuvaa kakkuvuokaa sisempi 25cm halkaisijalta ja vähintään 4 cm syvä. Vuoat mielellään lieden ja uunin kestäviä.

Karamellisoi lieden avulla puolet sokerista pienempään vuokaan ja kieritä niin että sulaa karamellia on myös vuoan reunoissa. Saa jäähtyä kovaksi odottamaan, eikä haittaa vaikka halkeilee kovettuessaan.
Lämmitä uuni 165 asteeseen

Lämmitä maito ja kerma yhteen kattilassa miedolla lämmöllä, mutta älä kiehauta tai keitä ja vatkaa vaahdoksi munat, suola, valinljasokeri ja loppu sokeri. Lisää sokeri vasta vatkauksen lopussa, niin ei ole niin raskas. Kaada kuuma maitoseos munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Aseta vuoat sisäkkäin ja kaada 'taikina' sokeroituun vuokaan ihan reunaan asti, se ei kohoa. Kaada varovasti kiehuvaa vettä ulompaan vuokaan vanukkaan puoleenväliin asti ja paista näin vesihauteessa 35-45 minuuttia.

Kun vanukas on kypsä, sen keskelle pistettyyn veitseen ei jää taikinaa kiinni. Ota se uunista ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kuljeta veistä sisemmän vuoan reunaa pitkin ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Vadissa pitää olla reunaa, koska karamelli valuu! Tarjoa jäähdytettynä tai huoneenlämpöisenä.


Tein tällä ohjeella ja tuli muuten tosi hyvää, mutta taidan ensi kerralla vähentää rasvaa tekemällä kokonaan täysmaitoon. Nyt käytin kermaa ja kevytmaitoa. Jos jättää vastaamatta puhelimeen ja käyttää sähkövatkainta, luulen valmistuvan alle sen 4 tunnin, joka mulla meni maratonpuhelun kera. Väittäisin että tunnilla selviää jäähdytykseen asti. Työkaverit sanoi että SAAN tehdä useamminkin, kaikki tuli syötyä.
Tein ruskealla ruokosokerilla, sen maku karamellisoituna on MUN MIELESTÄ valkoista parempi.
Uunista riippuen oli mulla uunissa tunnin, kokeilin veitsellä koska on kypsä.

Vastaa Viestiin