ankka paistiksi? hanhipaisti

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
milkkis]

ankka paistiksi? hanhipaisti

Viesti Kirjoittaja milkkis] » 14 Helmi 2010, 12:13

Tänään lähtee yks noista ankka ukoista vihreemmille laitumille ja kova hinku olis koittaa että saisko sen jalostettua ruokapöytään asti.
Ei ole oikeestaan mitään hajua että mitä sille tarvis kaulankatkasun jälkeen tehdä. Kyniä joo tietysti, mut mitäs sit :smt017
Onko mitään viime hetken vinkkejä....

viiriäiset

Re: ankka paistiksi?

Viesti Kirjoittaja viiriäiset » 14 Helmi 2010, 23:41

Elikkä nyt otat ankan ja ammut niskaan tai suoraan ylhäältä päin päähän tai sitten katkaiset kaulan ja pidät linnusta kovasti kiinni että ei karkaa kovan refleksin vuoksi.
Jos kynit niin voit kyniä pelkältään mutta esim kastamalla kuumaan veteen hetkeksi niin höyhenet irtoaa kätevästi ja ei pölise.
Kun edessäsi on höyhenetön lintu niin teet avaus viilon pokittain linnun jalkoven juuren taakse tai itse kun olin sorsa mettällä ja siinä ränkän droppasin kenttään niin tein sillei että puukko peräreikään ja siitä viilsin rintalastaan asti varoen etten puhko suolia sitten tein sillai että viilsin nahat auki sivuilta kyllä sen huomaa mistä se on siinä jalkojen alla niin siitä nahat auki sillai että muodostuu väärin päin oleva risti sitten roippeet pihalle ja kaivelet ne pinkit mömmöt sieltä selkä rangasta sillä ne on keuhkot oikeestaan kaivat kaiken mikä irti lähtee pihalle sieltä vatsasta. Sitten kannattaa riiputtaa eli solmit narun kaulan ympäri ja "hirtät"linnun johonkin viileään hyönteis vapaaseen paikkaan(suojaa harakoilta)tämä onnistuu vain jos ammut suoraan päähän mutta jos katkaiset kaulan niin naru jalkojen ympärille ja hirtto. Rinnan alku päässä kun on se kupu niin sen leikkaat pois.
Annat riippua 2pv tai enemmän niin sitten mausteet pintaan ja uuniin.
Tämä kannataa vilkaista: http://www.munanetti.net/viewtopic.php?f=17&t=3958
Tapoja on monia mutta käytät maalais järkeä niin homma hoituu!

Rosteri

Re: ankka paistiksi?

Viesti Kirjoittaja Rosteri » 08 Touko 2010, 22:43

Enpa tieda sopiiko tama resepti tahan jatkoksi, mutta tassa tulee:

Confit de ganard/ankanjalkoja Ranskalaisittain

4 hengelle

4 rasvaista ankanjalkaa
suolaa, mustapippuria ja
iso kattila/tai uunipata

Laita ankanjalat kattilaan/pataan, suolaa ja rouhi pippuria suoraan myllysta.
Keita liedella miedolla kunnes ankka on ylikypsaa. Tai paista tuntikaupalla 120 asteisessa uunissa
kunnes tulos on sama.

Tee kunnon perunamuussi. Ranskalaisittain perunamuussin ei lisata maitoa, vaan voita
niin kauan, kunnes tulos on sopiva.

Herkullista muussin ja salaatin kera. Taman voi myos tehda kokonaisella ankalla. Kokeiltiin ja
hyvaa oli. Ankan pitaa olla sitten rasvaista, eli omasta tarhasta tai taalta saatavaa rasva-ankkaa.
Ankka nimittain kiehuu kypsaksi omassa rasvassa!

Rosteri

Re: ankka paistiksi?

Viesti Kirjoittaja Rosteri » 08 Touko 2010, 22:52

Ja nyt kun opitte tekemaan ankanjalkoja, tassa jatkoa:

Cassulet (Ranskalainen hernekeitto)

(4-6 hengelle)
neljan jalan confit
nelja isoa tuore makkaraa (omatekoista lihaista sika makkaraa, tai Toulousen makkaraa)
3 - 4 isoa purkillista valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
kokonainen varsiselleri

Laita ankanjalat keitinliemineen (ja rasvoineen) kattilaan, pilko makkara saksilla mukaan.
Lisaa pavut ja pilkottu varsiselleri.
Anna kiehua miedolla lammolla, kunnes makkarat ovat kypsia ja
tarkista suola, lisaa tarvittaessa.

Alkuperaisessa reseptissa laitetaan Toulousen makkaraa mukaan, mutta
en usko, etta sita loytyy edes eraasta Saksalaisesta kauppaketjustakaan. Mutta
luulisin, etta possunkasvattajat osanevat tehda tuoremakkaraa ja aterian voi
tehda niita kayttaen.

Maattari
ilmajokelainen
Viestit: 1559
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Hanhipaisti

Viesti Kirjoittaja Maattari » 05 Tammi 2011, 16:06

Ostin kaupasta pakastetun hanhen ja tarkoituksena olisi syödä se viikonloppuna. Mä en ole ikinä syönyt, saatikka valmistanut hanhea joten vinkkejä kaivataan. Uuniin ajattelin laittaa mutta mitä mausteeksi ja onko paistamisessa jotain erikoista verrattuna kanaan?
Maranseja, cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

kanamummo

Re: Hanhipaisti

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 07 Tammi 2011, 09:00

En mäkään, mutta mieli tekis!
Tuolla oli jotakin :
http://www.kotikokki.net/reseptit/haku/

Maattari
ilmajokelainen
Viestit: 1559
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Hanhipaisti

Viesti Kirjoittaja Maattari » 09 Tammi 2011, 13:37

Hanhipaisti syöty. Tein kanadanhanhipaistin ohjeen mukaan tuosta kanamummon linkistä ja hyvää oli. Ei maistunut yhtään rasvaiselta tai ankalta, mä en pidä ankan enkä sorsan lihasta tai munista. Nyt jäi hanhen kasvatus muhimaan mietintämyssyn alle.
Maranseja, cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

JuiceFani

Re: Hanhipaisti

Viesti Kirjoittaja JuiceFani » 17 Huhti 2011, 20:36

Minäkin nyt kaipailen kokonaiselle hanhelle kokkausohjetta. Tai ootteko edes kokonaisena paistanu vai osissa tai mitenkä ootte tehneet???? Mulla ei oo yhtään mitään kokemusta aiheesta enkä edes oo mikään himokokkaaja....

Vastaa Viestiin