Liharuokaohjeet

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Mimmi

Viiriäisohjeita

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 17 Tammi 2009, 16:06

Suvianne kirjoitti:Tämä oli erikoisempi, mutta minusta ja tytöstä hyvää.

Viiriäistä sitruunalla
Suvianne kirjoitti:Tätä en ole vielä kokeillut mutta aion!!

Viiriäiset liekitetyllä luumukastikkeella
Suvianne kirjoitti:Ruskealla kastikkeella oli kyllä useampi ystävä:
3-6kpl viiriäistä rinta halkaistuna (spit down the back) (jos joku tietää tuon termin suomeksi niin kertokaa!!)
0,6dl jauhoa
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria

suurus
3rkl jauhoa
2,5dl vettä tai maitoa tai 50/50
0,5 tl suolaa

Sekoita jauho, suola ja pippuri ja jauhota viiriäinen jokapaikasta

Kuumenna öljyä pannulla. Öljyä pitää olla niin että koko pannun pohja peittyy ja reilummin.

Paista pari minsaa kummaltakin puolelta tai kunnes väri on hyvä. Painele välillä että koivet ja kyljetkin saavat värin.

Ota viirut pois ja kaada ylimääräinen öljy pois (jätä jauhoja varten osa) ja lisää jauhot ja paista ne.

Lisää neste ja suola ja sekoittele tasaiseksi.

Lisää linnut takaisin pannulle ja lisää vettä kunnes kastiketta on noin puoleen väliin lintua.

Anna porista miedolla lämmöllä 30 minuuttia vähintään.

Tarkista suola

Mimmi

Helmikana

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 17 Tammi 2009, 16:11

Suvianne kirjoitti:Tätä suositeltiin myös viiruille sopivaksi

TALVEN HELMIKANA karpalokastikkeella

Helmikana

Mimmi

Makkaran tekoa..

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 17 Tammi 2009, 16:19

Paltsi kirjoitti:Onkos munislaiset itse tehneet makkaraa? Meillä alkaisi olla aika kattava valikoima lihoja pakkasessa ja huomenna saan suolta, lauantaina voisi viritellä lihamyllyn makkarantekoasentoon. Netistä muutamia reseptejä bongasin, mutta lisääkin ideoita saisi olla. Meillä on siis BUTtia, possua, villisikaa, lammasta, kukkoa, tulossa on parin viikon päästä poronvasa kokonaisena ruhona, josta saa varmasti makkara-aineksiakin.

Aion kokeilla ainakin villisika-poromakkaraa ja tietty kalkkuna-possumakkaraa, ehkä joku sekasotku possu-lammas-villisikamakkarakin voisi olla jees. Olen ymmärtänyt, että vain mielikuvitus on rajana täytteillä? Ideoita kehiin!

Mausteiksi ainakin chili, valkosipuli, korianteri, muskotti, neilikka, inkivääri ja erilaiset yrtit. Onko kukaan kokeillut sinihomejuustoa tai emmental-raastetta kotitekoisessa makkarassa?

Jännittää jo ankarasti mitä herkkuja noista saakaan loihdittua ja kuola valuu siihen malliin pelkästä ajatuksesta, että tokkopa saan nukutuksi ilman pientä huikopalaa ennen punkkaan kömpimistä :smt003
Suvianne kirjoitti:Chorizo
Makkara
Riistamakkara
Thairyynäri
Tässä jotain. varmasti lihaa voi muunnella ja suhteita vaihtaa omien aineksien mukaan. mutta jos näistä saisit ideaa. jossain näin punajuurimakkarankin. Siinä ei ollut lihaa. Punajuurta ja Auraa, mutta varmasti liha sopisi hyvin sekaan!!
Haa, löysin sen. laitan senkin. niin jos haluat voi soveltaa
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... tyn%C3%A4)
Paltsi kirjoitti:Eipä onnistunut häävisti ei :smt011

Tein kahta sorttia ja neljällä eri maustesekoituksella. Toisessa oli n. 1,2kg sikaa ja 800g villisian kylkeä eli tosi rasvaista, toisessa oli n. 1,2 kg kalkkunaa ja 800g villisian kylkeä.

Kalkkunaan onnistuin laittamaan liikaa korianteria, sikamakkaraan liikaa valkosipulia. Toisessa sikamakkarasatsissa oli ihan liraus punkkua, joka maistui niin pahasti läpi että taitaa jäädä syömättä.

Lisäksi kumpikin makkaramassa jäi mielestäni reilusta rasvajauhelihasta huolimatta kuivaksi.

Onneksi noita makkaroita on vain viitisenkymmentä eli reilu 4kg...

Mitä tästä opimme :smt017
Seuraavaan satsiin laitetaan esimerkiksi tomaattimurskaa ja jotain ryynejä, ohraa tai riisiä, perunaa soseena sekä mahdollisesti muuta viherrystä joka hieman mehevöittää makkaroita.

Itse suoleen laittaminen ja paistaminen olivat helppoja hommia. Toki helpotti hurjasti kun sain keskittyä suoleen ja rouva survoi makkaramassaa koneeseen. Jo suoleen survoessa kannattaa olla käsillä neula, jolla puhkoo ilmat suolesta pihalle. Vielä ennen uuniin laittoa kannattaa makkarat tikittää kunnolla neulalla jotta ilmat tulevat ulos, eikä makkarat pääse räjähtämään.

Ensi kerralla parempia, ehkä sitten laitan niitä reseptejäkin.
kuukernuppi kirjoitti:Mä olen nyt muutaman kerran tehnyt makkaraa, pääasiassa naudasta, possusta ja kalkkunasta. Perusseokseen laitettiin ohraryynejä ja lihaa, suhteesta ei kyl ole hajua :smt017 :smt017 ja sitten maustettiin maun mukaan, oli italialaista ja intialaista, chorizoa ja tavallista..

Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, ei tarvitse kovin pitkää aikaa kypsyäkseen ja liiallisella paistolla vain kuivattaa makkaran. Parasta tuli muuten kun laitettiin kesällä jäisenä grilliin, silloin makkarat paistui ihan meheviksi.Yksi mitä myös voi kokeilla on keittäminen, sekin jättää makkaran mehukkaammaksi..

Ihan ehdottomaksi suosikiksi muodostui maksamakkara, johon tuli ohraryynejä, oman sian maksaa sekä rasvaista sian palaa sekä rusinoita, siirappia ja suolaa sekä meiramia, njam :smt003 Sitä meinasin tehdä jouluksi maksalaatikon asemesta.Myös kalkkunan maksa varmasti sopis tuohon hyvin..

Mimmi

Kukkopata

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 17 Tammi 2009, 16:22

mimmu kirjoitti:Kukot ensin hyvin riippuneet 2-3 päivää.

Huuhdon kukot hyvin ja pilkon pienimmiksi kattilaan, jossa on merisuolaa ripaus, erilaisia juureksia (selleriä, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia) tai mistä juureksista kukin tykkää.
Annan muhia kiehua hiljalleen niin kauan kun liha irtoaa luista.
Sen jälkeen siivilöin liemen ja paloittelen lihat.
Lihat ruskistan rasvassa (marg. tai voi) maustan aromisuolaa, chilijauhoa, paprikajauhoa, rosmariinia, inkivääriä ripaus. Sitten joukkoon laitan vehnäjauhoja muutaman rkl ja lisään siilöidyn liemen. Kun kastike on suurustunut lorautan vielä höysteeksi kermaa. Tarkistan maun, jos se ei riitä voi lisätä kanaliemi kuutiota mut vain vähän eli maun mukaan.
Lopuksi vielä pilkon porkkanaa, selleriä, palsternakkaa pieniksi paloiksi joukkoon ja katajanmarjoja muutaman makua antamaan ja koko "sotku" pataan hautumaan uuniin.
Annan hautoa uunissa 175 asteisessa muutaman tunnin.
(kokeile että kasvikset on kypsiä)
Sitten vain pottumuusia kyytipojaksi ja ei kun syömään :smt005

Mimmi

Kukkokeitto

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 18 Tammi 2009, 20:08

tiina kirjoitti:Resepti ois tämmönen jos kiinnostaa, olen ottanut sen Yhteishyvä-lehdestä:

300 grammaa lihaa
2 sipulia
300gr erilaisia keittojuureksia
öljyä
8dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 1/2 dl punasia linssejä
basilikaa, pippuria, persiljaa
2dl kermaa

ruskista lihat öljyssä, lisää kasvikset ja sipulit. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja linssit. Anna kiehua 15min. Mausta, lisää kerma, kiehauta nopeasti

Mimmi

Flygande Jakob

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 18 Tammi 2009, 20:10

kanamummo kirjoitti:Pliis kokkipuolen immeiset kokeilkaa joku tätä Pietarsaaresta saatua "perinneruokaa"
-mulla ei oo tarpeeks munaa kokeilla :smt002

1 kana suikaleina
1 pkt pekonia suikaleina
1 banaani
1/2 pss suolapähkinöitä
2 dl(tai enempi) kermaa
1-2 dl mietoa chiliketsuppia
curryä
chiliä ( jos tarve)

kaikki pilkottuna sekaisin uuniin 200¤ 1h
riisiä lisukkeeksi
Suvianne kirjoitti:Itseasiassa luulen, että tämä on hyvää!
Banaania on mulla ollut ennenkin kanassa

esim. tällanen

Kana tykkää banaanista

Laitan Do-listalle. Nyt on viljapossua sulamassa ja eilistä kaalipiirakkaakin.. joten menee varmaan loppuviikkoon :)

kanamummo

Raj´s sallad

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 10 Touko 2009, 15:47

Uus ihmeohje Pietarsaaresta, ken tohtii kokeilla???

1 grillattu broileri (tai paistettu kana)
4 dl keitettyä riisiä
1 pss pakasteherneitä
150g polarjuustoa
1 pss maissia
100 g herkkusieniä (paistettu)
1 pun. paprika
2 tomaattia
1 pieni purjo
2 dl majoneesia (ei kevyt ;) )
1 prk kermaviiliä
4 tl curryä
(chiliä)

palastele kaikki, sekoittele isossa kulhossa ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa

Kertokaa sit mullekin miten kävi että uskallan kokeilla :smt003

Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki » 20 Touko 2009, 11:17

Muinaista kokkausta Kolmosen tapaan

Tykkään kovasti kokata yksinkertasesti ja vähän alkeellisemmallakin tavalla, kuten muistanette kottikärryuuni-ohjeestani :smt002 Mutta allaolevaan verrattuna mun metodit onkin tosi moderneja! :smt003

Tässä nyt valmistetaan kalaa, nauriksia ja linnunlihaa, mutta voihan näitä ideoita soveltaa muunkin lihan ja vihannesten/juuresten ym. kypsentämiseen.

Hyvä idea tarjota jotakin erilaista, kun kutsuu vaikka parhaat ystävät vierailulle valoisana ja lämpösenä, ihanana Suomen suven :smt007 iltana...

Tämä teksti on sivulta http://www.ruokala.net/uutiset/2009/05/ ... uinaismenu

Väinämöisen vieraana - Kolmosen muinaismenu
20. toukokuuta 2009 — Sakari Nupponen

Otetaan lauta lehtipuusta, koska se ei pala. Pihka sinänsä ei olisi makuongelma. Keittiömestari Jaakko Kolmonen sommittelee nuotion ääreen loimulautaa. Samalla kuumassa nuotiossa lämpenee jo kaksi litteää kiveä linnunlihojen paistamiseksi. Kohta nakkaamme hiilloksen alle nauriit hautumaan. Nauriit siksi, että ne olivat perusravintoa suomalaisille ennen kuin Amerikka löydettiin ja peruna kotoutui meille Pommerin sodasta. Grillaus kuulostaa jotenkin amerikkalaiselta, mutta Suomessa se oli elinehto jo tuhansia vuosia sitten. Kieli, jota meillä päin puhuttiin, ei tuntenut sanaa barbeque, mutta muinaissuomalainen grillaus toimii nykyäänkin - olkoonkin että konstit ovat vanhat.

Ilta-Sanomat kävi Jaakko Kolmosen kanssa kokkaamassa Helsingin Pukkisaarien rautakautisessa kauppakylässä. Entistäessämme vanhoja makuja teimme tulen pihapiirin keskelle. Näin se ammoinen esi-isäkin oli pystyttänyt grillinsä luonnonkivien lomaan, jos ei kokannut omassa
savupirtissään tai erillisessä keittokodassaan.

Kolmonen kaivaa esiin puisen puurolusikkansa ja muistuttaa, että puuta käytettiin moneen muuhunkin kuin hiilloksen saamiseksi. - Puulusikka ei polttanut suuta. Mutta takaisin loimulaudan rakentamiseen: - Naulat jalopuusta - pihlajasta, jotta ne eivät pala ja niitä voi tarvittaessa käyttää toiseenkin kertaan. Kolmonen mittailee laudan etäisyyttä nuotiosta todellisella "musta tuntuu"-menetelmällä. - Kun siinä voi pitää kättään kymmenen sekuntia ilman, että karvat palavat, lämpö on sopiva. Laudan takana on jalka, joka on liitetty siihen taipuisalla nahkaremmillä. Se on paljon parempi - joustavampi - kuin mikään sarana. - Siirrellään lautaa aina sille puolen, mihin tuuli käy. Tämän voi tarvittaessa kääntää myös vaaka-asentoon.

Alkupaloiksi nautimme tikun nokassa hiillostetut silakat. Ne vasta on näpsäkkä laittaa. Kalaa napataan kurkusta ja vedetään kidukset sekä muut perkeet ulos. Työnnetään tikku suusta ja halstrataan pikkukaloja (voisivat olla myös muikkuja, ahvenia, särkiä, kuoreita jne.) hiilloksen päällä, kunnes niiden pinta saa kauniin rusketuksen. Toinen tapa olisi leikata pää puukolla poikki ja vetää samalla sisukset pellolle. Kaloja ei tarvitse huuhtoa sen enempää. Ovathan ne uineet jo kerran vedessä.
Silakat valmistuvat muutamassa minuutissa. Paistamisen jälkeen ne kääritään parin tuohen väliin. Ripaus suolaa. Hivenen tekeydyttyään ne ovat valmiit. Tosin hätäisin ruokamies söi silakat suoraan tikusta ripsautettuaan ensin suolaa päälle. Tapa on vanha.

Nauriiden kypsyminen vie saman ajan kuin kalan - tällä kertaa hauen - loimuttaminen. Hauen sijaan laudalla voisi olla naulittuna esimerkiksi siikaa tai nieriää. Hiljalleen paistuvaa, virsikirjan malliin avattua kalaa tai sen fileetä valellaan välillä suolavedellä. Valeluun käytetään katajanoksia.
Fileetä ei saa tehdä nahattomaksi, koska silloin se murenee. Toisaalta sen voi paistaa suomuineen päivineen.

Muutkin lisukkeet löytyvät luonnosta. Vuoroaan odottaville linnuille on hankittu aamuvarhain päiväntuoreet salaatit: ruohosipulia, voikukan lehtiä, horsman versoja, nokkosta ja osmankäämiä. Seuraavaksi kaivamme hiilloksesta esiin kivemme. Pyyhkäisemme sitä pari kertaa. Kyllähän tuota nokea riittää muutenkin. - Kuuma kivi on paras paistopaikka. Luonnonkivi tai jalostettu vuolukivi, Kolmonen suitsuttaa.
Rautakautista kylää ylläpitävän Sommelo ry:n aktiivi Steve Österlund seuraa herpaantumattomalla kiinnostuksella Kolmosen touhuja ja juttuja.
- Miten helposti silakat ovat valmiit. Miten luonnosta löytääkään herkullista syötävää, hän päivittelee kokkauksen etenemistä ja lopputuloksia. Sommelossa taitaa alkaa nyt uusi entistä herkullisempi rauta-aika. Pääruokaa laitamme siis kivellä. Kauppakylän pihapiirissä taapertavat sorsat ja saarta kiertävät valkoposkihanhet sekä Seurasaarenselän joutsenet saavat nyky-Suomessa pitää henkiriepunsa.
Siksi meillä on ankanrintaa. Rasvaan olemme viiltäneet syvän ristikon. Paistamisen aloitamme rasvapuoli alaspäin. Rasva leimahtaa kiven reunoilla, mutta niinhän siinä tuppaa käymään. Toinen fileen päälle asetettu kivi takaa tasaisen paiston. Hyvä olisi ollut, jos mukana olisi ollut jokin kansi, jolla olisi heti tukahduttanut liekit. Operaatioon tarvitaan joka tapauksessa kunnon rukkaset tai pajapihdit.

Rinnan ankan rintojen, kun kivellä on tilaa, voi paistaa myös broilerin fileitä. Ne ovat tietenkin maustamattomia ja tällä kertaa myös luullisia. Broileri on luonnostaan kuivaa, mutta ankan rasva rasvaa sopivasti paistokiven ja antaa samalla makuakin. Kun kevät koitti menneille polville, se tiesi myös tuoreen ravinnon saantia jo ennen kuin viljelty sato kesän lopulla valmistui. C-vitamiinit ja ravintopommit löytyivät aivan asumusten liepeiltä, metsän siimeksestä tai jopa rantavedestä.
Tarjoilemme linnut tuoreiden voikukanlehtien petillä. Osmankäämin ydinverson syömme tuoreena, mutta sen olisimme voineet hauduttaa parsan tapaan. Nyt teimme höyrytetyn lisukkeen horsmasta sekä muhennoksen kevään neitseellisistä nokkosista.

Hyvää, mutta terveellistä ja kaiken lisäksi: ah, niin muinaista!

Tykötarpeet kuudelle:
kirves ja puukko
polttopuut ja tuohta. Tulentekovälineet
tuoreesta puusta vuoltuja paistotikkuja
pari pätkää koivulautaa
pihlajan, tammen tai pyökin oksia nauloiksi
pyöreitä kiven murikoita, miltei pultereita
kaksi litteää kiveä: toinen vaikka rannalta löydetty, toinen vuolukivi
rukkaset ja/tai pajapihdit
1-2 haukea, siikaa, kuhaa, taimenta, nieriää tai suurta ahventa
12 silakkaa, muikkua, pikkuahventa, särkeä tai kuoretta
6-12 naurista
3-6 broilerin fileetä (saa olla luineen)
3 ankan fileetä
6-12 osmankäämin uutta versoa
puntti horsman versoja
nippu ruohosipulia
kulhollinen voikukan lehtiä
vasullinen nokkosenlehtiä
nivaska katajanoksia
nokinen keittokattila tai pakki
suolaa
pesu-
ja sammutusvettä
kattaukseen tuohta, laudan pätkiä, puisia astioita ja lusikka

Katsokaa myös video:
http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/1687282

Satchell

Re: Raj´s sallad

Viesti Kirjoittaja Satchell » 05 Kesä 2009, 18:40

Minä olen vähän vastaavaa salaattia kokeillut pastaversiona, eli:

kanan fileesuikaleita (n. 400g)
pussillinen pastaa, esim. tricolor (ei saa keittää löllöksi :smt003 )
Kruunumajoneesia purkki tai puolitoista (juu tähän ei kuulu light)
pari pussia herne-maissi-paprikaa (tai kasviksia oman maun mukaan tuoreenakin)
purjo viipaleiksi pilkottuna
valkosipulia puristettuna sekaan
tomaatteja paloiteltuna tai kirsikkatomaatteja
mausteita, esim. chili
ripaus suolaa tarpeen mukaan

On erittäin hyvää ja sopii mm. noutopöytään pikkusyömiseksi tai yöpalaksi. Helppo tehdä isokin määrä ja ruoka-aineita voi soveltaa ihan oman maun mukaan. Tuossa kanamummon reseptissä oli majoneesia reilusti vähemmän ja myös lisätty kermaviiliä; se varmasti tekee jokseenkin kevyemmän koko sallaadista :smt005

kuukernuppi

Lihahyytelö eli aladoobi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi » 26 Marras 2009, 12:05

Tarvikkeet:
-julmetun kokoinen kattila
-sian pää, helpompaa poimia lihat kypsymisen jälkeen jos se on nyljetty
-sekalaisia lihapaloja, sorkkia, ym.MItä enemmän luullista tavaraa, sen paremmin hyytyy. Itse laitoin possun paloja, pari sorkkaa ja lisäksi lampaan rasvaisempia paloja.
-laakerinlehtiä 4-5 kpl
-maustepippureita vajaa koura
-suolaa, saa laittaa melko reilusti
-sipulia
-vettä

Laita pää, lihapalat ja mausteet kattilaan, täytä vedellä niin että peittyvät. Anna kiehua ja kiehua ja kiehua niin kauan että lihat irtoavat lähes itsestään luista ja rasvasta. Irroittele lihat ja paloittele ne mieleisesi kokoisiksi. Laita lihapalat vuokaan (saa olla lähes piripintaan) ja siivilöi päälle keitinlientä niin paljon että peittyvät.Jäähdytä ja nosta kylmään hyytymään yön yli. Sen jälkeen hyytelö on valmista syötäväksi. Tuoretta ruisleipää, hitunen voita alle ja lihahyytelöä päälle, nams!

Jotkut laittavat tähän myös maksaa, munuaisia ja aivoja mutta niitä en vielä ole kokeillut....

Emma

Re: Liharuokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Emma » 29 Marras 2009, 11:53

ETIOPIALAINEN KANA -inzira muunnos

Mulla oli aikoinaan etiopialainen sosiaalialan opiskelija harjoittelemassa kolme kuukautta (olin silloin sijaisvanhempi) ja hän teki meille monenlaista, todella hyvää etiopialaista ruokaa. Tässä yksi josta tein suomalaisen version ja huom. nyt ei sitten tule mitään tarkkoja mittoja. Tässä on kyllä puuhaa, mutta vaivan arvoista ja nousikin meidän kodin lastenkin ehdottomaksi suosikiksi ruokien joukossa jota aina toivottiin.

Raejuusto etiopialaisittain

Pari litraa piimää (yleensä käytän jotain asidofilus tms tyyppistä) kattilaan ja liedelle kiehumaan, kun piimä on erottunut ja rakeinen kaada lävikön läpi ja ota raejuusto talteen -laita astiaan ja kylmään.

Letut
Tavallinen lettutaikina ns suolaisia lettuja, paista rapeiksi ja ohuiksi kunnon kasa. (vinkki. minä tein kyllä usein edellisenä iltana lettuja muuten vaan iltapalaksi ja herkuksi ja tein niitä niin paljon että säästin seuraavaan päivään sitten ja vain lämmitin kasan joko uunissa tai mikrossa myöhemmin)

Lisuke
Pilko runsaasti tomaatteja ja paprikoita pieniksi suupalakuutioiksi, sekoita keskenään ja laita tarjoiluastiaan ja kylmään odottamaan ruokailua.

Kanakastike

Liota kananpalat merisuolalla ja sitruunalohkoilla maustetussa vedessä; mureuttaa lihan ja irrottaa veret (mulle oli ylläri millanen maitovesi siitä tuleekaan). Mulla yleensä rintapaloja ja koipia, mut käy muutakin. Liottelun jälkeen sitten lihat irti luista ja nahkat pois (nahkat voi laittaa myöhemmin pataan jos haluaa, ne voi sitten poisnoukkia kun kastike on valmis, tulee makua ja rasvaa). Lihat kuutioidaan peukalonpään kokoisiksi suupaloiksi.

Kattila tulelle ja siihen runsaasti öljyä kuumenemaan mukaan heitetään
4-6 pilkottua keltasipulia (anna kypsyä kunnolla pehmeiksi kunnes laitat valkosipulin)
2-3 pilkottua valkosipulin kynttä
1-2 tl kardemummaa (! ihan totta)
5 cm pala raastettua tuoretta inkivääriä (huom tuore inkivääri palaa helposti pohjaan joten heitä mukaan heti seuraavat aineen)
2-3 tl jauhettua paprikaa
1-2 tl chilipulveria (maun mukaan voi laittaa enemmänkin)
1/2 tl valkopippuria (ole varovainen tän kanssa jos teet pienen määrän)
sekoita hyvin nämä kaikki keskenään ennen kuin laitat
2-3 purkkia tomaattipyrettä
suolaa maun mukaan kun tarkistat valmiin kastikkeen maun, lisää muitakin mausteita mikäli haluat

Nyt anna hieman koko keitoksen kiehua ja sekoita, sitten vaan laitat kanalohkot ja nahat kattilaan, sekoitus ja kansi päälle, pienennä lieden kuumuutta sen verran että neste vain "hymyilee" ei kiehu liian kovaa. Katso n 5min jälkeen kannen alle, mikäli nestettä on kertynyt on suhteet oikeat, jos ei niin lisää varovasti nestettä (tarkoitus on tämän kastikkeen olla melko paksua, ei vietistä kumminkaan) jos nestettä on liikaa, ota kansi pois ja anna kiehuilla kokoon -ei liian kovalla lämmöllä. N. 20 min päästä kastike on valmis.

Sitten vaan syömään;
tämä ruoka syödään käsin, niin että lautaselle ladataan pari-kolme lettua limittäin, siihen päälle runsaasti kastiketta, raejuustoa ja tomaatti-paprikalisuketta, sitten näitä kaikki yhtäaikaa suuhun ja nam että on hyvää!

Kuka uskaltaa kokeilla -olisi kiva kuulla sitten tuloksia :smt001

Suvianne

Re: Liharuokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Suvianne » 01 Joulu 2009, 20:11

Kuva

Tein tuon kanakastikkeen.
Siis aivan ihanaa!!!!!
Kaardemumma ja inkivääri :smt023 :smt023
Pikkusen sovelsin kun mulla oli vanhempi kukko ja siten sitkeempi.
Pyreen tilalta tomaattimurskaa ja annoin porista reilun tunnin.

Emma

Re: Liharuokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Emma » 01 Joulu 2009, 21:37

:smt006 hih, tosi kiva että kokeilit ja että maistuu. Vinkkinä sen verran jotta jos tomaattisosetta käyttää eikä pyrettä, niin sen voi heittää mukaan heti valkosipulin kanssa ja kiehauttaa kokoon -ei tuu sitten niin kamalasti nestettä vaan saa tuhdimman kastikkeen. Mut tosi kiva että reseptistä oli heti hyötyä -nyt muutkin kokeilemaan!

Suvianne

Re: Liharuokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Suvianne » 01 Joulu 2009, 21:52

Hyvä vinkki!
Tämä ei ollu niin lasten mieleen inkiväärin takia, mutta minä ihan oikeasti tykkäsin tosissani!!
Vedin kaksi jätti lautasta :smt005
Ja kun karppaan, niin vedin kato vaan tätä kastiketta! No paprikaa ja tomaattia oli kans :)

Tämä oli sellanen, että teen ihan takuulla toiste.
Mutta mua ärsytti kuoria lihoja luista... Ja vaikka ne meni koiralle, niin silti tuntu menevän hukkaan...
Joten aion kokeilla tehä padassa ja koivet kahdessa osassa, siipipalat ja rintapalat. Annan hautua vaan kauemmin.
Vaikka leivinuunissa.

Onneksi olen saanu laumaan ison kukon!!! Jospa seuraavat kukonpoikaset onkin vielä lihasempia!! ;)

Emma

Re: Liharuokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Emma » 02 Joulu 2009, 09:05

^Itseasiassa tuolla tyylillä teet silloin sen oikean etiopialaisen version, eli luut ja nahkat yms roippee samaan pataan, lihat luineen ja irrotellaan syödessä, mukana etiopialaisilla on sitten vielä linnun maksa -vielä parempaa siitä sillon tulee. Mun versio on ns. juhlaversio.

Vastaa Viestiin