Munaruokaohjeet

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

harrastaja

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja harrastaja » 27 Marras 2010, 21:38

Tuli aika hyvää....Silakka laitoin silakkafileitä pannulle jotka olin pyörittänyt kananmunassa ja jauhoissa :Keitin veden johon lisäsin omenaviinietikkaa (tuli ehkä vähän runsaasti)pippurisekotusta, tilliä suolaa ja kaadoin kuuman vesi -mausteseoksen silakoiden päälle ja ovat olleet nyt 9 tuntia niin nam huomisen peruna ruuan lisänä

Suvianne

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Suvianne » 02 Joulu 2010, 08:14

Tässä karppiversio skottimunista, aikuiseenmakuun ainakin ihanaa!!
http://karppausjaperhe.blogspot.com/201 ... munat.html

Maattari
jussila
Viestit: 1606
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Ruotsalainen brynost

Viesti Kirjoittaja Maattari » 19 Joulu 2010, 18:00

5 l maitoa
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
!rkl juustonjuoksutinta
Lämmitä maito 33 asteeseen. Ota 2 dl erilleen ja sekoita siihen muna ja jauhot. Lisää loppumaitoon. Lisää juoksutin ja anna juustoutua noin 30 min.
Hämmennä juustomassaa pieiksi palasiksi ja nosta reikäkauhalla vuokaan (mulla oli lasagnevuoka mutta luulen että leipävuoka olisi parempi). Kaada hera pois.Ripottele pinnalle sokeria. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen ja paista 11/2 tuntia. Anna juuston jäähtyä. Leikkaa juusto siivuiksi ja paista miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta. Ripottele sokeria päälle ja nauti.
Tämä oli todella hyvää, suosittelen !
Cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Kaukokana

111 munaohjetta - linkki keittokirjaan

Viesti Kirjoittaja Kaukokana » 09 Kesä 2011, 20:01

Satuinpa kuukkelin avulla loytamaan tallaisen sahkoisen keittokirjan, jonka ajattelin jakaa kaikkien kanssa. Keittokirja on englanninkielinen ja pdf-tiedosto.
111 EGG Recipes
Ei muuta kun pannut kuumiksi :D

Avatar
petskin
kukko
Viestit: 142
Liittynyt: 10 Heinä 2010, 19:04
Paikkakunta: Nummi-Pusula

Hieman erillainen munakas...

Viesti Kirjoittaja petskin » 07 Joulu 2011, 18:32

Tälläistä ohjetta en täältä vielä löytänyt, tai sitten en katsonut kyllin tarkkaan :smt002 .
Eli:
2 pientä munaa tai 1 jättimuna :smt001
0,5 dl kermaa tai maitoa
1tl vaniliasokeria

1. Sekoita kaikki aineet hyvin yhteen (vaniliasokeri jää helposti pohjalle).
2. Kaada seos pannulle ja paista molemmin puolin.
3.Syö hillon kanssa
Viimeksi muokannut petskin, 09 Joulu 2011, 15:12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ensimmäinen lettu menee... kanoille.

kaisumaria
leghorn
Viestit: 431
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Kalapullat

Viesti Kirjoittaja kaisumaria » 13 Syys 2012, 09:41

Pakkasessa oli isännän lapsenlasten onkimia ja fileroimia affenia ja tais olla pari pikkulahnan selkäfilettä joukossa, ainakin ½kg. Ne vaan yleiskoneeseen, yksi sipuli pilkottuna, pätkä purjoa,
2 munaa, 1 prk smetanaa, ½dl korppujauhoja ja rkl perunajauhoja, suolaa ja valkopippuria ja aavistus tilliä sekaan ja eikun hurautellaan mössöksi. Muutossa oli koneen käyttöohjeet tullut
jonnekinmisspleissattua mutta sain kun sainkin leikkuuterät toimimaan (ilman suojakuorta siis :oops: ). Sitten vaan kostein käsin kakkaroita voihin paistumaan. Syötiin ruokana, iltapalana
ja joku kävi vielä yölläkin palasen päällä syömässä. Maistuvat kylminäkin.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

MaryPoppins

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja MaryPoppins » 08 Loka 2012, 12:19

Jemuli kirjoitti:Onko kenelläkään Michel Roux'n kirjaa Muna? Onko hankkimisen arvoinen? Sisältää "130 selkeää ja havainnollista ohjetta, joiden mukaan syntyvät kaikenlaiset munaruoat". Täytyy ehkä kirjoittaa Joulupukille :smt114

http://www.suomalainen.com/sk/servlets/ ... ID=4416986
Minulla on tuo keittokirja ja olen pitänyt siitä todella paljon. Reseptejä on monipuolisesti ja tuttuihinkin munaruokiin on uusia makuyhdistelmiä. Minä suosittelen ehdottomasti. Näin keittokirjoja keräilevänä asetan kirjan ulkoasulle myös vaatimukset. Tämä kirja on taitoltaan selkeä ja täynnä upeita kuvia, miellyttävää luettavaa.

Ampsun kanala

Suolatut munat

Viesti Kirjoittaja Ampsun kanala » 20 Marras 2012, 08:29

Suolatut munat

Tarjoiluehdotus Suolatut munat

Suolatut munat on kai vanha kiinalainen ruokalaji. Suolatut munat valmistetaan tyypillisimmin ankan munista, mutta koska sellaisia ei nyt ollut saatavilla, kananmuna joutuu ottamaan vastuuta.

Valmistusaika: 3 viikkoa (työstöä 15 minuuttia)

Raaka-aineet

4 munaa
7,5 dl vettä
2 dl isokiteistä suolaa (kiteen koolla ei sinänsä ole väliä, se vaikuttaa vain suolan määrään)

Valmistus

Sekoitetaan vesi ja suola kattilassa. Kiehautetaan ja keitetään, kunnes suola on liennut.
Asetetaan munat astiaan. Kun vesi on jäähtynyt huoneenlämpöön, kaadetaan vesi munien päälle. Suljetaan kansi.
Säilötään 3 – 4 viikkoa pimeässä paikassa.
Nautitaan valmiit munat, esim. keittämällä tai paistamalla.

vardenji

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 13 Tammi 2013, 20:23

Japanissa sit tehdään kaikesta sulosta...

Ostin mangakeittokirjan ja sieltä löyty alkupaloiks tamago tomodachia eli kananmuna ystäviä.
Kananmunat keitetään ja kuoritaan. Niihin tökitään hammastikulla silmänreiät, joihin painetaan mustat seesaminsiemenet ja niiden alle tehdään pieni viilto. Viiltoon leikataan porkkanasta pieni nokka ja alkupala on valmis.
Samalla tavalla voidaan myös tehdä munasta pupuja. Silmät samoin, mutta muna kyljelleen ja kurkusta leikataan korvat.

Sitten oli vastakuoriutuneet.
Keitetään ja kuoritaan munia. Koverretaan kurkunpalaan kuoppa johon sopii puolikas kananmuna. Kananmunat puolitetaan poikkisuunnassa ja laitetaan puolikas kurkkuun. Keltuaiseen tökkästään noi seesaminsiemenet silmiks ja porkkananokka.

Ohjeessa luki myös että keltuaisen saa keittäessä munan keskellle kun munat lisätään kiehuvaan veteen ja niitä sekoitellaan varovasti kunnes vesi kiehuu uudelleen.

Löysin sentään kuvan
http://www.flickr.com/photos/nchcpl/3362896388/

minkuliini

viiriäisen muna resepti

Viesti Kirjoittaja minkuliini » 16 Heinä 2013, 16:19

Munakastike viiriäisen munista:

4 hengelle:

n. 24 viiriäisen munaa
1/2dl vehnäjauhoja
50gr voita
1\2 ltr maitoa
1-2 tl suolaa
Lisäksi keitetyt potut

1) Keitä munia 2 min. Kuori ja pilko munat.
2) Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti, älä ruskista!
3) Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen vispilällä. Anna seoksen paksuuntua.
4) Lisää kastikkeeseen munat ja suola. Kiehauta. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa.
5) Nauti keitettyjen pottujen kera!

Helppo ja maukas arkiruoka :D

ropponen
kana
Viestit: 94
Liittynyt: 08 Marras 2011, 13:36
Paikkakunta: Karjaa ja Kisko
Viesti:

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja ropponen » 22 Elo 2013, 15:04

HELPPO PASTATAIKINA!

tässä suhteet ja määrittele itse tarvitsemasi määrä.

1 kananmuna
n. 1,3 dl jauhoja -> vehnä-/durumjauhoja, tai sekä että

Eli laita vaikka desi jauhoja kulhoon, riko joukkoon muna ja sekoita puuhaarukalla.
Sitten käsin ja lisäile jaujoja niin paljon ettei tartu sormiin ja on aika kiinteää. Pyörittele pallo, litistä ja väännä pastakoneen mankeleiden läpi.

Tuo on perustaikina ja kuten näkyy äärimmäisen nopea ja helppo. Sitä voi maustaa haluamallaan tavalla, yrteillä sun muilla, vaikka usein maustaminen tapahtuu itse ruuassa ei pastataikinassa.
Normaalistihan pastataikinaan ei kuulu esim. suola.
:smt001
Itse kun teen vaikka lasagnea, teen aina näin yhden tai kahden munan mukaan ja jos huomaan että tarvitsenkin lisää pastaa teen vielä yhden munan taikinan. Tuo kun on oikeasti niin helppoa.
Eipä ole tarvinnut ostaa pastaa enää.
Viimeksi muokannut ropponen, 08 Elo 2015, 17:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Parisen kymmentä sekulikanaa ja muutama piikkiöläinen + millet ja muut kääpiöt, sekä parisen kymmentä viiriäistä.

ropponen
kana
Viestit: 94
Liittynyt: 08 Marras 2011, 13:36
Paikkakunta: Karjaa ja Kisko
Viesti:

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja ropponen » 22 Elo 2013, 15:12

HELPPO JÄÄTELÖ ilman jäätelökonetta

3 kananmunaa
3 dl kermaa
2 dl tomusokeria
3 rkl - 1 dl makua tuovaa ainetta (esim. hilloa tai suklaata)

Erottele keltuaiset valkuaisista. Tee kolme vaahtoa jotka sitten sekoitat keskenään ja pakastat. Helppoa.
1. sirottele tomusokeri siivilän läpi keltuaisten päälle ja vatkaa ne vaahoksi.
2. vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
3. vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää vaikka mansikkahilloa.
5. kaada astiaan joka mahtuu pakkaseen ja sekoita 2-3 kertaa puolen tunnin välen, sitten annat olla yön yli pakkasessa.

Siinä se oli, helppoa ja nopeata, mitä nyt joutuu hiukan odottelemaan jäätymistä. :smt003
Parisen kymmentä sekulikanaa ja muutama piikkiöläinen + millet ja muut kääpiöt, sekä parisen kymmentä viiriäistä.

Post

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Post » 15 Helmi 2014, 15:12

Pitääs kokeilla, muna on visti lempii "ruokaaine"

javu

Yemas de huevos curadas

Viesti Kirjoittaja javu » 10 Kesä 2014, 19:47


Katja27

Re: Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Katja27 » 09 Loka 2014, 15:15

minä syön kyllä aika paljo munia, niin että nyt vaan kokelleman uusia resepttejä :)

Vastaa Viestiin