Pääsiäisen kunniaksi

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Pääsiäisen kunniaksi

ViestiKirjoittaja siimis » To 09.04.2009 18:02

Missä on kaikki pääsiäisen reseptit?!? Eikös pääsiäinen pitäis olla munien juhlaa..? :smt002

Tällaista tein tänään, resepti oli viime perjantain MT:ssa.

Sitruunatahna
3-4dl

100g (suolatonta) voita
3 munaa
2dl sokeria
1½dl sitruunamehua

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri teräskulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa vaahtoon sitruunamehu ja huoneenlämpöiseksi voisula. Kuumenna seos vatkaten vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan isompaan kattilaan ja nosta kulho sen päälle. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos sakenee. Kattilassa oleva vesi saa olla juuri ja juuri kiehumapisteessä. Siirrä tahna puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Säilyy noin kolme viikkoa jääkaapissa.

Sitruunatahnaa voi käyttää paahtoleivän päällä ja lisäksi kakkujen ja kääretorttujen täytteissä. Voit halutessasi lisätä tahnaan puoli teelusikallista raastettua sitruunan kuorta.

Omakohtainen kokemus: tuloksena ihanan kirpakkaa mutta makeaa töhnää, jota tekis mieli syödä suoraan purkista iiisolla lusikalla :smt002

(Vesihauteessa keitos ei kuumene niin paljon, että salmonella tuhoutuisi, joten vain puhtaita munia tähän!)
siimis
 

Viirumignonit

ViestiKirjoittaja Haaveilija » Pe 10.04.2009 10:02

Viirumignon

Ainekset
viiriäisenmunia,
suklaata n. 2 palaa/muna
maun mukaan lisäksi esim. pähkinämurskaa, kookoshiutaleita tms. suklaan sekaan.

lisäksi:
neula,
pilli,
sokeria tms. johon suklaalla täytetyt munat jätetään täytön ja jäähtymisen ajaksi pystyyn,
muutama astia munien sisältöä varten, suklaan sulattamiseen ym.


Munaan tökötetään neulalla reikä. Neulalla varovasti kammetaan sopivan kokoinen aukko munaan (n. 7mm halkaisija). Aukko alaspäin kupin ylle ja pillillä puhalletaan munaan korvausilmaa. Voi sillä pillillä varmaan imeäkin, jos tykkää mausta! :smt005
Sitten tyhjät munat huuhdotaan. (Lisäksi voi tovin keittääkin, ettei pitäisi olla mitään pöpöjä... Keitto: munat täyteen lämmintä vettä, kattilaan samanlämpöistä ja keitetään tovin kiehuvana.). Munien annetaan kuivua riittävästi reikä alaspäin talouspaperin päällä. Seuraavaksi täyttöä varten munat laitetaan sokeriin tms. pystyyn reikä ylöspäin.
Munat pursotetaan täyteen suklaata.

Reiän voi tukkia tomusokeri-vesi-mössöllä, mutta jos nämä on tarkoitus tarjoilla melko pian valmistamisen jälkeen, paljas suklaapintakin käy.
Ja itseasiassa viirunmuniin kyllä tuo suklaatippa aika hyvin naamioituu!

Suklaa vaatii aika pitkän ajan jähmettyessään, olisikohan minulla jäänyt hiukkanen kosteutta muniin... Eihän suklaata saisi jääkaapissa tai pakastimessa jäähdyttää, mutta ei se näitä mignoneita pilaisi!
Tuossa kuva vielä munista (kaksi vielä tyhjänä):
Kuva
Haaveilija
 

Pääsiäismunia

ViestiKirjoittaja viiperi » La 03.04.2010 15:59

Kananmunia jaa värjättyä "pääsiäisen" väriseksi kun laittaa keittoveden sekaan sipulin kynsiä. Tulee ihanan värisiä. :smt016
viiperi
 

Re: Pääsiäismunia

ViestiKirjoittaja suikku » La 03.04.2010 21:45

Sipulin kuorilla olen värjännyt. Tarkoitiko niitä vai valkosipulinkynsiä?
suikku
 

Re: Pääsiäismunia

ViestiKirjoittaja kukkonen » Ti 19.04.2011 12:12

Punajuurella pitäsi kans saada kivan punaset kuoret. Siihen sitten ku maalaa koristukset niin tulee nättiä :smt001
kukkonen
 


Paluu reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa