Pääsiäisen kunniaksi

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
siimis

Pääsiäisen kunniaksi

Viesti Kirjoittaja siimis » 09 Huhti 2009, 19:02

Missä on kaikki pääsiäisen reseptit?!? Eikös pääsiäinen pitäis olla munien juhlaa..? :smt002

Tällaista tein tänään, resepti oli viime perjantain MT:ssa.

Sitruunatahna
3-4dl

100g (suolatonta) voita
3 munaa
2dl sokeria
1½dl sitruunamehua

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri teräskulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa vaahtoon sitruunamehu ja huoneenlämpöiseksi voisula. Kuumenna seos vatkaten vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan isompaan kattilaan ja nosta kulho sen päälle. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos sakenee. Kattilassa oleva vesi saa olla juuri ja juuri kiehumapisteessä. Siirrä tahna puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Säilyy noin kolme viikkoa jääkaapissa.

Sitruunatahnaa voi käyttää paahtoleivän päällä ja lisäksi kakkujen ja kääretorttujen täytteissä. Voit halutessasi lisätä tahnaan puoli teelusikallista raastettua sitruunan kuorta.

Omakohtainen kokemus: tuloksena ihanan kirpakkaa mutta makeaa töhnää, jota tekis mieli syödä suoraan purkista iiisolla lusikalla :smt002

(Vesihauteessa keitos ei kuumene niin paljon, että salmonella tuhoutuisi, joten vain puhtaita munia tähän!)

Haaveilija

Viirumignonit

Viesti Kirjoittaja Haaveilija » 10 Huhti 2009, 11:02

Viirumignon

Ainekset
viiriäisenmunia,
suklaata n. 2 palaa/muna
maun mukaan lisäksi esim. pähkinämurskaa, kookoshiutaleita tms. suklaan sekaan.

lisäksi:
neula,
pilli,
sokeria tms. johon suklaalla täytetyt munat jätetään täytön ja jäähtymisen ajaksi pystyyn,
muutama astia munien sisältöä varten, suklaan sulattamiseen ym.


Munaan tökötetään neulalla reikä. Neulalla varovasti kammetaan sopivan kokoinen aukko munaan (n. 7mm halkaisija). Aukko alaspäin kupin ylle ja pillillä puhalletaan munaan korvausilmaa. Voi sillä pillillä varmaan imeäkin, jos tykkää mausta! :smt005
Sitten tyhjät munat huuhdotaan. (Lisäksi voi tovin keittääkin, ettei pitäisi olla mitään pöpöjä... Keitto: munat täyteen lämmintä vettä, kattilaan samanlämpöistä ja keitetään tovin kiehuvana.). Munien annetaan kuivua riittävästi reikä alaspäin talouspaperin päällä. Seuraavaksi täyttöä varten munat laitetaan sokeriin tms. pystyyn reikä ylöspäin.
Munat pursotetaan täyteen suklaata.

Reiän voi tukkia tomusokeri-vesi-mössöllä, mutta jos nämä on tarkoitus tarjoilla melko pian valmistamisen jälkeen, paljas suklaapintakin käy.
Ja itseasiassa viirunmuniin kyllä tuo suklaatippa aika hyvin naamioituu!

Suklaa vaatii aika pitkän ajan jähmettyessään, olisikohan minulla jäänyt hiukkanen kosteutta muniin... Eihän suklaata saisi jääkaapissa tai pakastimessa jäähdyttää, mutta ei se näitä mignoneita pilaisi!
Tuossa kuva vielä munista (kaksi vielä tyhjänä):
Kuva

viiperi

Pääsiäismunia

Viesti Kirjoittaja viiperi » 03 Huhti 2010, 16:59

Kananmunia jaa värjättyä "pääsiäisen" väriseksi kun laittaa keittoveden sekaan sipulin kynsiä. Tulee ihanan värisiä. :smt016

suikku

Re: Pääsiäismunia

Viesti Kirjoittaja suikku » 03 Huhti 2010, 22:45

Sipulin kuorilla olen värjännyt. Tarkoitiko niitä vai valkosipulinkynsiä?

kukkonen

Re: Pääsiäismunia

Viesti Kirjoittaja kukkonen » 19 Huhti 2011, 13:12

Punajuurella pitäsi kans saada kivan punaset kuoret. Siihen sitten ku maalaa koristukset niin tulee nättiä :smt001

Vastaa Viestiin